Plaats een oproep of stel een vraag aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Nieuwe verkaveling als eerste woonwijk aangesloten op geothermie

In Dessel wordt in 2019 een woonwijk van 114 woningen aangesloten op de geothermiecentrale van Mol-Donk. Dat betekent dat de bewoners hun energie halen uit warm water uit de aarde. De kostprijs is lager dan die van aardgas en de CO2-uitstoot nihil. In de toekomst volgen nog meer projecten op geothermie.

Nieuws

Ouders testen BMX van zoonlief

Sportclub BMX 2000 Dessel organiseerde een opleiding voor de ouders van haar leden. “We willen hen laten kennismaken met de sport van hun kinderen”, zegt voorzitter Frank Smets.

Nieuws

Melis Events lanceert gezonde frieten

Melis Events wil een gezond alternatief aanbieden voor frieten. Met het concept "Rustic Fries" bieden ze nu ook frieten aan die geen additieven en bewaarmiddelen bevatten.

Nieuws

Nieuwe pastorale eenheid gevormd: “Elk dorp zijn eigen pastoor? Die tijd is voorbij”

Door een tekort aan priesters en actieve gelovigen hebben de parochies in Retie en Dessel een soort van joint venture gesloten, met elkaar en met de abdij van Mol-Postel: de pastorale eenheid Sint-Vincentius.

Nieuws

Man slaat broer gescheurd trommelvlies

Jeroen N. uit Turnhout moest zich voor de rechter in Turnhout verantwoorden omdat hij tijdens een ruzie zijn broer een gescheurd trommelvlies had gemept. Hij riskeert zes maanden cel. De beklaagde ontkende de feiten niet. De ruzie had plaats in oktober vorig jaar in een woning in Dessel. “Jeroen N. gaf zijn broer een slag in het gezicht. Het slachtoffer hield er een geperforeerd trommelvlies aan over”, zei substituut-procureur Patty Broeckx. “De beklaagde uitte ook bedreigingen en zette het na de schermutseling op een lopen.”

Vrije tijd en hobby

Sibelco investeert 15 miljoen euro in nieuwe installatie

Het Dessels zandontginningsbedrijf Sibelco nam dinsdag een nieuwe cristobalietinstallatie in gebruik. Cristobaliet wordt gebruikt in tal producten. De investering leidt tot werkzekerheid en extra jobs.

Nieuws

IN BEELD. Stoet viert 60 jaar meisjeschiro Witgoor

De chiro van Dessel Witgoor bestaat 60 jaar en dat werd zaterdag gevierd met een heuse stoet. Meer dan 300 mensen stapten hierin mee. Witgoor was ook versierd met blauwe ballonnen.

Nieuws

Stoet voor 60 jaar chiro Dessel-Witgoor

De chiro van Dessel Witgoor bestaat 60 jaar en dat wordt op zaterdag 30 september gevierd met een heuse stoet. Deze vertrekt om 17 uur aan de Wouwerstraat.

Nieuws

Safe Sex Party levert nieuwe schommel op voor bewoners

Ex-voetbalvrienden van KSK Branddonk hebben in Obroek in Retie een fuif gegeven voor het goede doel: de Safe Sex Party. De opbrengst schenken ze nu aan De Hei, een woonhuis voor mensen met een beperking in buurdorp Dessel. Met de gift van 1.000 euro wil De Hei een schommel voor volwassenen kopen.

Nieuws
Download