hoplr, always nearby
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

“Als eerbetoon aan Cis, onze zoon die altijd heel dapper is geweest, verleggen we onze grenzen ”

De 100 kilometer lopen voor Kom op tegen Kanker wordt dit jaar in De Schorre georganiseerd. Kris Ceustermans, die daar werkt, verloor zijn zoon Cis aan kanker en wil zijn verhaal samen met zijn vriendin Anke Gooijer levendig houden. 

News

Man slaat eigen vrouw met elektriciteitskabel

Een veertiger uit Bonheiden heeft zijn vrouw geregeld geslagen met een elektriciteitskabel. Het slachtoffer heeft uit schrik haar klacht ingetrokken, maar het parket vond de feiten te ernstig.

News

Sofie (35) verloor zelf haar dochtertje en werkt nu bij vzw die prachtige herinneringen maakt van sterrenkinderen

Sofie Crauwels (35) verloor in 2013 haar dochtertje Nell tijdens de zwangerschap. Vijf jaar later maakt Nell nog steeds deel uit van het gezin. “De foto’s die we toen maakten, zorgen er mee voor dat ons dochtertje nooit vergeten wordt”, zegt ze.

News

Dit Vlaamse dementenkoor mag optreden in Vaticaanstad: “In Rome denken ze dat we alle oudjes euthanaseren”

Zingen haalde hen al uit hun isolement en deed hen opnieuw emoties ontdekken. En nu gaat het Regenboogkoor van woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden, waar de bewoners met ­dementie zingen, zelfs optreden in Vaticaanstad. Ook de paus komt misschien kijken. Het wordt een huzarenstuk om er te geraken, met mensen in een rolstoel die snel verontrust zijn. “Onze visie is dat deze mensen méér zijn dan hun aandoening. Dan overstijg je praktische bezwaren.”

News

Broers Tzikis zetten Griekse keuken in kijker met kook- en belevingsboek

De Rijmenamse broers met Griekse roots Dimitri, Chistopher, Niko en Anthony Tzikis begonnen zes jaar geleden aan een nieuw avontuur. Nu brengen ze met Zuiders Genieten met Tzikis een kook- en belevingsboek op de markt dat de zuiderse sfeer ademt.

News

Zijn mama overwon kanker, nu helpt Pieter (en Jacques Vermeire) haar aan geld voor Zorghuis

Minionderneming ’t Zorghuisje verkoopt nestkastjes om het nieuwe Zorghuis Dijlevallei financieel te ondersteunen. Het huis biedt onderdak voor mensen met kanker. Peter van het Zorghuis is Jacques Vermeire.

News

Kenny Muyldermans (45) organiseert ambachtenmarkt

Omdat Bonheiden en Rijmenam barsten van creatief en ambachtelijk talent organiseert Kenny Muyldermans op zaterdag 27 oktober tussen 14 en 18 uur de eerste editie van ‘Van Eigen Bodem’. Dorpsgenoten krijgen een namiddag de tijd om vriend en vijand te overtuigen van hun (ambachtelijke) talenten.

News

Strenge straf voor scheidsrechter die champagne dronk en erna ongeval had

De politierechter heeft een automobilist veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en een rijverbod van drie maanden nadat hij onder invloed van alcohol tegen het straatmeubilair was terechtgekomen. Een strenge straf, maar het was niet de eerste keer dat de automobilist werd betrapt.

Alert

“N-VA hield voor ons de deuren dicht”

N-VA vindt het onaanvaardbaar niet bij coalitiegesprekken te worden betrokken. De partij verwijt CD&V een voorakkoord te hebben afgesloten met Open VLD. Kersvers burgemeester Lode Van Looy (BR30) ontkent voorakkoorden van zijn partij.

News

Bonheiden gaat stemmen: volg hier de uitslag en reacties

Vandaag trekken de inwoners van Bonheiden naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe scoort de huidige burgemeester? Wie zal er verrassen? Van zodra er een stembureau geteld is kan je de uitslag hieronder zien. Onze lokale reporter peilt naar reacties in het winnende en verliezende kamp en volgt de coalitiegesprekken op de voet. Volg hier al onze updates over de verkiezingen in Bonheiden.

News
Download