Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jong Groen Boom met ludieke actie

Jong Groen Boom hield vrijdagnamiddag op de Grote Markt een ludieke actie. Verkleed als vakantiegangers wilden ze duidelijk maken dat er veel meer kan met het marktplein dan het enkel te laten dienen als parkeerplaats voor auto's.

Vrije tijd en hobby

Klap op A12 eist drie gewonden en verkeershinder

Op de A12 in Puurs zijn gisteren in de late namiddag drie gewonden gevallen bij een zwaar verkeersongeval. De klap gebeurde in de richting van Brussel, tussen de Rupeltunnel en de Inkart. Bij de klap waren twee auto’s en een vrachtwagen betrokken.

Wegen en verkeer

Man steekt ex-vriendin dood op straat in Gent

Voor de correctionele rechtbank van Gent wordt dinsdag de zaak behandeld tegen de 43-jarige man die in augustus vorig jaar zijn ex-vriendin neerstak aan de Dampoort in Gent. De 31-jarige vrouw overleed twee dagen na de steekpartij aan haar verwondingen.

Nieuws

Gasboete voor hardleerse sluikstorters

De volgende twee weken zal de gemeente op regelmatige tijdstippen toezicht houden op sluikstorten in het algemeen en dus streng controleren dat niemand iets op de openbare weg gooit. Als dat wel gebeurt wordt hij/zij er op aangesproken en/of krijgt een gasboete.

Nieuws

De Klinkaard zet twaalfde keer deuren open

Arne uit ‘Thuis’ of Bomenaar Michiel De Meyer is peter van het centrum voor doven en slechthorenden De Klinkaard.

Nieuws

Brandweer met barbecue en verkoop rookmelders

Op zondag 24 september organiseert vriendenkring Brandweer Boom, Dijleweg 5, zijn eerste barbecue op de jaarlijkse opendeurdag. Voor de barbecue dient u vooraf in te schrijven. U kan er ook een static show van de voertuigen bijwonen en de allerkleinsten kunnen terecht op het springkasteel. De brandweer is ook gestart met de jaarlijkse Fire For Life.

Politie en veiligheid

Zeiljacht maakt water tijdens tochtje op Rupel

De schipper van een zeiljacht merkte zondagnamiddag dat er water binnenliep in het motorcompartiment van zijn boot. Hij kon zijn jacht aanmeren aan de aanlegsteiger in Boom.

Nieuws

Jong CD&V: “Maak schoolstraat van Bassinstraat”

Elk jaar organiseert Jong CD&V een affichecampagne ‘veilig schoolbegin’. In dat kader willen ze voortaan de Bassinstraat bij het begin en einde van de schooldag autovrij maken.

Wegen en verkeer

Lokale politie rolt elfkoppige drugsbende op: 21.000 euro cash, wapens, drugs,...

In de ruime omgeving van Mechelen heeft de politie zone Mechelen-Willebroek donderdag bij zestien simultane huiszoekingen in totaal elf personen opgepakt die ervan verdacht worden deel uit te maken van een drugsbende. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen vrijdag. Er werden ook onder meer 21.000 euro cash geld, een kleine hoeveelheid drugs, twee wagens en twee wapens in beslag genomen.

Politie en veiligheid

Boom valt op rijdende auto: bestuurster ongedeerd

Aan de ’s Herenbaan, op de grens van Boom en Reet, is woensdagmiddag een grote boom op een rijdende auto terechtgekomen. Wellicht was de boom rot en begaf hij het door de beukende wind.

Nieuws
Download