Huisdieren behoren ook tot de buurt!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kerstmarkt zorgt voor eindejaarssfeer op Krugerplein

Zondag 17 december organiseren handelaarsvereniging Boho2140 en de vzw Borgernatives op het Krugerplein een kerstmarkt. De Borgernatives vullen het Krugerplein met kraampjes van de lokale, creatieve geesten.

Nieuws

Kijklustigen trachten politie te schoppen tijdens interventie: snelle respons team moet gemoederen bedaren

Bij een arrestatie in de Vooruitzichtstraat had de politie het donderdagavond niet onder de markt. De inspecteurs waren naar een woning gestuurd waar een man onder invloed zich agressief gedroeg.

Politie en veiligheid

Cocaïne in Antwerpen is “geen probleem van Borgerhout, maar van hele stad en samenleving”

Het districtsbestuur van Borgerhout betreurt dat de “Pano”-reportage van woensdagavond over de Antwerpse drugsproblematiek vooral Borgerhout lijkt te viseren. “Ik ben het beu dat dit voorgesteld wordt als het probleem van één wijk, want het is een probleem van de hele stad en samenleving”, zegt districtsburgemeester Stephanie Van Houtven (SP.A).

Nieuws

Groen tekent bezwaar aan tegen project Mellaertsstraat

Het is onverantwoord om de open ruimte die er nog is, vol te bouwen”, klinkt het bij Groen Borgerhout. Daarom diende de partij een bezwaarschrift in tegen het woonproject in de Mellaertsstraat, waar voordien samentuin De Wasserette gelegen was.

Nieuws

Chauffeur (41) vlucht weg van politie maar wordt gevat

Een 41-jarige man is zondagmiddag proberen te ontsnappen aan een controleactie van de politie op de Plantin en Moretuslei in Borgerhout.

Politie en veiligheid

Fietser (39) loopt schedelbreuk op bij aanrijding met bus in Borgerhout

In het Antwerpse district Borgerhout is vrijdagavond een fietser zwaargewond geraakt toen hij werd aangereden door een lijnbus op de Turnhoutsebaan. Dat meldt de lokale politie.

Wegen en verkeer

71 procent fietsers in overtreding

Het wijkteam van de politie heeft in Borgerhout een controleactie gehouden tegen asociaal rijgedrag door fietsers. Maar liefst 71,5 procent was in overtreding.

Wegen en verkeer

Gezin verliest volledige inboedel bij brand; school organiseert hulpactie voor leerlingen

Stedelijke basisschool De Vlinderboom zamelt volgende week geld in voor een gezin dat werd getroffen door een woningbrand. De kinderen van het gezin zijn leerlingen van de school.

Nieuws

Antwerpse politie verspreidt opsporingsbericht voor jongeman die vol blikje tegen hoofd agent gooide

De Antwerpse politie heeft vrijdag een opsporingsbericht verspreid voor een jongeman die afgelopen zomer tijdens schermutselingen in Borgerhout een vol drankblikje tegen het hoofd van een inspecteur gooide, terwijl die door iemand anders in bedwang gehouden werd.

Politie en veiligheid

“Je ziet: Borgerhoutenaren hebben wél een warm hart”

Op klaarlichte dag werd Willy uit Borgerhout tijdens een wandeling met zijn rollator beroofd. Om hem de nare herinnering te doen vergeten en de bejaarde man een hart onder te riem te steken, startte buurtbewoner Ahmed een actie om geld en geschenkjes voor hem in te zamelen.

Nieuws
Download