Keep the good new year intentions alive!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Regen houdt modellen niet tegen op Langste Catwalk

Met de Langste Catwalk zetten de handelaars van de Boomstraat hun winkelstraat nog eens in de kijker. De regen zette een domper op de sfeer, maar er kwam toch flink wat volk opdagen.

Leisure and hobby

Amateurfotograaf scoort met unieke foto van dochter

De Bornemse amateurfotograaf David Benoit (47) heeft de tweede prijs gewonnen in de fotowedstrijd van Breedbeeld. Er waren 2.500 ingezonden beelden en zijn foto werd geselecteerd door fotograaf Michiel Hendryckx.

News

Nu ook elektrische deelfietsen in Bornem

Aan het station van Bornem staan vanaf 1 oktober tien gewone en tien elektrische groene deelfietsen. Via een app kun je de fiets huren voor een dag of voor een of meerdere blokken van twintig minuten. Bornem is de eerste landelijke gemeente in Vlaanderen die elektrische deelfietsen aanbiedt.

News

Bornem biedt als eerste gemeente elektrische deelfietsen aan

Aan het station van Bornem staan vanaf 1 oktober tien gewone en tien elektrische groene deelfietsen. Via een app op je smartphone kun je de fiets huren voor een dag of voor één of meerdere blokken van twintig minuten. Bornem is de eerste gemeente in Vlaanderen die elektrische deelfietsen aanbiedt.

News

Vliegende geit maakt schoolomgeving veiliger

Aan basisschool De Appelboom in de Pastoor Peetersstraat in Branst (Bornem) staat de komende weken een proefopstelling met modulaire elementen die niet alleen dienst doen als verkeersremmer, maar ook als een zitbanken, fietsenrek en een sjoelbak.  

News

Duo eist dat dader van vechtpartij 75.000 euro aan hen betaalt: 1 jaar cel gevorderd

Eén jaar effectieve opsluiting. Dat is de straf die de openbare aanklager heeft gevorderd tegen twee veertigers uit Puurs die geprobeerd hebben om iemand 75.000 euro af te persen. De verdediging vraagt voor de twee de vrijspraak.

News

Avondloop vanuit domein d’Ursel

Marie Nys en Dieter Vermeulen organiseren vrijdag 5 oktober de Night?@?The Park Run in en om het Kasteel d’Ursel in Hingene. Je kunt er deelnemen aan een avondloop of een wandeling.

Leisure and hobby

“Buizerds sterven door lokaas met dodelijk gif”

Groenschepen Tom Van Bel trekt aan de alarmbel. Volgens hem zijn er de voorbije maanden verschillende buizerds dood aangetroffen. “Ze stierven omdat ze van vergiftigd lokaas hadden gegeten.”

News

Negende N-VA’er stapt op: “Hij kreeg doodsbedreigingen”

Opnieuw verdwijnt een N-VA-politicus van de kieslijst na de onthullingen in de Pano-reportage over de organisatie Schild en Vrienden. Thomas Decat (21) trekt zich terug van de kieslijst in Bornem. Woensdag werd Decat nog ontslagen uit de Vlaamse Jeugdraad. “Hij kreeg doodsbedreigingen”, zegt zijn voorzitter.

News

Geen huur voor gebruik fietsenstalling aan station

Wie de afgesloten fietsenstalling aan het station wil gebruiken, moet daar geen huurgeld voor betalen. Dat heeft de Bornemse gemeenteraad beslist.

News
Download