Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Haarden van blauwalgen ontdekt in Antwerpse kanalen

Uit metingen door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) blijkt dat er in drie kanalen die de provincie Antwerpen doorkruisen, blauwalgen zijn aangetroffen. Er worden maatregelen getroffen.

News

Gewestweg vier weken dicht

De gewestweg N118 tussen Geel en Retie gaat vanaf 20 augustus vier weken lang dicht. Dat is nodig om de omgeving van de weg te saneren in het licht van de ontmanteling van FBFC in Dessel.

News

<strong>Mathijs Verhoeven kijkt zijn ogen uit in Glasgow:</strong> <strong>“Het lijkt hier op een kleine versie van de Spelen</strong><strong>”</strong>

Ook bij de mannen willen de Belgen schitteren op het EK. Mathijs Verhoeven beseft dat de hele wereld toekijkt. “Met al die sporten die nu in Glasgow hun EK betwisten, is de aandacht enorm.”

News

Onweer raast kort maar fel over Kempen

Het zomeronweer sloeg boven de Kempen rond 0.30u toe en ging vooral gepaard met heel felle windstoten en hevige regenval. Vooral jeugdbewegingen op kamp werden er het slachtoffer van.

News

Bestuurder die chiromeisje (15) van de weg reed, is Nederlandse tachtiger uit Dessel

De bestuurder die woensdagavond inreed op een chirogroep uit Boutersem in het Nederlandse Bergeijk en zo een 15-jarig meisje ernstig verwondde, is een 85-jarige Nederlander uit Dessel betrokken. Dat maakte de Nederlandse politie Brabant-Zuidoost donderdag bekend. Vanwege zijn leeftijd moest de man de nacht niet in de cel doorbrengen.

Alert

Vrouw loopt gebroken heup op bij huiselijk geweld

Een 56-jarige man uit Dessel mag zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband. Tijdens een handgemeen in hun woning liep zijn partner een heupfractuur op.

News

Ozondrempel woensdag op twee Antwerpse plaatsen overschreden

De Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht is woensdag op zeven plaatsen in Vlaanderen overschreden. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) donderdag. Van donderdag tot zondag verbetert de luchtkwaliteit, waardoor er geen overschrijdingen meer worden verwacht.

News

Tijs ontwerpt eigen vaarttaal om fietsers en wandelaars te verrassen

“Soms leidt een succesvol initiatief tot een nieuw idee”, zegt gedeputeerde voor Toerisme Jan De Haes (N-VA). Dat is zeker het geval met het Fietstraject VaART, dat met een restbudget van 150 jaar kanaal Dessel-Schoten werd gefinancierd. Een tiental kunstwerken van jonge kunstenaars moet de fietser verrassen.

Traffic

Li An Wong dankzij gebroken voet ster van Graspop

Li An Wong (19) uit Dessel beleefde op het metalfestival Graspop een droom. Ze had zaterdag haar voet bezeerd bij het crowdsurfen, maar rolde zondag opnieuw naar de festivalweide. Zanger Fred Durst van Limp Bizkit vroeg haar prompt op het podium. Als aandenken kreeg Li An drie plectrums van gitarist Wes Boreland.

News

Voetbal kijken met metaldeuntje op voorgrond

Honderden voetbalfans volgden zaterdagnamiddag de voetbalwedstrijd tussen België en Tunesië op het terrein van Graspop en op de camping.

News
Download