Beleef je buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Al bijna 14.000 inschrijvingen voor Dodentocht

Er zijn 13.952 wandelaars ingeschreven voor de 48ste 100 kilometer van de Dodentocht in Bornem. Dat is een nieuw record, vorig jaar waren er 12.620 deelnemers.

Nieuws

Kraan op vrachtwagen haalt verkeerslichten naar beneden

Een vrachtwagen waarvan de vaste kraan niet helemaal naar beneden was, heeft gisteren een metalen constructie met lichten op een kruispunt uit de grond gerukt. Er was urenlang hinder.

Nieuws

Kraantje op vrachtwagen raakt onderkant spoorwegbrug

Het kraantje op een vrachtwagen heeft gisteren in de late namiddag de onderkant van de spoorwegbrug op de N16 geraakt. Daardoor verloor de bestuurder van de truck de controle over zijn stuur en smakte tegen de brugpijler. De chauffeur kwam er met de schrik vanaf.

Wegen en verkeer

VIDEO. Frustraties lopen op bij busreiziger en deze chauffeur moest dat ontgelden

Woensdagochtend was er in Antwerpen een geval van agressie tegenover een buschauffeur. Dennis Baeten uit Bornem kreeg kort na de start van zijn werkdag door een passagier een slag in zijn gezicht. De klap was zo erg dat hij zelf naar het ziekenhuis moest.

Nieuws

Aantal inbraken met meer dan 50% gedaald

Het aantal inbraken in woningen in Klein-Brabant is vorig jaar met meer dan 55% gedaald. Ook op het vlak van verkeer kunnen goede cijfers worden voorgelegd. Het aantal ongevallen bleef verder dalen.

Nieuws

Tom Waes signeert en veilt pinguïn

Tom Waes, de ambassadeur van Sea Shepherd Belgium, heeft een beeld van een pinguïn met boot gesigneerd en gaat het nu veilen voor het goede doel.

Nieuws

TE KOOP: kaders en stoelen van rechters

In het oude justitiepaleis op de Britselei in Antwerpen staan zo’n achthonderd stuks te wachten om op 30 juni openbaar verkocht worden. De verkoop vindt plaats in de nieuwe Fin Shop in Bornem.

Nieuws

Werken aan abdij beginnen na bouwverlof

Het gemeentebestuur van Bornem ondertekende gisteren de overeenkomst met enkele privépartners waardoor er kan worden gestart met de restauratie en verbouwing van de Sint-Bernardusabdij in de Kloosterstraat. Er komen 32 appartementen. De Bornemnaars krijgen er over een paar jaar ook een mooi park bij.

Vroeger en nu

Zes maand effectief voor dood boezemvriend

De politierechter in Sint-Niklaas heeft Nico V.D.B. (46) uit Bornem veroordeeld tot twaalf maand cel waarvan de helft met uitstel.

Politie en veiligheid

Zes maanden effectief voor dood boezemvriend

De politierechter in Sint-Niklaas heeft Nico V.D.B. (46) uit Bornem veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan de helft met uitstel.

Politie en veiligheid
Download