Hopla, daar ben je weer!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Pieter Morel fietst in zijn eentje 1.000 km voor Kom op tegen Kanker’

Op 10 mei wordt in Mechelen het startschot gegeven van de ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’. Een van de meest opmerkelijke deelnemers is Pieter Morel. De 42-jarige Boechoutenaar fietst de 1.000 kilometer alleen en kan rekenen op zijn vrouw en kinderen om het startbedrag van 5.000 euro in te zamelen.

Nieuws

Politie klist opnieuw dief die lokfiets steelt

De politie heeft een man opgepakt die een fiets had gestolen in Boechout. Wat de man niet wist, was dat hij een lokfiets van de politie ontvreemd had.

Politie en veiligheid
Nieuws

Opening moestuinpark Boshoek

Enkele tientallen geïnteresseerden daagden zaterdag op om, samen met initiatiefnemer Kevin D'Hondt en burgemeester Koen 'T Sijen (PRO), de officiële opening van moestuinpark Boshoek bij te wonen.

Nieuws

Zestiger veroordeeld voor misbruik van zeventien slachtoffers, maar hij vindt dat ze samenzweren tegen hem

Een 61-jarige man uit Boechout vliegt voor veertien jaar achter de tralies voor het seksueel misbruik op vijftien minderjarige en twee meerderjarige slachtoffers. De feiten strekken zich over een periode van liefst 27 jaar uit. De man werd ook voor tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij heeft het misbruik altijd ontkend.

Nieuws

“Opruimacties tegen zwerfvuil is dweilen met de kraan open”

De gemeente Boechout treedt toe tot de statiegeldalliantie. “Hiermee willen we duidelijk maken dat het invoeren van statiegeld een cruciale stap is in de oplossing van het zwerfvuilprobleem”, zegt Kris Swaegers, gemeenteraadslid van meerderheidsfractie Groen-Gangmaker.

Nieuws

“Suivez la déviation, SVP”

Op de hoek van de Groenstraat en de Olijslagerijstraat in Vremde voert de firma Denys in onderaanneming van Rio-link herstellingen uit aan de duiker. Een omleidingsbord in het Frans verhit nu de gemoederen.

Wegen en verkeer
Nieuws

Kampioenen gehuldigd op Feest van de Sport

De Boechoutse sportraad verkoos Hans Verschaeren tot Sporter van het jaar. “Verschaeren deed aan verschillende triatlonwedstrijden mee en behaalde telkens mooie resultaten”, vertelt schepen Johan Van Hoof (PRO). “Hij kroonde zich dit jaar ook tot Ironman All Country Athlete en Ironman All World Athlete.” De titel van beloftevolle jongere ging naar de U11-meisjes van Oxaco Boechoutse volleybalclub Antwerpen. Basketbalclub Oxaco BBC kroonde zich tot sportploeg van het jaar. Zwemmer Toon Van Weert van 't Ateljee werd gekozen tot beste G-sporter. Ulrik Van Oosterwyck, voorzitter van boogschuttersclub Robin Hood, kreeg de prijs van Sportverdienste van het jaar.

Nieuws

Update mobiliteitsplan: fietser baas in dorpskern

De Wommelgemsesteenweg, Weverstraat en Broechemsesteenweg krijgen op termijn fietspaden. In de dorpskernen van Boechout en Vremde wordt de fiets baas. Dat staat in het nieuwe mobiliteitsplan dat na een lang debat in de gemeenteraad werd goedgekeurd.

Wegen en verkeer
Nieuws

VIDEO. Boechout hoopt op verlenging tramlijn 15 naar Lier

In Boechout willen ze dat de park- and ride-parking Capenberg daar wordt uitgebreid. De parking staat op een doorsnee werkdag vol en sommige mensen zetten hun wagen er zelfs op plaatsen waar dat eigenlijk niet mag.

Vrije tijd en hobby
Nieuws
Download