Geniet ook van de kleine dingen
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Borsbeek zet in op drie werven

De Borsbeekse gemeenteraad heeft aangegeven waar de gemeente naartoe wil met haar ‘Driewervenplan’. De vier geselecteerde projectontwikkelaars kunnen nu aan de slag om hun ontwerpen op te maken. “Tegen mei 2018 beslissen we wie onze partner wordt”, zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (BbA).

Nieuws

Autokrakers na klopjacht gevat

De politie heeft donderdag drie kerels ingerekend die in aanmerking kwamen voor een auto-inbraak in de Schanslaan.

Politie en veiligheid

“In Albanië is niet dezelfde medicatie voor schizofrenie”

De familie Qefalia uit Borsbeek vroeg half 2015 asiel aan in ons land om medische redenen. Dochter Lucjana (33) is psychiatrisch patiënte. In het afgelegen Albanees dorp waar ze wonen, is Lucjana een vogel voor de kat. Toch worden ze uitgewezen.

Nieuws

Eén op de acht kinderen wordt geboren in kansarm gezin

Borsbeek zet deze week stevig in op de ‘Week van verzet tegen Armoede’. De meest recente armoedecijfers tonen ook dat er werk is in de gemeente.

Nieuws

Sint-Jozefinstituut opent splinternieuw gebouw

Niets dan blije gezichten zaterdag in het Sint-Jozefinstituut van Borsbeek. Na jaren van plannen en maanden van bouwen mocht de nieuwbouw officieel worden geopend.

Nieuws

Washington kansloos tegen Borsbeek en Wommelgem dankzij ruim 1.900 sportieve scholieren

Ruim 1.900 kinderen uit de Borsbeekse en Wommelgemse scholen namen donderdag deel aan de Kidsrun for MSA in Fort 3 in Borsbeek.

Nieuws

“Geen risico meer na ongeval scoutsleider”

De gemeente Borsbeek liet dertig populieren naast het voetbalveld rooien. 80 procent bleek rot. Na het ongeval met een scout vorig jaar, neemt de gemeente geen risico meer.

Nieuws

Maatregelen voor verkeersveiligheid Tirolerhof

De ruim 500 leerlingen van basisschool De Klinker staan aan de start van het eerste volledige schooljaar in de tijdelijke lokalen van het Tirolerhof. Het oude schoolgebouw aan de Jan Frans Stynenlei moet tegen het einde van 2018 vervangen zijn door een nieuwbouw.

Nieuws

Slotstuk op zomer met Zomerende

De zomervakantie wordt in Borsbeek al enkele jaren afgesloten met de Zomerende, een wijkfeest in het Floris Primspark. Een volksbarbecue, het mooie weer en optredens van Quincy Junction Bluegrass Band, Cosmic Motion en ID7 maakten er een erg mooie dag van.

Vrije tijd en hobby

Wijnproeven tijdens fietstocht Vino Fiesta

Sportieve wijnliefhebbers kunnen zondag hun hartje ophalen tijdens de 10de editie van Vino Fiesta Wijntour, een rondrit van 35 kilometer langs vijf horecazaken in de regio.

Nieuws
Download