Ga eens op ontdekking vandaag
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Adembenemend luchtspektakel in het Te Boelaerpark

De Zomer van Antwerpen pakte woensdag in het Te Boelaerpark uit met 'Hotel WaterCage'. Dat is het nieuwste luchtspektakel van Theater Tol. De bewoners van het hotel verrasten het publiek met dans, zang, livemuziek en met een stevige portie acrobatiek.

Nieuws

Politie kan fietsendief met slijpschijf op heterdaad betrappen

De politie heeft in de Waterloostraat in Borgerhout een fietsendief op heterdaad kunnen betrappen. De dader werd meegenomen naar het politiebureau.

Politie en veiligheid

Bloemenwinkel overvallen, man nadien bedreigd

De lokale recherche is bezig met een onderzoek naar twee incidenten die zaterdagavond plaatsvonden in Borgerhout. Kort voor 18 uur werd de 56-jarige zaakvoerster van een bloemenwinkel op de Turnhoutsebaan bedreigd door een onbekende man die een vuurwapen in de hand had.

Nieuws

Biologische landbouwer boert goed, ook in de stad

De vraag naar biologische producten neemt enorm toe. Niet in het minst in de stad, waar mensen almaar bewuster leven. Landbouwers zoals Ole en Maaike, die een biologische boerderij in Koningshooikt hebben, spelen daar op in. Een groot deel van hun oogst wordt verkocht aan Antwerpse restaurants en particulieren. “Verwar ons niet met een stadsboerderij. Wij zijn echte boeren. Met dat verschil dat wij onze groenten en fruit milieuvriendelijk telen”, zegt Maaike Mussche.

Vrije tijd en hobby

Derde keer, goede keer voor Borgerwood

Ondanks het wisselvallige weer kwamen afgelopen zaterdag toch zo’n 2.500 rockliefhebbers opdagen voor de derde editie van het muziekfestival Borgerwood op de terreinen van Spoor Oost. Tegen de avond begon het te regenen, maar dat lieten de festivalgangers niet aan hun hart komen.

Nieuws

District dient klacht in bij gouverneur

Vorige maand zette de gemeenteraad een noodprocedure in gang om de impasse rond het debat over de heraanleg van fietsstraten in Borgerhout te doorbreken. “Maar daar bestaat geen gemotiveerde grond voor”, klinkt het bij het district. Daarom vraagt het aan de gouverneur om de correctheid ervan te onderzoeken.

Nieuws

Antwerpse hangar volledig omgetoverd tot gigantisch trampolinepark

Wie nog een leuke activiteit zoekt voor de kinderen, kan tijdens de zomermaanden bij Sportopia terecht. In Park Spoor Noord hebben ze een hangar volledig omgetoverd tot een heus sport- en speelparadijs. De kinderen kunnen zich volledig laten gaan op de trapeze, het trampolinepark of de Slide and Fly.

Vrije tijd en hobby

Restaurant Vina Clara sluit na ruim tien jaar de deuren

Restaurant Vina Clara aan het Te Boelaerpark stopt ermee. “Het was een moeilijke beslissing, maar het is tijd voor mijn gezondheid en familie.”

Vrije tijd en hobby

Plaatsen van nieuw verkeerslicht voor voetgangers gaat grandioos de mist in

Gek zicht op het kruispunt van de Noordersingel met de Stenenbrug in Borgerhout. Daar werd onlangs een nieuw verkeerslicht voor voetgangers geplaatst, maar er lijkt iets te zijn misgegaan. Het bovenste licht staat namelijk op zijn kop waardoor het oplichtende rode figuurtje ondersteboven staat. Haalde de werkman een grap uit of heeft hij zich simpelweg vergist?

Nieuws

Borgerhout wil meer groen op straat

Vier gemeentes, waaronder Boechout, nemen deel aan het proefproject ‘Vergroen je voortuin’. Het is een initiatief van Innovatiesteunpunt Vlaanderen en Regionaal Landschap Rivierenland.

Vrije tijd en hobby
Download