Zonder dwarsliggers geen rails
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws

Minder Mobielen Centrale Mimosa al twintig jaar op de baan

Mimosa is een door vlinders geliefde bloem, maar ook de naam van de intergemeentelijke Minder Mobielen Centrale van Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem en Boechout die 20 jaar geleden werd opgericht. “Met 295 leden spelen we duidelijk in op een behoefte”, aldus OCMW-voorzitter Ann Baele (Gemeentebelangen), die de 35 chauffeurs in de bloemen zette.

Nieuws

IN BEELD. Wat een feestweekend in Borsbeek!

Borsbeek heeft er een druk feestweekend opzitten. Met een openluchtcafé, een culinaire wandeling, een dikkebanden- en hogehakkenkoers, een race achter derny's, de kermis, de jaarmarkt en de afsluitende 54ste Stan Ockers Classic voor profs was er drie dagen lang beweging in het dorpscentrum.

Vrije tijd en hobby

Feestelijk Sinksenweekend

Het Pinksterweekend staat in Borsbeek traditioneel garant voor feest en koers. Met een openluchtcafé, een culinaire wandeling, een dikkebanden- en hogehakkenkoers en een race achter derny's is het programma van zaterdag en zondag goed gevuld. De 54ste Stan Ockers Classic en de jaarmarkt sluiten het feestweekend maandag af.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. Gemeenten verleiden elkaar, maar voorlopig nog geen fusiehuwelijk

Net de over Rupel wordt volgende week gestemd over een fusie van Puurs met buurgemeente Sint-Amands. Maar ook in de Antwerpse rand zijn er verkennende fusie-gesprekken bezig. In de eerste plaats tussen Wijnegem, Wommelgem en Borsbeek. Die drie zouden samen één nieuwe fusiegemeente van 30.000 inwoners kunnen vormen. Voor 2019 zal dat niet meer gebeuren, maar na de verkiezingen meer dan waarschijnlijk wel.

Nieuws

Man (82) met broek op de enkels achter merrie betrapt

Een 27-jarige paardeneigenares heeft aangifte gedaan van verkrachting van haar merrie. Ooggetuigen betrapten dinsdag rond 20 uur een man (82) terwijl hij op een stoel achter de merrie stond, in een stal in Borsbeek.

Nieuws

Sterdreef na zeven jaar ruzie nu toch toegankelijk

Eindelijk kan de Sterdreef, van oudsher de snelste en veiligste verbinding tussen Wommelgem en Borsbeek voor voetgangers en fietsers, geheel legaal gebruikt worden.

Nieuws

Jeugddag in thema 'Western'

De jeugdraad van de gemeente Borsbeek organiseerde het afgelopen weekend haar jaarlijkse jeugddag in het gemeentelijk park. Er werd deze keer gekozen voor het thema 'Western'. De jongeren konden onder meer een ritje maken met een koets uit de tijd van de cowboys en indianen.

Nieuws

De 8 van Wommelgem met BK voor toeristen wordt groot wielerfeest

Op zondag 21 mei zal het Belgisch Kampioenschap voor Wielertoeristen voor het eerst in de provincie Antwerpen georganiseerd worden. De Wommelgemse Sprinters zijn trots op die primeur en zetten ook mee de schouders onder Toer de Toerist, een regelmatigheidscriterium waarbij vier koersen in de buurt samenwerken.

Nieuws
Download