Nie neute, nie pleuje...
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Inspecteur die lag te slapen in combi wordt overgeplaatst

Een van de twee inspecteurs die afgelopen zondag al slapend gefilmd werd op de parking aan de hoek van de Singel en de Plantin en Moretuslei, was de mentor van de andere slapende inspecteur.

Nieuws

Grote echtpartij met baseballknuppel en mes op Turnhoutsebaan, maar niemand belt de politie

Op een filmpje dat woensdagnacht op het internet werd geplaatst, is een grote vechtpartij te zien op de Turnhoutsebaan, net tegenover de Roma. Er is te zien hoe jongemannen elkaar te lijf gaan, onder meer met een baseballknuppel. Op de beelden gaat vooral een jongeman met een groen T-shirt wild tekeer, hij vlucht uiteindelijk weg met een zilvergrijze Peugeot. Zijn slachtoffer blijft achter met een gapende wonde in het bovenbeen, het zou mogelijk om een messteek gaan.

Politie en veiligheid

Sinksenfoor later open wegens hitte

Het is puffen op de betonnen vlakte van Spoor Oost. Slechts enkelingen slenterden vanmiddag omstreeks het officiële openingsuur, 15 uur, langs de verschillende kramen van de Sinksenfoor. Maar de luiken bleken dicht. “De hitte”, verklaart een foorkramer. “We openen pas binnen enkele uren.”

Nieuws

VIDEO. Schrik niet als je bij deze bakker 's werelds beroemdste regisseur tegen het lijf loopt

Een wereldberoemde Amerikaanse filmregisseur die even bij een Borgerhoutse bakker binnenstapt en besluit een deel van zijn film in die man zijn huiskamer op te nemen. Dat deed Brian De Palma, die hier is voor zijn nieuwe film 'Domino'. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de terreuraanslagen in Europa. Wij gingen al eens een kijkje nemen in de huiskamer van de bakker, waar donderdag gefilmd wordt.

Nieuws

Wonen, Aldi en basisschool op leegstaand terrein in Borgerhout

De bouwaanvraag voor de ontwikkeling van de Arop-site is ingediend. “Als alles goed gaat, wordt die aanvraag in november opgeleverd en kunnen de werken nog eind 2017 van start gaan”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA).

Nieuws

Voetganger (64) raakt zwaargewond na botsing met fietser

Een 64-jarige voetganger is maandag zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een fietser tijdens het oversteken in de Maréestraat, ter hoogte van het politiekantoor. De fietser zelf raakte lichtgewond.

Wegen en verkeer

Dan toch laad- en loszone in Kroonstraat: “Dit is onbegrijpelijk”

Het stadsbestuur heeft vorige week de plannen voor de Kroonstraat goedgekeurd. En dat is niet naar de zin van Groen en SP.A, want de plannen wijken op twee punten af van het ontwerp van het district Borgerhout. “Dat is ongehoord en onverstandig”, klinkt het.

Nieuws

Pooiers tot zeven jaar in cel voor ronselen van Nigeriaanse meisjes

Drie leden van een criminele organisatie die in Nigeria meisjes ronselde om ze in België te werk te stellen in de prostitutie, hebben celstraffen tot zeven jaar gekregen. Minstens drie van de meisjes waren nog minderjarig. Ze moesten een voodooritueel ondergaan, zodat ze zich gedwee zouden blijven prostitueren.

Nieuws
Download