Euhm, wat wou ik weeral zeggen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Helft meer leerlingen met de fiets naar school dankzij nieuw registratiesysteem

Het fietsscan- en registratiesysteem dat eind 2016 door de Bonheidense scholen in gebruik werd genomen, resulteert in een toename van het fietsverkeer met 48 procent. Voor het eerst organiseerde de gemeente Fietsklassen van het Jaar, waarbij de best scoren klassen in de bloemen vielen. Gemeenteschool GeBo deed het opvallend goed.

Nieuws

Koppel bouwt B&B, brasserie en feestzaal uit op kasteeldomein Zellaer

Jurgen Mariën en An Schoovaerts uit Putte mogen zich de nieuwe baron en barones noemen van het domein Zellaer in Bonheiden. Zij krijgen de kans om in het kasteel een luxueuze B&B uit te bouwen. In het poorthuis komt er een brasserie en een feestzaal voor 150 tot 200 personen.

Vrije tijd en hobby

Rijmenamse skaters halen hun slag thuis: ze hebben nieuwe skateramp

Vanaf zaterdagnamiddag kan je terecht op de nieuwe skateramp in Domein Sluyts in Rijmenam. De Rijmenamse skaters zijn erg opgetogen over hun nieuwe stek. Er was immers wat tijd nodig om een nieuwe te bouwen aangezien de vorige houten ramp niet meer voldeed aan veiligheidsvoorschriften.

Vrije tijd en hobby

Goka beweegt Bonheidense jeugd al een halve eeuw lang

Zaterdagavond viert Goka in de benedenzaal van De Krekel in Bonheiden de vijftigste verjaardag van het historische en gelijknamige jeugdhuis, ook al zijn nu de voetbal- en volleybalteams het kloppende hart van de vereniging. André Ceulemans maakte het mee vanop de eerste rij.

Nieuws

FOTO. SKIMS ROCK terug van weggeweest.

Het Sint-Michielsinstituut Keerbergen - Schriek (SMIKS) pikte de muzikale draad weer op en organiseerde op de centrale speelplaats een nieuwe editie van het festival SKIMS ROCK. Of de affiche zowel leerkrachten als leerlingen: The 5 AM, Johny Tightlips & The Snitches, C-Sharp, Mary's Little Lamb en dj Vitho. Zowel toeschouwers uit Keerbergen, Rijmenam en Schriek zakten af. Het eerste festival in de regio is hiermee een feit. Bekijk hier de fotospecial!

Nieuws

Echtpaar koopt brood aan automaat, maar ook muis had honger

Een koppel uit Boortmeerbeek reageert verontwaardigd over de hygiëne in een broodautomaat op de Leuvensesteenweg, niet ver van het centrum. Het kocht naar eigen zeggen brood waaraan een muis had geknabbeld.

Nieuws

Muizen knabbelen aan brood en broodzak in automaat

Verontwaardiging over de hygiëne in een broodautomaat op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek. Een koppel kocht er naar eigen zeggen brood waaraan een muis had geknabbeld.

Nieuws

Grootschalige rampoefening met gasexplosie in basisschool Klim Op

Twee medewerkers van de firma Verworst raakten gisterochtend ernstig verwond bij een gasontploffing in basisschool Klim Op. Het was gelukkig slechts de insteek van een grootscheepse rampoefening en aansluitende evacuatie van 400 leerlingen.

Nieuws

Ridders, eten en drinken met een flinke portie gezelligheid

Zondag was het over de koppen lopen in Rijmenam. Middenstandsvereniging Rijmenam Explosief combineerde Smakelijk RijmenaMmm met de tiende editie van de rommelmarkt. Ook De Pynnock Ridders uit Sint-Pieters-Rode waren van de partij.

Rommelmarkt

Werklui in centrum krijgen massage van handelaars

Een aantal werkmannen, druk aan het werk in het centrum van Rijmenam, kreeg donderdagmiddag een professionele massage aangeboden. Met de symbolische geste willen de lokale handelaars de werken, die hun gemeente nu al een jaar ‘gijzelen’, positief in de verf zetten.

Nieuws
Download