You can also report offensive messages
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

In korte tijd tien pogingen tot inbraak bij jeugdverenigingen: “Om moedeloos van te worden”

De 85e Scouts Elsdonk in Edegem kampen met een inbrakenplaag in hun lokalen. De voorbije maanden waren er tien inbraakpogingen. De dieven, vermoedelijk hangjongeren, kunnen nooit een grote buit maken en stelen hoogstens wat alcohol of een beetje cash.

Alert

N-VA van burgemeester Koen Metsu gaat dan toch alleen besturen

Bij N-VA Edegem is dinsdagavond op een bestuursvergadering de langverwachte beslissing gevallen. De komende zes jaar gaat de partij van burgemeester Koen Metsu voor een solotraject. Huidig coalitiepartner Groen reageert teleurgesteld. De partij had haar werk graag verdergezet.

News

Vrouw in levensgevaar na crash tegen boom in Edegem

In het Antwerpse Edegem is woensdagnamiddag een 55-jarige vrouw ernstig gewond geraakt toen ze met haar wagen uit de bocht ging aan de Romeinse Put. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla.

Alert

Lutgart Simoens is eerste ereburger van Edegem

In het bijzijn van haar familie werd Lutgart Simoens in het oud-gemeentehuis uitgeroepen tot de allereerste ereburger van Edegem. “Ik ben de gemeente heel erkentelijk dat ik dit op mijn oude dag mag ontvangen”, reageerde Simoens.

News

ANALYSE. N-VA pakt absolute meerderheid, Groen kiest voor oppositie

N-VA heeft de absolute meerderheid in Edegem. Burgemeester Koen Metsu en lijstduwer Philippe Muyters hebben hun ploeg van 36,2 naar 51,4% gestuwd. Dit komt overeen met 18 zetels op de 27 beschikbare.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Edegem op 14 oktober

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 moest CD&V’er Koen Snyders na twintig jaar het burgemeesterschap overlaten aan iemand anders. Dat werd Koen Metsu van N-VA, die ondertussen ook Kamerlid is.

News

Kaffée Allée maakt plaats voor woonzone Minerve

Wie nog een laatste keer een beeld wil vormen van de voormalige bedrijfssite Agfa IV in Edegem moet zaterdag een bezoek brengen aan Kaffée Allée. De zomerbar houdt zijn slotfeest, waarna de site plaats maakt voor een woonzone. 

News

Antwerpse jurist opnieuw verkozen tot voorzitter van Europees Hof van Justitie

De Belgische jurist Koen Lenaerts is opnieuw verkozen tot voorzitter van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Dat meldt het Hof dinsdag in een persbericht. Lenaerts begint aan een tweede mandaat van drie jaar, dat afloopt in oktober 2021.

News

Minder inbraken en ongevallen in zone HEKLA, meer diefstallen uit auto’s

Edegems burgemeester Koen Metsu is opgetogen over de veiligheidscijfers in zijn gemeente.  “Ik ben blij vast te stellen dat de cijfers over Edegem het positief beeld over onze gemeente bevestigen.”

News

Eén persoon houdt aanleg parking tegen… en hij woont niet eens in de buurt

De gemeente Edegem heeft een akkoord met de betrokken grondeigenaren en gebruikers om een nieuwe parking voor Hof ter Linden aan te leggen. Maar één bezwaarschrift houdt de aanleg voorlopig tegen, al hoopt burgemeester Koen Metsu de parking in 2019 al te kunnen openen.

Leisure and hobby
Download