Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Nieuwe frituur tegenover oude brouwerij

De gemeente Dessel krijgt er een vierde frituur bij. Kris Paeshuyse (52), de vroegere uitbater van Afrit 26 uit Retie, opent in de Hannekesstraat in Dessel Frituur Campina.

Nieuws

Man opgepakt voor bedrog met tankkaarten

Een 34-jarige man uit Dessel zit in Turnhout in de cel voor informaticafraude. Zijn aanhouding is met een maand verlengd.

Nieuws

Trucker krijgt milde straf voor dodelijk ongeval

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur die eind augustus 2016 in Oud-Turnhout verantwoordelijk was voor het dodelijk ongeval met fietsster Sam Moelants (20) uit Dessel krijgt van de politierechter een milde straf.

Wegen en verkeer

Slechts één inwoner weet exact wat te doen bij nucleair ongeval

Eén op de drie inwoners van Mol en Dessel weet niet wat te doen bij een groot nucleair incident. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Antwerpen in opdracht van de lokale partnerschappen Stora en Mona, NIRAS en de gemeentebesturen van Dessel en Mol. Slechts 1 van de 437 ondervraagden slaagde erin om alle vijf de aangewezen gedragsregels op te sommen.

Nieuws

Graspop-fan zoekt verfrissing tussen flessen water in Carrefour

Ook op de festivalweide van Graspop in Dessel was het afgelopen weekend heet. Voor de metalfans was het dus ook zoeken naar verfrissing, maar de man in bovenstaande foto nam dat wel heel letterlijk. De man lag een dutje te doen tussen de flessen water in de Carrefour in Mol.

Nieuws

Informatiesessie Tax-on-web

De Seniorenraad van Dessel organiseert op vrijdag 23 juni om 9 uur een informatiesessie rond tax-on-web. Dit is met medewerking van Vormingplus Kempen.

Nieuws

IN BEELD. Graspop eindigt met heerlijke zon

Ook de laatste Graspop festivaldag was een groot succes. tienduizenden mensen genoten van een zonovergoten dag met veel sfeer en muziek. Een fotoverslag vanop de weide.

Nieuws

IN BEELD. Sfeer op Graspop

Het Desselse metalfestival Graspop is twee dagen verder. De sfeer zit er al goed in en ook sommige bezoekers zijn al aan rust toe. Een fotoverslag vanop de weide.

Nieuws

FOD Volksgezondheid overweegt klacht tegen Ad Fundum Cam op Graspop: “Dit is geen sfeer scheppen, dit is alleen aanzetten tot drinken”

Zodra je in beeld komt, je pintje in één teug leegdrinken. Dat is het principe van de Ad Fundum Cam op het Desselse metalfestival Graspop. De beelden worden vaak erg enthousiast onthaald door de aanwezige festivalgangers, maar niet iedereen is even opgezet met het initiatief. Bij de FOD Volksgezondheid overwegen ze zelfs om een klacht in te dienen.

Nieuws

Rode Kruis test "ambu-gator" uit op Graspop

Het Rode Kruis test op de festivalwei van Graspop in Dessel de ambu-gator uit. Dat is een klein voertuig dat dankzij vierwielaandrijving gewonde of zieke personen en medisch materiaal kan vervoeren op moeilijk terrein. De ambulancejeep haalt een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur.

Nieuws
Download