Ontvang binnenkort nuttige meldingen van stadsdiensten of nutsbedrijven
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Een chauffeur op de vier rijdt te snel aan scholen

De politie heeft vorige week intensief snelheidscontroles gehouden in de school-omgevingen in Klein-Brabant. De resultaten zijn opvallend: een op de vier chauffeurs reed er te snel.

Wegen en verkeer

Wintamnaar (53) verdacht van hele reeks diefstallen in eigen dorp

De onderzoeksrechter heeft een 53-jarige man uit Wintam (Bornem) aangehouden die beticht wordt van een reeks diefstallen. Die pleegde hij voornamelijk in zijn eigen dorp en in buurgemeente Hingene (Bornem).

Politie en veiligheid

Politie arresteert dief (53) na huiszoeking

De politie Klein-Brabant heeft een 53-jarige man uit Wintam gearresteerd die meerdere voorwerpen heeft gestolen in de regio in de afgelopen maanden. Het parket roept slachtoffers op om zich te wenden tot de politie moest dit nog niet gebeurd zijn.

Politie en veiligheid

Abdij staat al in de steigers

De restauratie- en verbouwingswerken aan de abdij in de Kloosterstraat zijn na de officiële start door minister-president Bourgeois tijdens de Open Monumentendag van zondag, nu ook echt gestart. Een deel van de abdij staat al in de steigers.

Vroeger en nu

Winkels geconcentreerd in Boomstraat

De gemeenteraad in Bornem zette de eerste stap naar een nieuw ontwerp voor de Boomstraat. De raad keurde de voorlopige vaststelling goed van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Boomstraat. Het openbaar onderzoek kan nu beginnen.

Wegen en verkeer

80-jarige man die geëlektrocuteerd werd overleden

De 80-jarige man die eind vorige week een stroomstoot van 15.000 volt kreeg toen hij een hoogspanningscabine reinigde, is aan zijn verwondingen overleden.

Nieuws

Illegale bouwvakkers bij cultuurcentrum Ter Dilft

Bij een controle van de sociale inspectie op de werf van cultuurcentrum Ter Dilft bleek dat er enkele mensen illegaal aan het werk waren. Dat zei Wim Verheyden (Vlaams Belang) gisteravond op de gemeenteraad.

Nieuws

“We denken vooral aan milieu”

Eerder dit jaar leverde het provinciebestuur van Antwerpen een vergunning af voor de bouw van een Europees distributiecentrum van Edialux op de Industrieweg in Bornem. Tegen die vergunning tekende vzw Mijn Hingene nu beroep aan.

Nieuws

Vrijwilliger Jehova’s Getuigen in levensgevaar na elektrocutie

In de congreshal van de organisatie ‘Jehova’s Getuigen’ aan de Hingensesteenweg in Bornem is vrijdagmiddag een man geëlektrocuteerd toen hij onderhoudswerken uitvoerde in de hoogspanningscabine. De man raakte levensgevaarlijk gewond.

Nieuws

Jurk gemaakt uit Bornemse vlaggen wordt pronkstuk van modedefilé

Voor de derde keer organiseren het gemeentebestuur en de handelaars van Bornem een modeshow in het centrum. Het pronkstuk van het modedefilé door de Boomstraat wordt een jurk, gemaakt uit de vlaggen van Bornem.

Nieuws
Download