It'll be all right
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Grondige heraanleg Frans De Schutterlaan duurt vijf maanden

Op 8 oktober starten de werken in de Frans De Schutterlaan (N177), tussen de Rupel en het kruispunt met de Antwerpsestraat. Er komen vrije busbanen, dubbelrichtingsfietspaden een nieuw busstation en nieuwe trottoirs.  

Traffic

Nieuwbouw op maat van mensen met beperking

Goed Wonen.Rupelstreek heeft twee projecten opgeleverd. Na twee jaar zijn de twintig appartementen in de Elzenstraat klaar, waarvan zeventien voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Ook het renovatieproject in een flatgebouw in de Kruiskenslei is na vier jaar ­afgesloten.

Traffic

Ubuntu ziet het groots voor vijfde editie

Maxime Van Dyck (22) en Eline Snacken (31) zijn verantwoordelijk voor de programmatie en de animatie van de vijfde editie van Ubuntu – de tweede editie op eigen benen in het Boomse park. Ubuntu mikt zowel op 8 als 9 september dit jaar.

News

Huisvuilniszakken zijn wél in orde

Het conflict rond de ‘correcte’ grootte van de Boomse huisvuilzakken is door Igean beëindigd. Er is geen probleem meer, want de Bomenaar blijkt niet bedrogen met het volume van de zakken.

News

“Getoond dat we niet het zwakke broertje zijn”

Promovendus Rupel Boom heeft zijn ingangsexamen in de hoogste amateurreeks met brio doorstaan. De Steenbakkers namen gistermiddag vlotjes met 3-0 de maat van Heist. Dankzij doelpunten van Augustynen, Damblon en Hens bleven de punten meer dan verdiend in Boom.

News

VIDEO. Ouders niet welkom op training jongeren

Een voetbaltraining achter gesloten deuren. Niet alleen de topclubs doen dat af en toe. Ook de jeugdspelers van Rupel Boom doen dat. Tijdens de laatste training voor een wedstrijd mogen de ouders van de jeugdspelers niet langs de zijlijn staan. Die regel geldt voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar tot en met 17 jaar. Volgens de club kunnen de spelers zo nóg meer rendement uit de trainingen halen.

News

Vlaams Belang krijgt lijst niet helemaal vol

Het Vlaams Belang heeft zijn belangrijkste kandidaten bekendgemaakt. Een volledige lijst lijkt niet haalbaar. “We landen tussen de vijftien en twintig mensen op onze lijst”, zegt fractieleider Hans Verreyt.

News

Allereerste Nacht van de Cafés brengt ode aan oude café-dancing ‘Den Apollo’

Enkele Boomse cafés doen mee aan de eerste ‘Autopartners Nacht van de Cafés’. Het is een initiatief van de vzw De Kaaimannen. Enkele top-dj’s met (lokale) naam en faam werken mee en zetten mee uitgaansicoon ‘Den Apollo’ in de kijker.

News

Elektriciteitskabel raakt beschadigd bij werken: ruim 15.000 mensen zonder stroom

De hele Rupelstreek heeft dinsdag een half uur tot zelfs een uur zonder stroom gezeten. Oorzaak van het euvel waren werken in de Clement Bolsensstraat in Schelle. Daar werd een stroomkabel geraakt, met een steekvlam tot gevolg. En een stroompanne die uiteindelijk meer dan 15.000 mensen trof.

Traffic

Chinese televisie aan de slag met Boomse klei

De afgelopen dagen heeft een delegatie van de Chinese televisie Vlaanderen bezocht met de bedoeling de regio in de kijker te zetten. De Boomse schepen Dany Bosteels slaagde erin om ook de Boomse klei in de reportage te smokkelen.

News
Download