Lanceer zeer eenvoudig een idee of initiatief
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Adolf (99) is levend cultureel erfgoed van onze heemkring”

Adolf Hautman, de penningmeester van heemkring Het Goor, is er al van het prille begin in 1966 bij. De 99-jarige behoort daarmee tot het levende patrimonium van de heemkring. De ouderdomsdeken werd zopas door de leden gevierd.

Nieuws

Afbraak van 't Centrum is van start gegaan

De afbraak van 't Centrum in de Dorpsstraat is maandagochtend gestart. Er wordt gewerkt van achter naar voor, wat betekent dat eerst de achterbouw waarin de grote zaal en keuken waren gevestigd het eerste tegen de vlakte gaan.Het nieuwe cultuurhuis moet er tegen 15 maart 2019 verrijzen.

Nieuws

Luc Aerts gaat voor nieuwe termijn als burgemeester

Net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen zal Luc Aerts (58) opnieuw de lijst trekken van CD&V-CDB, die ook nu samen opkomen. Beide partijen hebben hem unaniem voorgedragen.

Nieuws

“Het is tijd voor een nieuwe en frisse wind in Sint-Job”

In de voormalige pastorie, bekend als Eikenhof, op de Eikenlei opent Peter Wauters in april een brasserie. Hoe die zal heten, laat hij aan de inwoners van Sint-Job over. Daarvoor lanceerde hij een oproep op Facebook, een schot in de roos zo blijkt.

Nieuws

Dierenliefhebbers uit heel Vlaanderen redden biokippen van slachthuis

Kippenvrienden uit heel Vlaanderen kwamen dinsdag naar Brecht om de leghennen van bioboer Jan te redden. De dieren zouden normaal naar het slachthuis vertrekken, maar een vzw stak daar een stokje voor.

Nieuws

Geen beenhouwer meer in het dorp? Geen nood

Met ‘Verstappen on Tour’ bezoekt ambachtelijk slager Verstappen uit Sint-Lenaarts vanaf deze week dorpen in onze regio waar geen beenhouwer is gevestigd. De mobiele vleestoog stopte gisteren voor het eerst in Viersel.

Nieuws

“Kinderen zitten tot op dashboard van de chauffeur”

De gemeenteraad van Brecht heeft eenparig besloten dat er dringend wat moet worden gedaan aan de overvolle bussen tijdens de ochtendspits. In een eerste reactie stelt De Lijn dat het niet om een structureel probleem gaat.

Nieuws

Leerlingen basisscholen in Sint-Lenaarts trotseren sneeuw en koude tijdens carnavalsstoet

De leerlingen en kleuters van de basisscholen 't Groen, De Schakel en Leonardus in Sint-Lenaarts trokken in stoet door het centrum van Sint-Lenaarts. Heel flink hielden ze zich terwijl de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelden. De vele ouders, grootouders en andere inwoners kwamen langs de kant van de weg de kleintjes aanmoedigen.

Nieuws

VIDEO. Kleutertjes dansen polonaise op Kabouter Plops Kaboutercarnaval

De kleutertjes van basisschool De Sleutelbloem kwamen allemaal verkleed naar school, in Bumba, prinses, ridder en favoriete superheld. Er werd gezongen, een polonaise gedanst op de tonen van Kabouter Plops 'Kaboutercarnaval' en een modeshow gehouden. De zesdeklassers bakten wafels voor de hele school.

Nieuws

Toegangsweg naar E19 gaat vier dagen dicht voor het verkeer

Van 19 tot en met 22 februari gaat de brug van de Bethovenstraat, over de E19, volledig dicht. Er moet een brugvoeg worden vernieuwd.

Nieuws
Download