Rome is niet op één dag gebouwd
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Met caravan naar de buurten

Het gemeentebestuur trekt vanaf volgende maand met een gepimpte caravan naar de verschillende deelgemeenten en buurten van Bornem. Het bestuur wil van de bewoners weten wat ze van hun buurt vinden en wat er eventueel beter kan.

Nieuws

KSV lanceert stickerboek

Voetbalclub KSV Bornem scoort bij zijn leden met een originele actie voor de fans. De spelers nemen daarbij een prominente rol in.

Nieuws

Nieuw skateparkje op komst in Hingene

Aan het voetbalveld van Hingene zijn de werken gestart voor de aanleg van een nieuw skatepark. Binnen enkele weken zullen de skaters er het nieuwe parcours kunnen uittesten. Op het skatepark in Mariekerke werd er enige tijd geleden dan weer een halfpipe verwijderd. “Het is de bedoeling dat deze volgend jaar vervangen wordt door een nieuw exemplaar”, zegt het gemeentebestuur. “We zorgen er in Mariekerke meteen ook voor een nieuwe asfaltering van het skatepark.”

Vrije tijd en hobby

VRD koopt Calberson-site en creëert vijftig banen

De VRD-groep, die al vestigingen heeft in Temse, Bornem en Aarlen, gaat verder uitbreiden. Het bedrijf kocht onlangs de voormalige Calberson-site in Bornem en gaat er een nieuw logistiek bedrijf neerpoten.

Nieuws

Racistische praat kost vijftiger aardig wat geld

De rechter in Mechelen heeft een 58-jarige man uit Bornem schuldig bevonden aan het roepen van enkele racistische uitspraken naar een buurtbewoner. De beklaagde krijgt geen gevangenisstraf, maar moet een boete van 600 euro betalen.

Nieuws

Gemeente redt voetbalclub KSV Bornem met borgstelling

De Bornemse gemeenteraad zette gisteravond het licht op groen voor een borgstelling aan KSV Bornem. Een investeerder leent de voetbalclub 400.000 euro om de schuldenput te dempen, met als enige vereiste dat de gemeente borg staat als de club dat bedrag niet kan terugbetalen.

Nieuws

Niet iedereen ziet fusie Sint-Amands en Puurs zitten: “Waarom niet met Bornem?”

De burgergroepering VAST, Vrij en Autonoom Sint-Amands, is gestart met een petitie. De groep wil tegen eind deze week 500 handtekeningen verzamelen en aan Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden Liesbeth Homans overhandigen. Ze vragen om de beslissing tot een fusie met Puurs te schorsen.

Nieuws

Herman Brusselmans voor één dag bibliothecaris

In het kader van de digitale week haalt de bibliotheek van Puurs alles uit de kast. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Herman Brusselmans en Tom Lanoye, die elkaar op 28 oktober ontmoeten.

Nieuws

“Laat snelbus naar Antwerpen hier al vertrekken”

Het actiecomité Haal de Lijn over de Brug pleit ervoor om de snelbus die tussen Temse en Antwerpen rijdt in de toekomst te laten vertrekken vanuit Bornem. “Want we zien heel wat mensen uit Bornem naar Temse rijden om daar de bus te nemen. Het openbaar vervoer is hier een drama”, klinkt het.

Nieuws

Auto op N16 geflitst tegen 183 km per uur

Tijdens een Wodca-actie, het voorbije weekend in Bornem, speelden drie automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat ze (veel) te hard reden op de N16. Er werden snelheden van 140, 142 en zelfs 183 kilometer per uur geregistreerd. De snelheidsduivels werden enkele honderden meters voorbij de snelheidscontrole aan de kant gezet.

Wegen en verkeer
Download