Wat denk je van een groepsaankoop?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Hagelstorm niet erkend als ramp

Het Vlaams Rampenfonds gaat niet in op de vraag van de gemeentebesturen van Zemst, Mechelen en Bonheiden om de zware hagelstorm die de regio in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juli 2017 trof, te erkennen als een natuurramp. Vooral auto’s en glazen constructies aan woningen werden hierbij zwaar beschadigd.

Nieuws

Bende viseert broodautomaten

De politie van de zone Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) is een onderzoek gestart naar een reeks inbraken in broodautomaten.

Politie en veiligheid

Imelda telt schaapjes

Verschillende specialisten van het Imeldaziekenhuis leerden een haast volle schouwburgzaal in ’t Blikveld hoe best de slaap te vatten en uitgeslapen de dag aanvangen. Het is niet uitgesloten dat het ziekenhuis binnen afzienbare tijd deze start-to-sleepsessies regelmatig zal aanbieden.

Nieuws

Coach verenigt handelaars

Hilde De Ridder is detailhandelcoach in Bonheiden. Samen met het lokale bestuur bekijkt ze welke mogelijkheden zich aanbieden voor kleinhandelaars. Wat er nu al wel aan het licht is gekomen, is dat er in de gemeente dringend nood is aan meer horecazaken.

Nieuws

“Bonheiden bewijst dat het niet alleen in steden kan”

Vlaams minister voor Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) stelde in de gemeentelijke lagere school GeBo het project City of Things voor. Hij spoort steden maar ook gemeenten aan te investeren door slim gebruik van internet te implementeren. “Bonheiden bewijst dat het niet alleen in steden kan”, zegt Muyters.

Nieuws

“Pot met stoofvlees nog op het kookvuur”

Langs de Oude Straat in Bonheiden, pal op de grens met Katelijne en Mechelen, sloopte het gemeentebestuur een rijwoning. De erfgenamen van de overleden eigenaar, die in de VS wonen, waren het pand liever kwijt dan rijk en verbroken elk contact.

Nieuws

“Oude liedjes zingt ze mee, haar sleutels vergeet ze”

In gemeenschapscentrum ’t Blikveld in Bonheiden kunt u dit weekend terecht voor een tentoonstelling en optredens van mensen met dementie. Zij wonen allemaal in wzc Den Olm, dat zich sinds begin dit jaar uitsluitend focust op deze doelgroep.

Nieuws

“Verhuisd voor lievelingskroeg”

Kafee Spek bestaat inmiddels 22 jaar en is voor de tweede keer het Beste Café van Bonheiden. Meer nog, een klant verhuisde naar Rijmenam om niet dronken te hoeven rijden: “Ik woon nu op 50 meter van Spek”, zegt Ivo Hasaerts.

Nieuws

Vrienden openen pop-up wijnbar waar je kan ontbijten en tafelen

Vier vrienden openen op 14 oktober een pop-up wijnbar op de Mechelse Korenmarkt. In Wine Not kan je ook ontbijten en zelfs culinair tafelen. Een deel van de opbrengst gaat naar vier goede doelen.

Nieuws
Download