Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Baasje Shauni pakt prijzen met haar honden

Shauni Stevens (24) uit Bonheiden traint honden op gehoorzaamheid. Ze werd onlangs vicekampioene in de Beker van België met haar honden Sky en Jinx.

Nieuws

Kempens Landschap en gemeente Bonheiden kopen domein Zellaer

Het domein Zellaer wordt vanaf volgende zomer geëxploiteerd door de gemeente en de vzw Kempens Landschap. Deze groene long van bijna twintig hectare groot wordt de ontbrekende toeristische schakel voor Bonheiden.

Vrije tijd en hobby

Administratieve afhandeling van overlijden kan weldra digitaal gebeuren

In het crematorium van Wilrijk is dinsdag Osiris voorgesteld, een project waarmee de uitvaartsector, lokale besturen en de federale Dienst Administratieve Vereenvoudiging de administratieve afhandeling van een overlijden willen digitaliseren. Via een digitaal platform kunnen uitvaartondernemers, crematoria en gemeentepersoneel de benodigde formulieren uitwisselen zonder nog fysieke verplaatsingen te moeten ondernemen of dubbel werk te verrichten.

Nieuws

Mascottes Bonnie en Rijmie willen kinderen veilig door verkeer loodsen

Tijdens het schooljaar zal je voortaan de twee nieuwgeboren mascottes Bonnie en Rijmie tegen het lijf lopen of fietsen in Bonheiden. De twee moeten de jeugd aanzetten gezien te worden in het verkeer. De actie kadert in de campagne rond verkeersveiligheid ‘Ik zie je graag’.

Nieuws

Lopen door gemeentehuis, Imelda en amfitheater

De gemeente Bonheiden krijgt op 16 september een eigen versie van de Urban Trail onder de noemer Bonheiden Loopt. Start en aankomst is het Imeldaziekenhuis. De lopers gaan dwars door het gemeentehuis en het kantoor van de burgemeester.

Nieuws

Mechelse politie stopt vrachtwagen met 30 technische mankementen

De lokale politie van Mechelen-Willebroek heeft woensdag op de Postzegellaan in Mechelen een vrachtwagen onderschept waarvan de bestuurder een controle op zwaar vervoer wilde ontvluchten door rechtsomkeer te maken. De man wist wel waarom hij liever niet gecontroleerd werd.

Politie en veiligheid

Man rijdt 149 per uur in zone 70

Bij controles in Bonheiden en Duffel werden twee snelheidsduivels geklist die 149 en 127 kilometer per uur reden in een zone 70.

Wegen en verkeer

Politie klist excessieve snelheidsduivels in zone 70

Bij wodca- en snelheidscontroles van de politiezone Bodukap werden in Bonheiden en Duffel twee snelheidsduivels geklist die respectievelijk 149km/u en 127km/u reden in een zone 70. De overtreders mochten hun rijbewijzen meteen voor 15 dagen inleveren. De bestuurder in Duffel had ook een glaasje teveel op.

Wegen en verkeer

Fotospecial. Rijmrock Deluxe

Over de zesde editie van Rijmrock in Rijmenam kan ik kort zijn. Veel volk, veel talent en gevestigde waarden. Dé topeditie van de zes. bekijk hier de eerste beelden.

Nieuws

Rijmrock nu zaterdag: Streekgenoten als hofleverancier

Opvallend, op Rijmrock dit jaar staan enorm veel artiesten uit de brede regio. Louter toeval zo blijkt. Het gratis festival op het Stationsplein waar Frank Boeijen dit jaar grote headliner is, start om 16 uur stipt. De organisatoren voorzien extra veiligheidsmaatregelen. Hiernaast worden nog meer nieuwigheden geïntroduceerd.

Nieuws
Download