No ads in your feed, and it will always stay that way!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Innige vriendschap Edegemse en Amerikaanse voetbalteams

Het gebeurt niet iedere dag dat een Edegemse voetbalclub de lokale Amerikaanse pers haalt. Koninklijke Olvac slaagde er in dankzij een bezoek aan de club Stonington. Aan de basis van dit bezoek ligt een jarenlange vriendschapsband.

News

Deze modieuze zitbanken maken het Edegemse Gemeenteplein veiliger

Op het ­Edegemse Gemeenteplein staan sinds kort vier nieuwe zitelementen. De zwarte straatmeubelen ogen erg modern en strak.

News

Modieuze banken beveiligen Gemeenteplein tegen wagens

Sinds kort zijn op het Gemeenteplein vier nieuwe zitelementen geplaatst. Dankzij de zwaarte van de gekozen materialen hebben de straatmeubelen een dubbele functie. Ze staan namelijk opgesteld bij de fonteinen, waardoor de meubelen niet alleen een rustpunt zijn: ze helpen het plein autovrij te houden.

News

Bewoner is verkeersovertreders beu en viseert onder meer ‘domme blondjes’ en ‘pizzakoeriers’

Bestuurders die zich met hun wagen in woonstraten niet aan de verkeersregels houden, durven wel eens ergernis opwekken bij de bewoners. Er durven dan al eens ‘Graag Traag’-bordjes opduiken om de bestuurders tot snelheidsmatiging aan te manen. In de Volhardingsstraat in Edegem gooiden een of meerdere creatieve bewoners het over een andere boeg.

News

Plannen voor fietsostrade langs Edegemse Beek in de maak

Als het van Groen Edegem en Dorpslijst Sander uit Kontich afhangt, komt er een fietsostrade langs de Edegemse Beek. Deze route moet bijvoorbeeld het station Kontich-Lint verbinden met de Drie Eikenstraat en het UZA.

News

Nieuwe wandelkaart biedt zesentwintig vernieuwde wandelingen aan

Met een kleine proevertjesmarkt met streekproducten stelde de streekvereniging Zuidrand de nieuwe wandelkaart van zijn werkgebied voor. Deze derde actualisering van de kaart zorgt voor bijna 200 kilometer aan wandelplezier.

Leisure and hobby

Heraanleg Minervastraat loopt achter op schema

De buurt rond de Minervastraat zucht en vloekt. De heraanleg loopt achter op schema. De stad stelt de aannemer in gebreke en tracht, vooralsnog tevergeefs, met boetes de druk te verhogen.

News

Kosten lopen op: instructiebad gaat dicht

Het gemeentelijk instructiebad Frank Jespers in Edegem gaat vanaf september al zeker voor één jaar toe. De gemeente wil verder samenwerken met het nieuwe intergemeentelijk zwembad Den Bessem in Mortsel.

News

‘Fiesta Europa’ voor de eerste maal in Edegem

Het Edegemse Gemeenteplein zal van vrijdag tot en met zondag in Europese sferen verkeren. Gedurende drie dagen zal de specialiteitenmarkt ‘Fiesta Europa’ er halt houden. De marktkramers van over heel Europa bieden hun eigen gerechten aan met onder andere Engelse fudge, Oostenrijkse kaas, Griekse tapenades en Italiaanse salami. Bezoekers zullen ook artisanale producten zoals lavendel uit de Provence, warme kleding uit Finland of handgemaakte lampen uit Spanje ontdekken. Ter plaatse worden verschillende bereidingen van paella, Duitse grill en Portugese cocktails gemaakt om van op het terras te genieten. Enkele live-optredens zorgen helemaal voor de vakantiesfeer. ‘Fiesta Europa’ opent vrijdag om 12 uur, zaterdag en zondag om 10 uur.

News

Wijken krijgen bezoek van proefproject met mobiel recyclagepark

Na Wijnegem, Niel en Kalmthout bezocht Igean gisteren Edegem met het mobiel recyclagepark. Drie wijken kregen de primeur van dit proefproject. De buurtbewoners wisten hun weg meteen goed te vinden naar het containerpark aan huis.

Leisure and hobby
Download