Always nice when you're here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Professor ongerust over aardbevingen in ons land: “We moeten waakzaam zijn”

Twee kleine aardbevingen in Dessel op 18 december verontrusten professor Manuel Sintubin van de afdeling Geologie van de KULeuven. Ook al omdat het ondergrondse gerommel zich op 5 km diepte onder de kernreactoren van het SCK afspeelde. Dreigen er straks Groningse toestanden bij ons?

News

Campinatrappers combineren mountainbike en wielrennen

De twee Desselse fietsclubs De Campina en De Pomptrappers fusioneren vanaf januari tot De Campinatrappers. Ze organiseren volgend jaar twee mountainbiketochten en wellicht ook een rit op de weg.

News

Lokaal Fonds doet oproep naar projecten

Het Lokaal Fonds voor Dessel en Mol lanceert een oproep tot steun voor projecten. Lokale verenigingen in beide gemeenten kunnen daarvoor een aanvraag indienen. Het fonds gaat van start met een voorschot van 1 miljoen euro.

News

Ook dé N-VA-gemeente van Vlaanderen is verdeeld over het Migratiepact: “Dat ze het oplossen, punt”

Geen gemeente waar ze in oktober zo massaal N-VA stemden als Dessel, in de diepe Kempen. Toch, ook hier zijn ze niet eendrachtig over het hobbelparcours van de partij de afgelopen week. Van: “Die lelijke campagne, dat was toch iets te ­extreem.” Tot: “Dat ze maar voet bij stuk houden. Zodat er in Marrakech juist niets getekend wordt.”

News

Opvangtehuis voor jongdementen boekt positieve resultaten voor patiënt en familie

Het project Kyma, waar ook het jongdementiehuis in de Alfons Smets Residenties in Dessel toe behoort, begeleidde in vier jaar tijd maar liefst 56 gezinnen in de provincie Antwerpen. “We willen ons project in de toekomst dan ook zeker verderzetten”, zegt coördinator Annelies Duthu.

News

Kleuters leren als hulppiet klimmen en klauteren

Sinterklaas mag op twee oren slapen: een klein legertje kinderen uit de kleuter- en lagere school De Wegwijzer in Dessel heeft zich vrijdag omgeschoold tot hulppiet. Ze leerden daken beklimmen en cadeautjes mikken.

News

Sinterklaas krijgt er legertje opgeleide hulppieten bij

Enkele klasjes kleuters en lagere schoolkinderen uit vrije basisschool De Weg-Wijzer in Dessel kregen vrijdag een volwaardige Pieten Klimopleiding. Dat leverde hen een diploma op waarmee ze Sinterklaas in noodgevallen kunnen helpen om pakjes te bezorgen.

News

De beste foto’s en verhalenuit veertien jaar ‘De Desselaar’

De Desselse Heemkundige Kring De Griffioen brengt op 15 december een tweede boek uit over de geschiedenis van Dessel. De uitgave is een bundeling van verschillende verhalen die de afgelopen 14 jaar verschenen in het gemeentelijk informatieblad, aangevuld met extra info en foto’s. 

News

Yves bleef voor een keer wat langer in bed. Maar toen hij zijn Audi Q7 zag, merkte hij dat er iets niet klopte

Dieven hebben dinsdagnacht de voorkant van de Audi Q7 van Yves Maes (38) uit Dessel helemaal ontmanteld. De uitbater van brasserie Het Vijverzicht op de Zanddijk kon zijn ogen niet geloven toen hij de schade opmerkte. Van de daders is er geen spoor.

Alert

Dieven ontmantelen Audi Q7 van uitbater van Kempense brasserie

Dieven hebben dinsdagnacht de voorkant van de Audi Q7 van Yves Maes (38) uit Dessel helemaal ontmanteld. De uitbater van brasserie Het Vijverzicht op de Zanddijk kon zijn ogen niet geloven toen hij de schade opmerkte. Van de daders is er nog geen spoor.

Alert
Download