Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Halve drugsbende opgepakt tijdens etentje in Lunch Garden

Bij een grote actie waarbij zelfs een undercoveragent werd ingezet, heeft de federale politie vorige week negen mannen opgepakt in het Antwerpse, waaronder zes in de Lunch Garden van Borsbeek. Tijdens de actie werd 330 kilo cocaïne in beslag genomen.

Melding

Borsbeek feest drie dagen tijdens pinksterweekend

Borsbeek maakt zich op voor een spetterend pinksterweekend. Gedurende drie dagen staat het dorp bol van de activiteiten. De jaarmarkt en de Stan Ockers Classic vieren bovendien een jubileum met respectievelijk hun 70ste en 55ste organisatie.

Nieuws

Politie verspreidt opsporingsbericht: wie heeft Maarten (30) gezien?

De federale politie heeft woensdag een opsporingsbericht verspreid voor Maarten Thaels (30) uit Borsbeek. De man vertrok dinsdag vanuit zijn woning in de Groenhofstraat in Borsbeek met zijn zwarte herenfiets van het merk Norta. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Melding

Gemeenten pakken fietspaden aan

Tussen 2012 en 2016 telden Kontich, Wijnegem en Borsbeek per 1.000 inwoners de meeste fietsongevallen met gewonden in de Antwerpse zuidrand. Toeval of niet, in de drie gemeenten wordt nu een sterke inhaalbeweging gemaakt voor fietsaccommodatie.

Wegen en verkeer

Kast met kaarsen vliegt in brand bij bedrijf in Borsbeek

Bij een bedrijf dat rolluiken maakt, in de Adrinkhovenlaan in Borsbeek, is woensdagnacht brand uitgebroken. Door een probleem met een elektriciteitskast vloog een kast met kaarsen in brand. Het vuur woedde in een bureel en kon snel worden gedoofd.

Nieuws

Galloway-runderen vinden nieuwe thuis op Borsbeeks fortdomein

De langverwachte Galloway-runderen werden gisteren door Natuurpunt naar het Fort 3 van Borsbeek gebracht. Nadat de afgelopen maanden de begrazingszone werd afgebakend, konden de runderen, onder het toeziend oog van enkele nieuwsgierigen, meteen op verkenning gaan in hun nieuwe omgeving. “De Galloways moeten ons helpen om exotische planten, zoals de Japanse Duizendknoop, weg te grazen. De dieren zullen dan ook blijven staan tot september”, vertelt Piet Wollaert van Natuurpunt Borsbeek.

Vrije tijd en hobby

U-bocht loopt mis: twee bestuurders naar ziekenhuis

Bij een zware aanrijding op de militaire baan (R11) in Borsbeek zijn maandagochtend twee gewonden gevallen. Het ongeval zorgde een tijdlang voor grote hinder.

Nieuws

Landingsbaan Deurne schuift mogelijk vijftien meter verder richting Fort 3 in Borsbeek

Door nieuwe Europese veiligheidsnormen zou de landingsbaan van de luchthaven in Deurne vijftien meter moeten opschuiven in de richting van het Borsbeekse Fort 3. Hoge voertuigen in de Vosstraat zouden vliegtuigen immers kunnen belemmeren bij het opstijgen of landen. Schepen van Milieu Tom Verboven (Groen) vreest voor een nieuwe bomenkap.

Nieuws

Onbekenden aan de haal met koper van grafstenen op begraafplaats Borsbeek

Op de begraafplaats van Borsbeek, in de De Robianostraat, zijn van verschillende graven de koperen onderdelen gestolen. Van wanneer de diefstallen dateren is, onduidelijk.

Nieuws

Deze Antwerpse kleuterjuf bloedde elke Goede Vrijdag vanaf 15u uit handen en voeten

Op de begraafplaats in Borsbeek rust Clara Jung (1887-1952), een Antwerpse kleuteronderwijzeres die tijdens de dertien laatste jaren van haar leven elke Goede Vrijdag vanaf 15u begon te bloeden uit haar handen, voeten, hoofd en zij, de wonden van Christus.

Nieuws
Download