Benieuwd wat jouw buren vertellen?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Het recept is niet te koop. Dit is mijn kindje”

De bierwereld is een variëteit rijker: aardappelbier. De uitvinder van de Eden Bataat India Pale Ale, of kortweg Ebipa, is een jonge diëtist uit Ravels.

Nieuws

Frank Smets ziet BMX 2000 VK winnen: “Niet vaak nerveus, maar mijn tikker ging tekeer”

Door in Ranst het VK voor clubs te winnen, bewees BMX 2000 niet alleen één van de grootste, maar ook een sterke club te zijn.

Nieuws

Vrouw verliest waardevolle ring

Rita Luyckx uit Dessel zit in zak en as nadat ze een peperdure ring met grote emotionele waarde is kwijtgeraakt in restaurant Bistro M in Arendonk. Op en rond de markt in Arendonk vond zondag plaats, een groot volksfeest met terrastheater in tien lokale horecazaken. “Ik zat de hele middag op het terras van Bistro M”, zegt de vrouw uit ­Dessel. “Toen ik naar het toilet ging en mijn handen wilde wassen, deed ik mijn ring uit. Alleen vergat ik hem achteraf weer aan te doen. Wanneer ik even later terugkwam, bleek hij weg te zijn. Ik had het juweel, een zilveren ring met een waardevolle blauwe edelsteen, net gekocht op vakantie in Sri Lanka. Ik had er heel lang naar gezocht ginder en eindelijk gevonden. Zondag was het de eerste keer dat ik de ring droeg. En nu ben ik hem alweer kwijt. Ik ben er kapot van.” Via de krant en de sociale media doet ­Rita Luyckx nu een oproep aan de dader, in de hoop dat hij of zij tot inkeer komt en het kostbare juweel toch nog terugbrengt.

Nieuws

“Ontbrekende schakel”

SK Deinze heeft zijn start niet gemist. De oranjehemden wonnen de topper tegen Dessel Sport met 2-0 en kunnen komende zaterdag met vertrouwen naar FC Dender trekken. Regi Van Acker zag veel goede zaken in zijn vernieuwde ploeg.

Nieuws

Nieuwe toestellen op het Pagadderpad

Om de kinderen nog meer plezier te geven, zijn er enkele opdrachten toegevoegd aan het Desselse Pagadderpad. Kom (opnieuw) op ontdekking en zoek de eekhoorn en mol, want ook zij zijn voortaan aanwezig.

Nieuws

SK Deinze zonder Sols en Libbrecht

SK Deinze kon tegen Dessel Sport geen beroep doen op de geblesseerden Jasper Sols en Denis Yuseinov. Ook Gautier Libbrecht was door een blessure twijfelachtig en raakte niet wedstrijdfit. Er bestaat een goede kans dat Sols en Libbrecht speelklaar geraken voor de uitwedstrijd van zaterdag 9 september in Dender.

Nieuws

Michael Lallemand goed voor doelpunt en assist

In een kansenarme partij gingen de bezoekers furieus van start. Breugelmans trapte vroeg in de wedstrijd op voorzet van Yagan tegen de buitenkant van de paal. Aan de overzijde belandde een slap afstandsschot van Mezine een meter naast het doel. Mezine besloot op het halfuur op voorzet van Goossens naast het doel.

Nieuws

Elke maand rommelmarkt in Dessel

Vanaf 2 juli is er elke eerste zondag van de maand rommelmarkt op en rond het Campinaplein aan administratief centrum “De Plaetse”.

Rommelmarkt

SK Deinze zonder Jasper Sols en Gautier Libbrecht

SK Deinze krijgt zaterdagavond bezoek van Dessel Sport dat de ex-ploeg van coach Regi Van Acker is.

Nieuws

“Duel op scherp van de snee”

SK Deinze begint met twijfels aan het nieuwe seizoen. De oranjehemden wonnen slechts twee van hun acht voorbereidingswedstrijden en speelden liefst vijfmaal gelijk. Zaterdag komt met Dessel Sport een topper en ex-ploeg van Regi Van Acker op bezoek.

Nieuws
Download