Een Duitser, Nederlander en Belg zitten in een café...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Politie speelt ‘belletje trek’

De lokale politiezone Rupel heeft woensdag samen met preventiedienst Den Oogen Boom de actie ‘Belletje trek’ gehouden, een sensibiliseringsactie voor bewoners van appartementen. Die kadert in de campagne ‘Eén dag niet’, de nationale actiedag tegen inbraken, die vandaag plaatsvindt. Met de actie wilde de politie onderzoeken hoe snel mensen geneigd zijn vreemden binnen te laten wanneer ze aanbellen. Opmerkelijke vaststelling: bijna de helft van de bezochte gezinnen deed gewoon de deur open. In het centrum van Boom werden 83 appartementen bezocht. In 42 procent van de gevallen geraakten de medewerkers zonder enig probleem voorbij de gemeenschappelijk toegangsdeur. Enerzijds omdat die gewoon open stond, anderzijds omdat ze probleemloos werden binnengelaten door de bewoners, zonder dat deze wisten met wie ze te maken hadden. De politie dringt er daarom op aan de algemene toegangsdeur steeds op slot te doen én om niet zomaar iedereen binnen te laten, zonder te weten met wie u te maken heeft.

Politie en veiligheid

“Ik wil dat niemand die vieze ziekte nog krijgt”

In mei verloor de 11-jarige Emmy Silla uit Mechelen een hartsvriendin aan een zeer agressieve kanker. Om haar ‘tante Tessy’ (39) te eren, verkocht ze voor een actie van haar school in de strijd tegen kanker een recordaantal wafels.

Nieuws

Opbrengst beerpongtornooi naar afgebrand huis van oud-leiders

Enkele oud-leden van Chiro Kontakt organiseren op 17 november een tweede beerpongtoernooi. Omdat de woning van twee oud-leiders in de Kunstlaan onlangs afbrandde, gaat de opbrengst naar hen.

Nieuws

Man met petje randt verschillende vrouwen aan in De Schorre: "Hij greep me bij mijn borsten en bedreigde me met stroomstootwapen"

De lokale politie Rupel is een onderzoek gestart naar een reeks aanrandingen in Boom. Een man zou verscheidene vrouwen hebben betast. Dat gebeurde onder meer in het domein De Schorre en in het park van Boom.

Politie en veiligheid

Politie zoekt man die vrouwen heeft aangerand in De Schorre

De lokale politie Rupel is een onderzoek gestart naar een reeks aanrandingen in Boom. Een man zou verscheidene vrouwen hebben betast. Dat gebeurde onder meer in het domein De Schorre en in het park van Boom.

Politie en veiligheid

Poetsmiddel voor parket zet woning in lichterlaaie: “Veel erger voorkomen”

Een woning in de Kunstlaan in Boom heeft zondagochtend grote schade opgelopen nadat er brand was uitgebroken in de inkom- en traphal. Doeken, doordrenkt met een poetsmiddel voor parket, hadden er door een chemische reactie vuur gevat.

Nieuws

Grote schade bij brand in woning die volop wordt gerenoveerd

Aan de Kunstlaan in Boom heeft het zondagochtend gebrand in een woning die volop wordt gerenoveerd en nog niet bewoond is. De brand woedde vooral in de inkomhal maar de rook en hitte hebben grote schade aangericht.

Nieuws

“Het bestuur oogst wat het gezaaid heeft”

Nu vier van de elf N-VA-gemeenteraadsleden als onafhankelijke gaan zetelen, is de coalitie met CD&V, N-VA en Open VLD haar meerderheid kwijt. De teneur bij de oppositie is dat de meerderheid het zelf heeft gezocht.

Nieuws

Leden N-VA stappen uit partij, bestuur is meerderheid kwijt

Raadsleden Mark Van Heel, Britt Willems, Juan Roca Cervera en schepen Ils Blommaerts (allen N-VA) maakten op de gemeenteraad gisteravond bekend dat ze hun partij verlaten en als onafhankelijken gaan zetelen. De coalitie van N-VA, CD&V en Open VLD is zo haar meerderheid kwijt.

Nieuws

Voetbalclub gaat Panini achterna

Voetbalclub K. Rupel Boom FC heeft een eigen stickerboek op de markt gebracht. Er is plaats voor 466 plaatjes, met daarop iedereen die iets met de club te maken heeft. De stickers zijn onder meer te koop in de Delhaize van Reet.

Nieuws
Download