Die goede voornemens blijven volhouden he!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Moeder en kindjes komen ongedeerd uit woningbrand: “We hebben ons leven aan de buren te danken”

Gill Rolus en haar zoontjes Alex en Robbe hebben hun leven te danken aan hun buren. Vrijdagnacht was er brand uitgebroken in hun woning in de Van Haelenstraat. De bewoners lagen op dat ogenblik in een diepe slaap, maar de buren namen een doordringende brandgeur waar en sloegen alarm. Net op tijd, zo bleek.

Nieuws

Veel rook na brand aan sauna

Een brand heeft vrijdagavond vooral rookschade aangericht in een woning in de Van Haelenstraat in Hingene (Bornem). Het vuur ontstond in de buurt van een sauna in de garage op het gelijkvloers maar werd gelukkig snel opgemerkt.

Nieuws

Lentefestival gaat culinair van de grond

Dit weekend slaan enkele Bornemse horecazaken de handen in elkaar om hun klanten een onvergetelijke eetbelevenis te bezorgen tijdens het lentefestival. Bezoekers kunnen er ook naar hartenlust shoppen en bloemsierkunst bewonderen.

Nieuws

Heartbeaters leren mede-leerlingen reanimatie aan

Schepen Tom Van Ranst (CD&V), die ook verpleger is, ontwierp de Heartbeatbox, een spel om jongeren vertrouwd te maken met reanimatie. In de scholen De Linde en OLVP gaan de vijfdejaars Zorg aan de slag als Heartbeaters. Zij zullen de andere leerlingen het spel aanleren.

Nieuws

Dodentocht werkt aan ruilsysteem om zwarte verkoop van startnummers tegen te gaan

Alle dertienduizend startnummers voor de Dodentocht zijn sinds dinsdag van de hand. De organisatie werkt aan een ruilsysteem waarbij startnummers legaal kunnen doorverkocht worden.

Nieuws

Alle 13.000 startnummers voor Dodentocht zijn de deur uit

Wie nog twijfelt of ie wel of niet wil deelnemen aan de 49ste Dodentocht van Bornem, is eraan voor de moeite. Alle dertienduizend plaatsen zijn verkocht.

Nieuws

Brug is beschadigd en moet dringend hersteld worden, wellicht maanden fileleed

30 kilometer per uur: sneller mag het vanaf morgen niet meer op de oude Scheldebrug. De brug is ernstig beschadigd en in afwachting van een dringende herstelling is de snelheid beperkt. Er wordt gevreesd voor drie maanden file, want zo lang duren de werken. En net vandaag, op maandag 5 maart, start de aanleg van fietspaden langs de N41 in Hamme.

Wegen en verkeer
Nieuws

Ter Dilft zwaait deuren open

Nu de vernieuwingswerken bijna ten einde zijn, kondigt CC Ter Dilft een gratis feestweekend aan op 28, 29 en 30 april. “Na drie jaar renoveren, kunnen we eindelijk uitkijken naar de opening.”

Nieuws

Ouderraad organiseert Foute OLVParty om school te steunen

De ouderraad van de basisschool OVLP in Bornem organiseert morgen de Foute OLVParty in zaal De Zwaan in Hingene (Bornem).

Nieuws

Tuinhuis verwoest door brand

Aan Roddam in Bornem is donderdagavond een tuinhuisje en werkplaats, achter een woning, helemaal in de as gelegd door een brand. Het gebouw is compleet vernield.

Nieuws
Download