Beter een goede buur dan een verre vriend
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Domino bestaat écht, en ze mocht bij Clouseau op het podium

Al 28 jaar is het geleden dat Clouseau een hit scoorde met Domino. Maar pas donderdag, tijdens een concert in Bor- nem, ontmoetten Koen en Kris Wauters een fan die vernoemd is naar het nummer. Een verraste Koen trakteerde Domino De Wachter (26) op een innige slow terwijl hij voor haar Domino zong.

Nieuws

“Controles melden op sociale media? Zeer jammer”

Organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen is opgetogen dat gemeenten inspanningen doen, maar anderzijds betreuren ze het dat mensen controles via de sociale media melden.

Nieuws

“Driekoningen zingen is een verslaving geworden”

Het voorbije weekend werd Driekoningen gevierd. Zoals de traditie in Wintam (Bornem) het wil, gingen ook Marc, Cisse en Klaus weer op stap om driekoningenliedjes te zingen. Voor de achttiende keer al. Het geld dat ze inzamelen, gaat naar drie projecten in het gehucht in Hingene.

Nieuws

“Hier kan je nog gewoon babbelen bij de stoof”

Café Koningsrek, aan de Schelde in Branst, het gehucht in Bornem, is wellicht het oudste nog bestaande café uit de streek. Dit jaar bestaat de herberg 180 jaar en ze wordt al heel die tijd uitgebaat door dezelfde familie. Al die jaren werd het interieur niet of nauwelijks gewijzigd. Alsof de tijd er is blijven stilstaan.

Nieuws

Grote hoeveelheid olie belandt in gracht

Een gracht in de Dijkstraat in Weert (Bornem) is ernstig vervuild geraakt nadat er een hoeveelheid stookolie in terecht was gekomen. De Civiele Bescherming was tot gisteravond in de weer om de gracht weer proper te maken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Grote hoeveelheid stookolie belandt in gracht

Een gracht in de Dijkstraat in Weert (Bornem) is ernstig vervuild geraakt nadat er een hoeveelheid stookolie in terecht was gekomen. De civiele bescherming was vrijdagavond in de weer om de gracht weer proper te maken.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Vuurwerk om 12 uur? Niet overal toegelaten

Met de jaarwisseling wordt er traditioneel op heel wat plaatsen vuurwerk afgestoken. In de meeste gemeenten staat de burgemeester het ook toe. In Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Duffel mag het niet zonder toelating.

Nieuws

Schepen van Mobiliteit Liesje Pauwels: “Probleem bespreken in de verkeerscel”

De Bornemse schepen van Mobiliteit Liesje Pauwels (CD&V) is op de hoogte van de petitie en zegt dat ze de problematiek gaat bespreken met de verkeerscel. De initiatiefnemers van de petitie hebben ondertussen contact gehad met het gemeentebestuur en hun grieven kunnen toelichten. “Ik ga de problematiek die ons uit de doeken is gedaan meenemen naar de cel verkeer. Dat is een bijeenkomst waarin de politie, de dienst mobiliteit en ikzelf zetelen. Samen gaan we bespreken wat er mogelijk aan de problemen kan gedaan worden en welke initiatieven er zouden kunnen genomen worden”, zegt schepen Liesje Pauwels. “Als er een voorstel op tafel ligt, moet dat nadien nog worden voorgelegd aan het schepencollege. Pas nadien zal duidelijk worden welke maatregelen er getroffen zullen worden. De straat in het midden afsluiten zodat alleen nog lokaal verkeer mogelijk is? We gaan bekijken met de cel verkeer en het schepencollege wat we kunnen doen.” De initiatiefnemers van de petitie benadrukken dat ze met hun initiatief er alleen maar aan willen meewerken om de verkeersveiligheid in de Riddermoerstraat te verhogen.

Wegen en verkeer
Politie en veiligheid
Nieuws

“Riddermoerstraat onveilig door toenemend autoverkeer”

Het verkeer in de Riddermoerstraat is de jongste maanden toegenomen en zorgt voor onveilige situaties. Dat zeggen verscheidene buurtbewoners. Zij vragen nu aan het gemeentebestuur om in te grijpen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Drie kerstkindjes op kerstdag geboren in regio: “Volgende Kerstmis zullen we wat extra cadeautjes moeten kopen”

In het Mechelse arrondissement zijn op Kerstdag drie kerstkindjes geboren. En een vierde was toen de avond viel nog op komst. Na amper een kwartier was het eerste kerstkindje zelfs al een feit.

Nieuws
Download