Invite your partner, roommates or neighbours to Hoplr
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Steve V.L. toont hoe buurman bij schermutseling om het leven kwam

Het Mechelse gerecht heeft een reconstructie gehouden van het schietincident van anderhalve week geleden in een appartementsgebouw. Een 63-jarige man werd toen dodelijk getroffen. Dat gebeurde na een ruzie met een andere bewoner.

News

Niels Vandyck kan op BK kroon op werk zetten van sterk seizoen: “Ben ik favoriet? Dat maakt me niet veel uit”

Niels Vandyck is bezig aan een sterk seizoen. Logisch dus dat hij zondag in Stabroek tot het kransje der favorieten voor de Belgische titel bij de elite zonder contract wordt gerekend. “Eén voordeel heb ik: door het vroege aanvangsuur ga ik gewoon de tijd niet hebben om mij zenuwachtig te maken”, lacht Vandyck.

News

Brandweer krijgt ruim 200 oproepen over stormschade

Het gebied tussen Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg werd in de nacht van dinsdag op woensdag zwaar getroffen door het onweer. Bij hulpverleningszone Rivierenland liepen meer dan 210 meldingen binnen van stormschade.

Alert

Vrouw van verdachte burenruzie: “Mijn man is geen moordenaar. Hij heeft zijn gezin gered”

“De buurman stond plots voor ons met zijn geweer. Steve heeft hem tegen­gehouden. Daarbij brak de kolf van het geweer en heeft de buurman zichzelf in de lies geschoten.” De vrouw van ruitenwasser Steve V.L. begrijpt niet waarom haar man twee nachten in de cel moest doorbrengen na de dodelijke burenruzie in Bonheiden. Gisteren werd V.L. vrij­gelaten, maar hij blijft wel ­verdacht van doodslag.

Alert

Buurman (44) die werd opgepakt na dodelijke burenruzie in Bonheiden, is vrijgelaten

Steve L., de man die zondagavond werd opgepakt in verband met een fatale burenruzie in Bonheiden, is door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat bevestigt het parket van Mechelen.

Alert

MTC The Walkers klaar voor motortreffen

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt Rijmenam voor de negentiende keer op rij ingenomen door motorrijders. Het treffen van MTC The Walkers staat op het programma en lokt jaarlijks honderden binnen- en buitenlandse gasten die worden overgoten met muziek, een georganiseerde rondrit en kampeerfaciliteiten.

Leisure and hobby

Man sterft na gevecht met vader buurjongens: “Hij kon het niet meer aanhoren”

Omdat hij het rumoer van spelende kinderen niet meer kon aan­horen, greep gewezen beroepsmilitair Roger V.D.J. (63) uit Bon­heiden zondagavond naar zijn jachtgeweer. Hij loste een schot, en daarna kwam het tot een schermutseling met de vader van de jongens. Een tweede schot raakte V.D.J. dodelijk in de lies. Hij overleed in de hal van het appartementsgebouw. Vader Steve V.L. (44) is opgepakt en wordt nog ondervraagd.

News

Burenruzie loopt fataal af: man (63) dood na ruzie over lawaaihinder

In de Nieuwstraat in Bonheiden is zondagavond een 63-jarige man neergeschoten. Een 44-jarige andere bewoner van het appartementsblok werd gearresteerd. “Zijn mogelijke betrokkenheid bij de feiten wordt verder onderzocht”, aldus het parket. “De aanleiding van het incident zou te vinden zijn in lawaaihinder.” Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Alert

Persoon neergeschoten in hal van appartement: politie sluit straat af

In de Nieuwstraat in Bonheiden is zondagavond een persoon neergeschoten. Dat zou in de hal van een appartement gebeurd zijn. Details over het schietincident waren er zondagavond nog niet.

Alert

Politie houdt controles: 131 chauffeurs rijden te snel

De politie van de zone Bodukap heeft de voorbije dagen op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden alles samen 131 bestuurders betrapt die te snel reden. In Duffelwaren er controles aan de Mechelsebaan en in de Mijlstraat. Bij de eerste controle werd de snelheid van 66 auto’s gemeten. Negen daarvan reden te snel. Eén bestuurder werd geflitst met een snelheid van 110 kilometer per uur. In de Mijlstraat werd in de namiddag gecontroleerd. Van de 161 auto’s die de radar passeerden, reden er 14 te snel.

Traffic
Download