Do not miss out on your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Trappistinnen halen schatten van zolder

De Brechtse trappistinnen staan voor een druk weekend, want ze openen voor de elfde keer hun zomerwinkel. Vorig jaar ontvingen ze ongeveer drieduizend bezoekers. De winkel breidt dit jaar uit met een rommelmarkt.

Jumble sale

Legendarische kroeg gaat tegen de vlakte

Sinds 30 april 2017 staat het bekende café De Kroon leeg. Tegen deze zomer zou brouwerij Moortgat hier een nieuw café annex vergader- en feestruimte optrekken. Deze week werd eindelijk gestart met de sloop van het legendarische café en feestzaal. Die zaal was al sinds 2013 gesloten, na het overlijden van uitbaters Monique Van Ginckel en Benny Brughmans. Het koppel had het café en de achterliggende feestzaal in 1985 van de ouders van Monique overgenomen. Het was jarenlang the place to be voor families, verenigingen, gilden en buurtgenootschappen om er een feest te organiseren.

News

Berg tomaten en paprika’s gestort op een wei: pure verspilling of is er meer aan de hand?

Op een wei in de Brechtse Heide zijn in de voorbije dagen tonnen tomaten en paprika’s gestort. Op Facebook regende het meteen verontwaardigde reacties over ­zo veel verspilling. Maar is dat echt het geval?

News

Geen langverwachte verdubbeling van parking en ook geen naamsverandering

De langverwachte verdubbeling van de parking aan station Noorderkempen stuit op een Vlaamse njet. Verrassend, want in maart van dit jaar trok federaal mobiliteitsminister François Bellot (MR) hiervoor nog 501.188 euro uit. Ook de gewenste naamsverandering naar station Brecht komt er niet.

News

Gigantische berg tomaten en paprika’s gestort op Brechtse Heide

Een vreemd zicht op de Brechtse Heide woensdagnamiddag. Honderden kilo’s tomaten, courgettes en paprika’s vullen het veld. De landbouwer heeft gevraagd om deze groenten op zijn veld te droppen als soort van bemesting. "Maar dat mag niet", aldus de politie van Brecht. "Het mag wel als de groenten met de grond worden vermengd, maar dat is niet het geval."

Alert

Paardenbeul slaat opnieuw toe in Brecht: merrie sterft in armen van eigenares

Een man of vrouw heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een merrie in Brecht zwaar mishandeld. Het dier overleed later op de dag aan haar verwondingen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

News

Hier zijn de Spaceboys! Chiroleiders schrijven zelf catchy kamplied en maken geweldige clip

Het begint een traditie te worden in Sint-Job: als de chiro op kamp gaat, verrijzen de ‘Spaceboys’: een verzonnen popgroepje van enkele leiders. “Het is echt geweldig leuk om te doen” aldus Roeland Ruelens van Chiro Sint-Job. “onze leden kijken op voorhand uit naar die clip en kunnen het kamplied meteen meezingen.” Ook de clip mag er zijn, met groepsdansen op een boot, in de skipiste en zoveel meer. En het thema van het kamp? Kerstmis!

News

Vlaams Belang pakt uit met jong geweld op lijst

De plaatsen drie, vier en vijf op de verkiezingslijst worden bij Vlaams Belang bevolkt door jonge inwoners. Met nieuwkomers Ilse De Beuckelaer (24), Yana Dries (19) en Bart Foscez (36) wil de fractie met een frisse blik naar de toekomst kijken.

News

Laatste kamplied voor Spaceboys

Leden van Chiro Sint-Job en zelfs Chiro Nationaal kijken weer reikhalzend uit naar de nieuwste single van de Spaceboys. Vijf leiders van Chiro Sint-Job brengen op een heel aparte manier een kamplied uit. Niemand minder dan Get Ready verklapte in een video alvast het thema: Kerstmis.

News

Zwempartijtje in vijver kan koeien duur komen te staan

Toen zeven koeien in een wei in de Paaltjesdreef gisteren werden opgeschrikt, braken ze uit en kwamen ze in een vijver terecht. Twee brandweerposten waren nodig om de dieren te redden. Ook de eigenares van het melkveebedrijf ging mee het water in om te helpen.

Alert
Download