Voor mij nen dagschotel!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

“Een coalitie met N-VA? Dan toch niet met mij”

Districtsschepen Marij Preneel trekt de Borgerhoutse Groen-lijst. Hoewel ze al tien jaar actief is in dit bestuur heeft ze er nog steeds veel goesting in. Ondanks de breuk met kartelpartner SP.A wil ze de huidige coalitie voortzetten.

Nieuws

VIDEO. Federale voedselagentschap houdt controles in Borgerhout en Schoten

In deze tijden waarin voedsel al wel eens onder vuur ligt, is het Federale Voedselagentschap woensdag een grote controleactie begonnen in Borgerhout en Schoten. 30 controleurs doen nog tot het einde van deze week een inspectieronde langs alle handelszaken waar voedsel wordt geserveerd of verkocht. Ze onderzoeken er of alle regels over voedsel-veiligheid worden nageleefd. In totaal zijn er een 500-tal controles gepland. De bedoeling is vooral om te sensibiliseren.

Politie en veiligheid
Nieuws

Man misbruikt jarenlang dochter én kleindochter: “Je bent een monster”

Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar cel geëist tegen pedoseksueel J.D. (59) uit Borgerhout. De 59-jarige man dwong zijn dochter jarenlang tot seks. Later vergreep hij zich aan zijn driejarige kleindochter.

Nieuws

Man (59) misbruikt jarenlang dochter en vergrijpt zich dan aan kleindochter: “Ronduit beestachtige feiten”

Een man van 59 uit Borgerhout heeft zijn dochter van haar 3 tot haar 18 jaar wekelijks misbruikt. Toen hij zich ook begon te vergrijpen aan zijn kleindochter van 3, stapte de dochter naar de politie. De man riskeert twaalf jaar cel.

Politie en veiligheid
Nieuws

Twaalf jaar cel geëist voor misbruik van dochter en kleindochter

Een 59-jarige man uit Borgerhout wordt voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd, omdat hij zijn dochter gedurende vijftien jaar seksueel misbruikt had. Toen ze vorig jaar ontdekte dat hij zich ook aan haar dochter vergrepen had, was ze naar de politie gestapt.

Politie en veiligheid
Nieuws

Moorkensplein maakt kans op Prijs Publieke Ruimte 2018

De tijdelijke groene inrichting aan het Moorkensplein in Borgerhout is genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte 2018. Op 12 maart loopt de wedstrijd af, stemmen kan vanaf vandaag.

Nieuws

Ongeval in Borgerhout: hinder op Antwerpse Ring

Door een ongeval ter hoogte van Borgerhout waren er vanmiddag twee rijstroken versperd op de Antwerpse Ring richting Gent. De weg is inmiddels vrijgemaakt, het verkeer moest ruimschoots een uur aanschuiven.

Wegen en verkeer
Nieuws

Vrouw (51) aangereden op zebrapad

Een vrouw van 51 jaar liep zaterdag verscheidene verwondingen op toen ze werd aangereden op het zebrapad aan de Minister Delbekelaan in Borgerhout.

Nieuws

Groen dient petitie in bij De Lijn voor herinvoering geschrapte bus

Groen overhandigde 1.360 handtekeningen bij De Lijn. De gemeente- en districtstakken van N-VA, CD&V en Open VLD zijn het niet eens over de zaak van bus 31.

Nieuws

Katrien (34) is zes maanden zwanger, maar weet nu al dat ze haar zoontje nooit zal zien opgroeien

Ze is zes maanden zwanger, maar wat voor Katrien en haar man Olivier een periode van ultiem geluk moest worden, is er nu een van bestraling en chemo. Een kwaadaardige tumor heeft zich in de hersenen van de vrouw genesteld. Om haar en haar gezin nog zo veel mogelijk mooie momenten te bezorgen, houden vrienden en ­familie een grote inzamel­actie.

Nieuws
Download