60% van je buren komt wekelijks een kijkje nemen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Bouw van gedeeltelijk ondergrondse school in Antwerps Rivierenhof gestart

In het groendomein Rivierenhof in Antwerpen is donderdag de symbolische eerstesteenlegging gebeurd van de nieuwbouw van avAnt, het voormalige Sint-Godelieve-instituut van de provincie Antwerpen. De secundaire school, die nu 382 leerlingen telt, breidt uit met 220 plaatsen omdat de opleidingen grafisch ontwerp en mode erg populair zijn en het er nu al behoorlijk krap is. Opmerkelijk is dat een groot deel van de nieuwbouw ondergronds gaat om de parkomgeving niet te verstoren, en op die manier zelfs geïntegreerd wordt in een van de ingangen van het Rivierenhof.

Vrije tijd en hobby

Antwerp Airport vindt nieuwe maatschappij voor vluchten Antwerpen-Londen

Antwerp Airport heeft een nieuwe luchtvaartmaatschappij gevonden voor de vluchten van Antwerpen naar Londen. Begin september raakte bekend dat City Jet ging stoppen met de vluchten tussen Antwerp Airport en London City.

Nieuws

Auto brandt uit, brandweer tijdig ter plaatse

Aan de Vorsenkweekstraat in Deurne brandde deze voormiddag een auto uit. De brandweer kwam ter plaatse, bestreed het vuur met schuim en kon erger voorkomen. De brand was vermoedelijk ontstaan in de motor.

Politie en veiligheid

Gereedschap gestolen

Op de werf van een nieuwbouwproject aan de Boekenberglei hebben dieven het gereedschap van een verwarmingsinstallateur gestolen.

Politie en veiligheid

Aannemer verbergt zijn werkmateriaal op werf, maar dieven weten toch grote buit te maken

Op de werf van een nieuwbouwproject aan de Boekenberglei hebben dieven het gereedschap van een verwarmingsinstallateur gestolen.

Politie en veiligheid

Toneelvoorstelling in Fort van Breendonk

Bruine Suiker, het biografisch boek over Jos Veerman die met het voltallige Deurnese politiekorps tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de concentratiekampen werd gestuurd, krijgt een theatervoorstelling.

Politie en veiligheid

Antwerp Airport heeft “beste zomer ooit” achter de rug

De luchthavens van Oostende-Brugge en Antwerpen hebben in juli en augustus een recordaantal reizigers ontvangen. In een persbericht spreken ze over de “beste zomer ooit” voor beide luchthavens. De groei in het aantal passagiers danken de luchthavens vooral aan de nieuwe bestemmingen en extra capaciteit van de vluchten van reisorganisator TUI.

Nieuws

Overstekende vrouw aangereden door tram

Zaterdagavond, omstreeks 18.15u, werd een vrouw aangereden door een tram van lijn 5 aan de halte Frans Van Dyck in Deurne.

Wegen en verkeer

Buurtverenigingen blijven sceptisch over overkapping Ring en richten ’t Schijnverbond op

Enkele maanden geleden bereikten de verschillende betrokken partijen, waaronder de overheid en de actiegroepen een historisch akkoord om samen te werken aan een grootschalig plan om een nieuwe scheldeoeververbinding te realiseren en om de Ring te overkappen. Toch zijn er nog steeds mensen die sceptisch blijven. Daags voor de start van de Ringdagen lanceren enkele buurtverenigingen ’t Schijnverbond, waarmee ze eigen voorstellen willen lanceren om de leefbaarheid in de eigen buurt te verbeteren.

Nieuws

Aannemer (52) overleden na schot in het hoofd van dichtbij

Luc V., de 52-jarige man die sinds vrijdag in het ziekenhuis lag nadat hij van kortbij in het hoofd was geschoten, is maandag overleden. Dat is aan onze redactie bevestigd. Verdachte Tony B. (49), een kennis van het slachtoffer, werd zaterdag aangehouden voor de moordpoging. Hij was hiermee niet aan zijn proefstuk toe.

Politie en veiligheid
Download