Wij zijn van Lokeren, en jij?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Festivalganger reanimeert Gelenaar (22) met hartprobleem op Tomorrowland

Lode Ruys (22) uit Geel is door het oog van de naald gekropen tijdens Tomorrowland. Toen hij bewusteloos raakte wegens hartproblemen, zag een Australische verpleegster meteen de ernst van de situatie in en begon ze hem te reanimeren. “Ze heeft mijn leven gered.”

Nieuws

Organisatie Tomorrowland maakt zich op voor tweede feestweekend

De organisatie van Tomorrowland blikt maandag tevreden terug op het eerste van twee festivalweekends in De Schorre in Boom. Er waren enkele incidenten met mensen die wilden binnenglippen zonder ticket en één persoon mét een ticket die een toegangsweigering had ontvangen, probeerde toch binnen te geraken, maar voorts verliep alles vlot.

Nieuws

VIDEO. Boom na eerste doortocht: "Sorry, maar de rommel kunnen we niet terug meenemen"

Het eerste weekend van dancefestival Tomorrowland in De Schorre in Boom zit erop. Het is verlopen zonder grote incidenten. Een groot vuurwerkspektakel zette voor de vele duizenden fuifbeesten de kroon op het werk. Volgend weekend krijgen we nog meer van hetzelfde. Er wacht de organisatie dus eerst nog veel opruimwerk.

Nieuws

Nog drie Krolfnamiddagen

Op de voormalige ligweide van het openluchtzwembad is eerder al een krolfterrein aangelegd. U kan er op de open krolfnamiddagen op woensdag 26 juli, woensdag 9 en woensdag 30 augustus kennis maken met deze sport.

Nieuws

vzw De Kaaimannen leveren drie circusacts op mainstage Tomorrowland

De vzw De Kaaimannen, bekend van hun jaarlijkse organisatie Theater aan Twater, leveren 3 (circus)acts aan Tomorrowland, die zich afspelen in en op het hoofdpodium.

Nieuws

Festivalganger Tomorrowland gereanimeerd op terrein

Een festivalganger van Tomorrowland is zaterdagavond onwel geworden op het festivalterrein. De persoon kreeg de eerste hulp toegediend van andere festivalgangers en de hulpdiensten waren snel ter plaatse om het slachtoffer ter plaatse reanimeren en te stabiliseren. Dat meldt de organisatie van het dancefestival in Boom

Nieuws

Politie onderschept vijf illegale taxi’s aan terrein Tomorrowland

De politie heeft vrijdag vijf illegale taxi’s onderschept die rond Tomorrowland klanten ronselden. Om overlast te beperken, geldt een streng taxibeleid rond het dancefestival: chauffeurs moeten in een specifieke zone parkeren en toestemming hebben van de gemeente Boom, meldt de federale politie.

Politie en veiligheid

De Schorre klaar voor eerste Tomorrowland-weekend

Het provinciaal domein De Schorre in Boom is volledig ingekleed voor de dertiende editie van Tomorrowland. Het sprookjesachtige dancefestival gaat vrijdagmiddag om 12 uur van start. Onder de naam “amicorum spectaculum” zal het dance-event dit jaar baden in een sfeer van circus en acrobatie.

Nieuws

Man die niet naar Tomorrowland mocht na screening trekt naar de rechter

Een van de mensen die de toegang tot Tomorrowland geweigerd zag na een screening door de politie, stapt naar de kortgedingrechter. Dat bevestigt zijn advocaat Kris Wagner na berichtgeving door VTM Nieuws. De man hoopt alsnog naar het tweede weekend van het muziekfestival in Boom te kunnen.

Politie en veiligheid

Extra bussen en treinen moeten verkeersinfarct tijdens Tomorrowland voorkomen

De komende twee weekends is Boom dankzij Tomorrowland zowat de dancehoofdstad van de wereld en worden er in totaal bijna 400.000 festivalgangers verwacht. Om ervoor te zorgen dat er geen al te groot verkeersinfarct zou ontstaan in de omgeving van het festival, zet Tomorrowland samen met verschillende mobiliteitspartners in op een extra aanbod van openbaar vervoer. De Lijn zorgt telkens van donderdag tot en met zondag voor extra bussen en de NMBS legt nachttreinen in.

Wegen en verkeer
Download