Welcome in the neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

GO! Atheneum strijkt met Dina Tersago en Sabine Hagedoren

De leerlingen van GO! Atheneum Klein-Brabant in Bornem zetten zich de voorbije dagen in voor De Warmste Week. Vrijdag was er op de school een Strijk for life waar Dina Tersago en weervrouw Sabine Hagedoren een handje kwamen toesteken.

News

Politie controleert fietsers: 22 niet in orde met verlichting

De lokale politie van Klein-Brabant heeft de voorbije dagen tijdens donkere momenten in de ochtendspits de verlichting van fietsers gecontroleerd. Er waren controles aan de Molenveldweg en Pedro Colomalaan in Bornem, de Guido Gezellelaan in Puurs en aan de Meir in Sint-Amands. Van de 279 tweewielers die werden gecontroleerd, bleken er 22 niet in orde te zijn met hun verlichting of reflectoren.

Alert

Overval net op moment dat combi passeert: politie pakt vijf mannen op

De lokale politie van Klein-Brabant heeft vijf mannen opgepakt die het voorbije weekend een man (27) hadden overvallen in Bornem. Twee van hen konden onmiddellijk na de feiten al worden geklist omdat ... er net een politieploeg voorbijreed.

Alert

”We hebben echt veel geluk gehad”

Een gedeelte van een bouwkraan is zaterdagnamiddag naar beneden gekomen in de Kuytekopstraat in Branst. Het metaal van de kraan plooide helemaal om, waardoor het gevaarte het begaf. Niemand raakte gewond en als bij wonder viel de kraanarm in een tuin en niet op een van de woningen in de straat.

News

“Werken kondig je toch meer dan dag op voorhand aan?”

Frequente gebruikers van de Scheldebrug in Bornem, die Klein-Brabant met Temse en het Waasland verbindt, zijn kwaad. Ze vinden dat de communicatie van De Vlaamse Waterweg over de werkzaamheden aan de brug te wensen overlaat.

News

Ook alleen kan je voortaan bezoek brengen aan kasteel d’Ursel

Ook individuele bezoekers kunnen vanaf volgende maand het kasteel d’Ursel in Hingene (Bornem) bezoeken. Vroeger kon dat alleen in groep.

Ask for help

A Touch of Rose geeft smaakvolle cursussen ‘koken voor kankerpatiënten’

Het Bornemse welzijnscentrum A Touch of Rose organiseert een reeks kookcursussen voor kankerpatiënten wiens smaakervaring door de medicatie gewijzigd is. Je krijgt er bijvoorbeeld tips mee om die vervelende vieze smaken te verdoezelen.

News

Bornemse ijsbereider haalt zilver op BK: “Zonder passie is ijs smaakloos”

Maandag werden de beste ijsmakers van het land bekend gemaakt tijdens de nationale finale van de Gelato Festival Challenge in Gent. Wim van Houcke (50) uit Mariekerke werd tweede met zijn gesmaakte creatie van koffie en karamel.

News

Brussen genieten van tweedaagse zonder zorgen

In Hingene (Bornem) verzamelden dit weekend 36 ‘Brussen’, jongeren die een broer of zus hebben die kanker heeft of heeft gehad. Het was de veertiende keer dat Kom Op Tegen Kanker dit weekend organiseerde. “Als we hier zijn, hoeven we niet te denken aan het feit dat onze broer ziek is geweest”, zeggen Victor en Elise Compeers uit Stekene.

News

Appels voor Werelddiabetesdag

Werknemers van thuiszorg Villa Roses hebben gisteren appelen uitgedeeld aan de Sint-Jozefkliniek in Bornem en in de straten van Bornem en Puurs. Het was een van de vele acties voor Wereld Diabetesdag. Met die acties wil men de bevolking sensibiliseren om meer na te denken over gezonde voeding.

News
Download