Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Archeologen vinden middeleeuwse skeletten

Aquafin stootte tijdens een archeologisch onderzoek voor de herinrichting van Rijmenam-dorp op minstens vier skeletten. Onderzoek moet nu uitmaken hoe oud deze zijn.

Nieuws

Antwerpse gemeenten genomineerd voor verkiezing ‘Fietsstad/fietsgemeente 2018’

De gemeenten Duffel, Bonheiden, Turnhout en Sint-Niklaas zijn genomineerd als Fietsgemeente/Fietsstad 2018. Ook Mechelen, Mortsel en Zwijndrecht maken kans op een specifieke award. De winnaars zullen op 5 juni bekendgemaakt worden tijdens het Fietscongres.

Nieuws

Rijmenam rouwt om Rita Deneve

In Rijmenam heerst verslagenheid na het overlijden van Rita Deneve (73). De zangeres heeft in de Bonheidense deelgemeente ook een muzikale geschiedenis. Toch wisten niet alle mensen in Rijmenam dat de zangeres van de hit De Allereerste Keer in hun dorp woonde.

Nieuws

"40 procent van de senioren is nog niet digitaal"

De Bonheidense seniorenraad overhandigde de gemeenteraad woensdag een memorandum met acht aandachtspunten om de participatie van senioren in het culturele en sociale leven te bevorderen.

Nieuws

Politiezones in regio Mechelen bundelen krachten onder associatie ‘Tussen Nete en Dijle’

De versterkte samenwerking tussen de politiezones Berlaar-Nijlen, Bodukap, Lier en Heist-op-den-Berg die begin dit jaar van start ging, gaat onder een nieuwe officiële naam fungeren. ‘Politie-associatie Tussen Nete en Dijle’ zal de formatie voortaan heten.

Politie en veiligheid
Nieuws

Hoe een gezin dankzij een vergissing aan seriedoder Hardy kon ontsnappen

Renaud Hardy (54), de Mechelse moordenaar die deze maand voor het assisenhof ­terechtstaat voor twee moorden en twee moordpogingen, wilde ook een volledig gezin uitmoorden. Dat heeft Hardy zelf bekend.

Nieuws

Gezelschapsdame en haar ex beticht van kluizenroof bij bejaard echtpaar, nadat man betrapt wordt met 300.000 euro, drie staven goud en revolver

Een gezelschapsdame uit Tremelo ontkent betrokken te zijn bij de diefstal van 300.000 euro, drie staven goud en een partij juwelen uit een kluis bij een echtpaar in Bonheiden. De ex van de gezelschapsdame werd betrapt met het geld en het edel metaal.

Nieuws

Gezelschapsdame beticht van kluizenroof bij bejaard echtpaar

Een gezelschapsdame uit Tremelo ontkent betrokken te zijn bij de diefstal van 300.000 euro, drie staven goud en een partij juwelen uit een kluis bij een echtpaar in Bonheiden. De ex van de gezelschapsdame werd betrapt met het geld en het edel metaal.

Nieuws

Antwerpen opent rouwregister voor Tante Terry

De stad Antwerpen heeft woensdag een rouwregister aangelegd voor het dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden VRT-icoon Tante Terry. Esther Van Ginderen-Verbeeck, zoals ze officieel heette, was afkomstig uit het Antwerpse district Hoboken. Het rouwregister ligt in de stadswinkel aan de Grote Markt en is elke dag van 10 tot 17 uur toegankelijk tot de dag van de begrafenis.

Nieuws

VRT-icoon Tante Terry is overleden

De legendarische omroepster en tv-presentatrice Tante Terry is dinsdagochtend op 86-jarige leeftijd overleden in het Imeldaziekenhuis van Bonheiden. Tante Terry presenteerde in de jaren 60 en 70 ‘Klein, klein kleutertje’ op de toenmalige BRT. Nadien werkte ze nog voor VTM. Ze was ook actief als presentatrice van modeshows en deed optredens voor bejaarden. Ze is overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

Vroeger en nu
Nieuws
Download