Hoplr bouwt voortdurend aan nieuwe functionaliteiten voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Na zelfdoding vuilnisophaler Eddy (47): “Gespierd lichaam is geen garantie tegen pesterijen”

De pesterijen waarmee Eddy Gillis (47) op zijn werk kampte, waren zeer ernstig. Dat zegt zijn vriendin Maud Delrue. “We hebben heel veel gepraat, want hij vond het verschrikkelijk”, zegt ze.

Nieuws

Twee weken geleden nog gehuldigd voor heldendaad, maar nu is Eddy (46) overleden

Borsbekenaar Eddy Gillis is op 46-jarige leeftijd overleden. De man werd twee weken geleden nog gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente voor een heldendaad die hij vorig jaar verrichtte.

Nieuws

Ruzie over merrie loopt helemaal uit de hand: inbraak en doodsbedreigingen voor amazone

Een afgesprongen verkoop van twee paarden krijgt waarschijnlijk nog een gerechtelijk vervolg. Een dame uit Turnhout heeft klacht ingediend omdat ze beschuldigd wordt van diefstal en doodsbedreigingen ontvangt.

Nieuws

Restaurant De Valk legt de boeken neer

Eigenaar Leopold Bertens van restaurant De Valk heeft het faillissement aangevraagd. Er kwamen steeds minder klanten over de vloer en de situatie was ‘onhoudbaar’ geworden, stelt atv.

Nieuws

Carrefour-hypermarkten in Turnhout en Borsbeek blijven donderdag gesloten

Bij Carrefour zouden donderdag drie hypermarkten gesloten blijven door een actie van het personeel, bevestigt LBC-afgevaardigde Kristel Van Damme. Het gaat om de winkel in Turnhout, die in het kader van het herstructureringsplan zou moeten inkrimpen, en die in Borsbeek. Ook de met sluiting bedreigde hypermarkt van Genk zou de hele dag de deuren gesloten houden.

Nieuws

Carrefour in Turnhout en Borsbeek donderdag dicht

De Carrefour-hypermarkten van Turnhout, Borsbeek en Genk gaan donderdag dicht. “Het personeel van die vestigingen heeft beslist om op 8 februari te staken”, zegt Kristel Van Damme, afgevaardigde van de christelijke vakbond ACV.

Nieuws

Koppel krijgt waterfactuur van 10.800 euro: “45 volle ligbaden per dag, dat kan toch niet kloppen?”

Leonie (69) en Ferdinand (71) Bosmans wonen in een klein appartement in Borsbeek. Toch zouden ze tussen 2013 en 2016 volgens leverancier Pidpa voor 10.800 euro aan water hebben afgenomen boven hun normale verbruik.

Nieuws

Subsidies voor cultuur stijgen

Het totale bedrag van de cultuursubsidies werd in Borsbeek met 33% opgetrokken. Twee verenigingen krijgen meer subsidies, de anderen behouden hun financiële steun van de gemeente.

Nieuws

Drie jaar cel voor drugsdealer die bijna agent aanreed en dan in hoofd werd geschoten

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Yannick H. (30) uit Borsbeek veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar effectief. Hij werd twee jaar geleden betrapt bij een drugsdeal in Ranst en had in zijn vlucht bijna een agent aangereden. Die opende het vuur en schoot de beklaagde in het hoofd. De dertiger had veel geluk en overleefde het schietincident.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download