When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Gul zijn? Iedereen moet het eens proberen”

Zaakvoerster Heidi van kinderspeciaalzaak BB Box in de Gasthuisstraat in Brecht heeft een warm hart. Ze heeft een massa knuffels, speelgoed en babyspullen geschonken aan vier goede doelen. Via een oproep op Facebook kreeg ze heel wat navolging.

News

Kippenredders roepen op om hennen te adopteren

De vzw Les Poules Heureuses (De Gelukkige Kippen) is op zoek naar adoptanten die in de regio Brecht een afgedankte kip uit de legindustrie willen redden van het slachthuis. De actie loopt tot en met oudejaarsdag. “De kippen die tegen dan nog geen thuis hebben gevonden, moeten we naar het slachthuis sturen.”

News

Juwelier krijgt klap van pistool bij overval in centrum Brecht

Juwelier Dirk Verlinden in de Biest in Brecht werd woensdag voor de derde keer het slachtoffer van een overval. Twee mannen kwamen tegen sluitingstijd binnen en het kwam tot een gevecht met zaakvoerder Dirk. Hij kreeg ook een slag op het hoofd van een pistool. Er werden geld en juwelen gestolen.

Alert

Auto botst frontaal op vrachtwagen: bestuurders lichtgewond

Op de Sint-Lenaartsebaan richting Oostmalle is een autobestuurder vanochtend gebotst met een vrachtwagen. “De autobestuurder die uit de richting van Sint-Lenaarts (Brecht) kwam, is om onbekende redenen van zijn baanvak afgeweken”, klinkt het bij politiezone Voorkempen. Beide bestuurders raakten lichtgewond.

Alert

‘Nieuwjaarke Zoete’ al minstens 350 jaar traditie

Het nieuwjaarszingen in Brecht is al minstens drie eeuwen oud. Dat blijkt uit een document dat de Brechtse Geschied- en Oudheidkundige Kring kon opdiepen.

News

Kerstwinkel in trappistinnenabdij lokt veel volk

De Kerstwinkel in de trappistinnenabdij in Brecht kon ook nu weer rekenen op een ruime publieke belangstelling.

News

Congolese zuster levert zelf thee voor Kerstwinkel

De trappistinnen van Brecht kregen voornaam bezoek: twee zusters van de Abdij Mvanda uit Kikwit (Congo) leverden thee van eigen teelt voor verkoop tijdens de Kerstwinkel op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december.

News

Politiezone Voorkempen zet vrijwilligers in voor diefstalpreventie

Bij de lokale politiezone Voorkempen gaan vandaag twaalf vrijwilligers van start als preventieadviseur. Ze zullen geïnteresseerde burgers tips geven over hoe ze hun woning beter kunnen beveiligen. “Preventie is het beste wapen tegen inbraken”, klinkt het bij de politiezone.

Alert

Steenbakkerij laat 35 meter hoge fabrieksschoorsteen slopen

De skyline van Sint-Lenaarts (Brecht) ziet er sinds gisteren helemaal anders uit. Op de site van steenbakkerij Floren naast het kanaal Dessel-Schoten werd een 120 jaar oude en 35 meter hoge fabrieksschoorsteen gesloopt.

News

De stroom viel uit, en plots ontplofte de ballon: “Vier ton kwam zomaar naar beneden”

Omstreeks 0.30 uur sloten ze de zaak, een uurtje later viel de stroom uit. De gevolgen waren niet te overzien: de tennisballon van club Ter Breme in Brecht stortte in elkaar. “Wellicht was de druk te hoog”.

News
Download