Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Schrijver August Van Minnebruggen overleden

News

Zwerfpoesje hinkt dagen rond met poot in klem: dierenarts ziet geen andere optie

In de Bloemenstraat in Sint-Lenaarts doolde de voorbije week een jonge kattin rond met haar voorpoot in een klem. Poezen-opvang De Zwarte Kat kon het dier vangen en gaat klacht indienen. De poot werd afgezet.

News

“Zo had ik Jurgen nog zes dagen langer bij me”

De eerste lentedag van 2009 was ook de laatste dag uit het leven van Jurgen Van Acker (30) uit Sint-Job. Zijn moeder Frie Aerts (64) liet Jurgen thuis opbaren tot de uitvaart. “Ik kan het iedereen aanraden”, zegt ze.

News

Jubilerende Gezinsbond zoekt jong bloed

De Gezinsbond in Sint-Job viert zijn negentigste verjaardag dit weekend met tweemaal negentig minuten ontbijten. Maar de afdeling heeft ook zorgen.

News

Aantal inbraken stijgt, politie vraagt hulp van de burgers

Het aantal woninginbraken in de regio neemt nog steeds toe. Bij de politiezone Voorkempen blijft het bestrijden ervan een prioriteit. Zeker vandaag, op de nationale actiedag tegen woninginbraken, focust de politie hierop.

Alert

Gemeentelijke diensten werken vanaf december enkel nog op afspraak

Vanaf december werken de loketten van de diensten burgerlijke stand en omgeving en de welzijnscampus enkel nog op afspraak. Wie dus een nieuwe identiteitskaart nodig heeft, een kapvergunning of verwarmingstoelage, spreekt zelf een uur af.

News

Brug sas 4 in herfstvakantie afgesloten voor alle verkeer

Tijdens de hele herfstvakantie is brug 4 afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg moet de brug aanpassen voor automatisatie. Het verkeer moet daarom van 27 oktober tot en met 2 november omrijden. 

News

Kris Geysen (N-VA) krijgt geen schepenambt en stapt misnoegd uit partij

Kris Geysen stapt uit N-VA Brecht omdat hij geen schepen kan worden in de nieuwe legislatuur. Toekomstig burgemeester Sven Deckers (N-VA) heeft begrip voor de teleurstelling, maar betreurt de reactie daarop. 

News

Brechtse N-VA'er Kris Geysen opnieuw naar provincieraad

De verkiezingsuitslagen voor de provincie Antwerpen zijn nu volledig. N-VA behaalt er voor Brecht een groot overwicht met 40,1%. CD&V volgt met 18,8% en Vlaams Belang is de derde grootste partij met 18%. De Brechtse kandidaat Kris Geysen is daardoor verzekerd van een zitje in de provincieraad. Of hij opnieuw voorzitter van die raad wordt, is nog niet duidelijk.

News

N-VA zorgt voor nieuwe wind in Brecht

De Brechtse kiezers hebben voluit rechts gestemd. Gingen CD&V en N-VA nog gelijk op in 2012 met elk 11 zetels, dan wipt N-VA dit keer over CD&V. Lijsttrekker Sven Deckers wordt burgemeester van het nieuwe bestuur. Samen met CD&V behalen ze zo een absolute meerderheid van 21 zetels. Alle andere partijen zijn daardoor op oppositie aangewezen. Vlaams Belang heeft er een vierde zetel bij, maar kan die niet verzilveren in een bestuursmeerderheid. De gloednieuwe partij Oprecht Brecht die Joziena Slegers twee maanden voor de verkiezingen lanceerde, haalt ook een zetel binnen. Open Vld blijft op 2 en Groen op 1. Sp.a heeft zijn zetel moeten afgeven.

News
Download