Act like you're at home
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Iedereen Borsbeek en N-VA zijn gedoemd om samen te werken

Het stond in de sterren geschreven dat de coalitievorming in Borsbeek na de verkiezingen van 14 oktober aartsmoeilijk zou ­worden. Twee kampen stonden tegenover elkaar in wat een ­electoraal slagveld genoemd kan worden. Iedereen Borsbeek en N-VA hebben elkaar nu nodig voor een meerderheid, maar het water tussen de twee is erg diep.

News

ANALYSE. Iedereen Borsbeek en N-VA moeten meerderheid vormen

Iedereen Borsbeek is welgeteld 123 stemmen groter dan N-VA. Dit betekent dat de politieke beweging (Borsbeek boven Alles, Groen en CD&V) van huidig burgemeester Dis Van Berckelaer het initiatief kan nemen met tien zetels. Veel initiatieven om een coalitie te vormen, zijn er echter niet.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Borsbeek op 14 oktober

In Borsbeek stevent men af op een kiesstrijd tussen twee grote blokken: Iedereen Borsbeek tegenover N-VA. Het zijn ook de enige twee partijen die een volledige lijst konden indienen.

News

Eerste steen voor bouwproject assistentiewoningen gelegd

Projectontwikkelaar Hoome en de VZW Zorgbeheer hebben de eerste symbolische steen gelegd van Goodlife. Dat nieuwe bouwproject bestaat uit 37 assistentiewoningen langs de Schanslaan.

News

Wandelen over water

Het vlonderpad in Fort 3 in Borsbeek is enkele weken na de start van de werkzaamheden al klaar. Het is een nieuwe stap om het domein in te richten tot trekpleister voor zachte recreatie in combinatie met passende evenementen.

News

VIDEO. Inwoners Zuidrand kunnen gaan zwemmen in Den Bessem

Met een frisse duik hebben de burgemeesters van Mortsel, Borsbeek, Edegem en Hove het nieuwe zwembad Den Bessem plechtig geopend. Het is een ecologisch zwembad geworden met een instructiebad en een 25-meterbad. Vanaf maandag kan iedereen er weer terecht om baantjes te trekken. 

Leisure and hobby

Buurtbewoners halen hun slag thuis

Het Antwerpse stadsbestuur en de deputatie van de provincie Antwerpen weigeren de nodige vergunningen voor een bouwproject dat pal op de grens ligt van Deurne en Borsbeek. Bewoners van de Grensstraat en Posthoevestraat in Borsbeek lijken zo hun slag thuis te halen.

News

Vijf vrienden organiseren eerste foodtruckfestival

Borsbeek staat voor een primeur. Voor de eerste keer zal dit weekend het Foodtruck festival doorgaan in de gemeente.

News

Emma, Paulien en Charlotte grazen er lustig op los

Sinds eind april begrazen drie Galloway-runderen een deel van het Fort 3-domein. Natuurpunt Schijnvallei, afdeling Borsbeek kijkt positief terug op de eerste maanden.

Leisure and hobby

Buurgemeentes bezorgd over verkeersimpact Albert Heijn

Op de Herentalsebaan in Deurne wordt er gewerkt aan de nieuwe vestiging van Albert Heijn, wellicht de grootste van Vlaanderen. Borsbeek en Wommelgem vrezen voor verkeersoverlast.

News
Download