Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Schildpaddenplaag in park Brasschaat, maar beestjes verwijderen is vrijwel onmogelijk

Park de Mik in Brasschaat kampt met een schildpaddenplaag... De afgelopen weken zijn heel wat exotische rood- en geelwangschildpadden in de parkvijver achtergelaten. Op een zonnige dag als vandaag kan je de beestjes op de boomstronken zien zitten, in en om de vijver. Het lijkt wel alsof het er steeds meer worden en dat terwijl de beestjes hier eigenlijk niet thuishoren. Ze komen uit Amerika.. maar de dieren verwijderen is zo goed als onmogelijk.

Vrije tijd en hobby

Auto zwalpt door centrum Brasschaat, vier inzittenden naar ziekenhuis. “Wonderwel raakte niemand anders gewond”

Twee mannen en twee vrouwen zijn zondagochtend naar het ziekenhuis gevoerd na een zwaar ongeval op de Bredabaan in het centrum van Brasschaat. Ze reden al zwalpend het centrum, waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor. “Wonderwel raakte niemand anders gewond”, klinkt het bij de politie.

Melding

Handelsvereniging Samen Mariaburg krikt Sinksenfoor op met barbecue

Sint-Mariaburg op de grens van Brasschaat en Ekeren had en heeft deels nog een rijk verenigingsleven. Daarbij hoort ook de jaarlijkse Sinksenfoor. Helaas is de kermis niet meer wat het geweest is. De nieuwe middenstandsvereniging Samen Mariaburg wil daar wat aan doen. Op pinksterzondag hielden zij een eerste barbecue.

Vrije tijd en hobby

Brasschatenaar geniet van zon, zee en seks in MTV-programma Ex On The Beach: “Ik heb 67 exen, maar andere kerels hadden er nog meer”

Bent u tijdens het zappen al op Ex On The Beach: Double Dutch gebotst? Deze extremere versie van Temptation Island doet ook dit jaar z’n imago alle eer aan. “We overtreffen op alle vlakken de vorige reeks”, zegt deelnemer Nico Gossye (23) uit Brasschaat.

Nieuws

Bakker Paul ziet het groots met zijn pannenkoeken

Bakker Paul Dedroog gaat voor het wereldrecord hoogste pannenkoekentoren stapelen. Hij probeert op 27 mei in Maria-ter-Heide het huidige record van 108 centimeter te verbeteren.

Nieuws

Werkzaamheden fietspaden Bredabaan zijn gestart

De aanleg van twee vrijliggende fietspaden aan de Bredabaan tussen Brasschaat en Wuustwezel is gestart. Woensdag en donderdag is er geen doorgang mogelijk ter hoogte van de Essensteenweg en de Sint-Jobsesteenweg.

Wegen en verkeer

VIDEO. Jonge muzikale talenten in de kijker op Klassiek in het Park

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli zal er weer heel wat muziek te horen zijn in het Gemeentepark van Brasschaat. Tijdens de 5de editie van 'Klassiek in het park' laten enkele topmuzikanten weer van zich horen.

Vrije tijd en hobby

KTA Brasschaat ondersteunt steunt Roparun

De leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Brasschaat zorgen samen met nog enkele andere scholen uit de omgeving mee voor de ondersteuning van de Roparun.

Nieuws

Opnieuw een taptoe op het veld van hockeyclub Dragons

Na het succes van de eerste editie vindt op 7 juni een nieuwe taptoe plaats aan The Mansion van hockeyclub Dragons.

Nieuws

Fijnschilder Omer Crab viert 80ste verjaardag met expositie

Kunstschilder Omer Crab wordt zondag 13 mei 80 jaar. We ontmoeten hem zaterdag in Tracé Cultuurstation in Ekeren, waar hij ter gelegenheid van zijn verjaardag exposeert. “Omer Crab zet als schilder van stillevens een eeuwenoude traditie verder die haar hoogtepunt kende in de 17de eeuw”, weet kunstrecensent Willy Otte.

Nieuws
Download