Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Nieuw begeleidingscentrum voor jongeren met moeilijke thuissituatie

Het begeleidingscentrum voor jongeren Wingerd-bloei verhuist naar een gloednieuw gebouw aan de Herentalsebaan in Deurne. Het pand in de Verlindenstraat in Borgerhout is bouwvallig en dus niet meer geschikt voor de 15 jongeren die er wonen. Ze hebben allemaal een moeilijke thuis-situatie. De verhuis moet voor hen een nieuwe start betekenen.

Nieuws

Nieuwe klacht van kindermisbruik tegen moskeebestuurder

Het Antwerpse gerecht onderzoekt of moskeebestuurder Bachir B. een tweede slachtoffer heeft misbruikt. De voormalige topman van de moskee El Fath zit sinds februari in de cel op verdenking van aanranding van een minderjarig meisje.

Nieuws

Man (18) slaat postbode “omdat die hem te vroeg wakker maakt”

Een 18-jarige jongeman heeft vorige week een postbode aangevallen in Borgerhout. Hij verklaarde dat hij dat deed omdat de postbode hem wakker gemaakt had door aan te bellen. Hamza A. zit sinds de feiten in de cel.

Nieuws

IN BEELD. Hoogste attractie van Sinksenfoor brengt je naar duizelingwekkende 85 meter

De Sinksenfoor komt dit weekend naar Antwerpen. Blikvanger dit jaar is de attractie Mine Tower van de Nederlander Ad Ordelman. De toren van 85 meter hoog wordt nu volop opgebouwd.

Nieuws

VIDEO. De Roma blaast vijftien kaarsjes uit met dansende Jan Decleir

Exact vijftien jaar geleden opende de Roma opnieuw zijn deuren na jaren van leegstand en verval. Het was drijvende kracht Paul Schyvens die de oude cinema Romain omtoverde tot de hedendaagse volksschouwburg Roma. Gisteren werd Paul Schyvens op de vooravond van zijn pensioen in de bloemetjes gezet door artiesten, medewerkers en vrijwilligers.

Nieuws

Eerste vrijwilliger Vic Van den Brilviert vijftiende verjaardag van De Roma en afscheid van Paul Schyvens

Het was gisteren precies 15 jaar geleden dat De Roma na meer dan 20 jaar leegstand en verkommering opnieuw de deuren openzwierde. Bezieler en coördinator Paul Schyvens trekt in juni definitief die deuren weer achter zich dicht. “Definitief? Dat gelooft niemand”, zegt Vic Van den Bril, een van de 900 vrijwilligers die hun koppige roerganger gisteren verrasten met een fijn feest. “Paul zal De Roma nooit kunnen loslaten.”

Nieuws

Overval mislukt omdat kassa niet opengaat

Een onbekende man heeft zaterdagmiddag rond 12 uur geprobeerd om de vestiging van Carrefour Market op de Noordersingel te overvallen. Hij moest vluchten omdat de kassa niet open ging.

Melding

‘Urban’ parcours in Borgerhout gaat dwars door kerk

In Borgerhout vond afgelopen weekend de Reuzenloop plaats. Opvallend: de deelnemers passeerden door de Sint-Annakerk.

Nieuws

Tijdens de ramadan zijn de winkel hier 7 op 7 open

Op de Turnhoutsebaan kondigen honderd vlaggen de ramadan aan. “We zijn allemaal gelijk, dus wat tijdens het eindejaar kan, moet ook tijdens de ramadan kunnen: de handelszaken op de Turnhoutsebaan zijn 7 op 7 open”, zegt Joost Sierens, voorzitter van handelaarsvereniging BoHo2140.

Nieuws

Hans Maes trekt Open VLD-lijst in Borgerhout

Open VLD Borgerhout zal met Hans Maes als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen trekken. Hij is ook nationaal jongerenvoorzitter van de partij. “Borgerhout is een bruisend district, maar er is te weinig respect”, zegt hij.

Nieuws
Download