Download onze app voor Android of iPhone
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Man (68) dood aangetroffen aan garagebox

Een voorbijganger heeft maandagochtend het lichaam van een 68-jarige man aangetroffen aan een garagebox in de Verbindingslaan. Politie en het gerechtelijk labo stapten ter plaatse af maar alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden.

Politie en veiligheid

Luchthaven betaalt schade door wervelwinden terug

Antwerp Airport gaat de schade terugbetalen aan het huis van Steve Stuer in Borsbeek. Daar vlogen dit weekend dakpannen weg door een passerend vliegtuig.

Nieuws

“Eerst lawaai en toen was ik mijn dakpannen kwijt”

Het was schrikken voor Steve Stuer toen hij zaterdag werd gebeld door de buurman. Een overvliegend vliegtuig richting Antwerp Airport zorgde ervoor dat een aantal dakpannen wegvloog.

Nieuws

1 op de 10 chauffeurs blaast positief na Dystopia

De lokale politie van de zone Minos voerde tijdens en na het housefestival Dystopia van zaterdag alcoholcontroles uit aan de uitgangen van de parking. In totaal moesten 162 chauffeurs een ademtest ondergaan. Zestien onder hen bliezen positief. “We hebben elf rijverboden van drie uur en twee rijverboden van zes uur uitgeschreven”, zegt commissaris Johan Wonnink.

Politie en veiligheid

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws

Minder Mobielen Centrale Mimosa al twintig jaar op de baan

Mimosa is een door vlinders geliefde bloem, maar ook de naam van de intergemeentelijke Minder Mobielen Centrale van Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem en Boechout die 20 jaar geleden werd opgericht. “Met 295 leden spelen we duidelijk in op een behoefte”, aldus OCMW-voorzitter Ann Baele (Gemeentebelangen), die de 35 chauffeurs in de bloemen zette.

Nieuws

IN BEELD. Wat een feestweekend in Borsbeek!

Borsbeek heeft er een druk feestweekend opzitten. Met een openluchtcafé, een culinaire wandeling, een dikkebanden- en hogehakkenkoers, een race achter derny's, de kermis, de jaarmarkt en de afsluitende 54ste Stan Ockers Classic voor profs was er drie dagen lang beweging in het dorpscentrum.

Vrije tijd en hobby

Yves Lampaert en Jos van Emden in Stan Ockers Classic

De 54ste Stan Ockers Classic wordt op Pinkstermaandag in en om Borsbeek gereden. De organisatie wist enkele mooie namen te strikken.

Nieuws

Feestelijk Sinksenweekend

Het Pinksterweekend staat in Borsbeek traditioneel garant voor feest en koers. Met een openluchtcafé, een culinaire wandeling, een dikkebanden- en hogehakkenkoers en een race achter derny's is het programma van zaterdag en zondag goed gevuld. De 54ste Stan Ockers Classic en de jaarmarkt sluiten het feestweekend maandag af.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. Gemeenten verleiden elkaar, maar voorlopig nog geen fusiehuwelijk

Net de over Rupel wordt volgende week gestemd over een fusie van Puurs met buurgemeente Sint-Amands. Maar ook in de Antwerpse rand zijn er verkennende fusie-gesprekken bezig. In de eerste plaats tussen Wijnegem, Wommelgem en Borsbeek. Die drie zouden samen één nieuwe fusiegemeente van 30.000 inwoners kunnen vormen. Voor 2019 zal dat niet meer gebeuren, maar na de verkiezingen meer dan waarschijnlijk wel.

Nieuws
Download