Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Edegem, Hove en Kontich worden SAVE-gemeenten

Sinds vrijdag gaan ook de gemeenten Hove, Edegem en Kontich voor een SAVE-gemeente. Dat is een gemeente die zich actief inzet voor een veilig verkeer waarin minder dodelijke slachtoffers vallen. Het afgelopen jaar daalde het aantal doden in het verkeer met 10%, maar dat kan nog altijd beter.

Nieuws

Niet Edegem maar Aartselaar is het meest vergrijsd

Edegem was verschillende jaren de meest vergrijsde gemeente van de provincie. Maar volgens de Gemeente- en stadsmonitor is daar verandering in gekomen en voert in de Antwerpse zuidrand Aartselaar nu de lijst aan.

Nieuws

Brandweer kan schade voorkomen bij beginnende dakbrand

De brandweer is donderdag uitgerukt naar de De Burletlaan. Daar was bij renovatiewerken brand ontstaan aan een dak.

Melding

Ook in Edegem kan je voortaan kinderfietsjes ontlenen

In navolging van de Kempen en Mechelen is het nu ook mogelijk om kinderfietsen te ontlenen in de Antwerpse zuidrand. De provincie en de gemeente Edegem slaan de handen hiervoor in elkaar.

Nieuws

VIDEO. Grootste trampolinepark komt in Edegem

Dit weekend opent het grootste en meest gevarieerde indoor trampolinepark van Antwerpen. Springen, dunken en salto's draaien. De durvers, die kunnen zich door een sweeper van de mat laten vegen.

Nieuws

Gezinnen planten nieuw bos

Dankzij het mooie weer kwamen gisteren enkele honderden gezinnen 2.500 bomen en struiken planten aan de rand van kasteeldomein Hof ter Linden in Edegem. De kinderen mochten de bomen een naam geven om hun groei op te volgen.

Nieuws

Onbegrip voor kapwerken langs Prins Boudewijnlaan

Terwijl de gemeente Edegem zondag 2.500 nieuwe bomen plant in het Kasteeldomein Hof ter Linden, gaat er deze week veel aandacht naar het rooien van bomen langs de Prins Boudewijnlaan. Ze moeten plaats ruimen voor het woonproject Elysia Park.

Vrije tijd en hobby

Grote werken Minervawijk lopen vertraging op

De werken in de Minervawijk in Mortsel en Edegem zullen nog tot het bouwverlof duren. Normaal hadden ze al klaar moeten zijn. “We hebben vertraging opgelopen”, knikt de Edegemse schepen van Openbare Werken, Birre Timmermans (N-VA).

Wegen en verkeer

Elektrische auto voor politie Hekla: “Belangrijke stap naar groener wagenpark”

De politiezone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) heeft een elektrische auto gekocht. “Het is een eerste, belangrijke stap naar een groener wagenpark”, klinkt het.

Melding

Vrouw (84) bijt agent: jaar cel met uitstel en boete

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 84-jarige vrouw uit Edegem veroordeeld tot één jaar cel met uitstel en 600 euro boete, omdat ze een politieagent had geslagen en gebeten. Ze had zich samen met haar zoon van 52 ook weerspannig opgesteld. Hij kreeg daarvoor zes maanden cel.

Melding
Download