Always nice when you're here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nichtje van Antwerp-vedette opent broodjeszaak Brulunch

Stephanie Vaca-Boutista, het 26-jarig nichtje van Antwerp-publiekslieveling Geoffry Hairemans, opende deze week broodjeszaak Brulunch in de Gillegomstraat 46 in Boechout. “Het wordt hard werken, maar daar heb ik geen schrik van”, vertelt de jonge uitbaatster.

News

Liefhebbers van de 2PK blazen verzamelen

Van 8 tot 12 augustus viert 2CV Club Huppel op De Moervelden, het voormalig militair domein aan de Bistweg in Ranst, de 70ste verjaardag van het lelijke eendje. “Eigenaars, sleutelaars en bewonderaars, iedereen is welkom”, vertellen organisatoren Thierry La Grange (60) uit Vremde en Ruud Michiels (52) uit Turnhout.

News

Man betaalt 25 jaar lang voor illegale caravan

Claudio Tardo uit Boechout moet nu toch 50 euro per maand afbetalen aan de Vlaamse overheid, voor de illegale caravan in Wuustwezel die hij in 2016 afbrak. “Ik zie geen andere uitweg meer”, zegt de invalide man.

News

“Ons programma wordt er mooier en rijker door”

Geen enkel Belgisch festival zet procentueel zo veel vrouwelijke artiesten op het podium als Sfinks Mixed, de gratis vierdaagse die morgen als vanouds de wereld naar Boechout haalt. “Wij hopen dat ze een rolmodel kunnen zijn voor een nieuwe generatie vrouwelijke muzikanten”, zegt bezieler Patrick De Groote.

News

Ruilboekenkast: dichterbij dan bibliotheek

Erika Demeye plaatste een ruilboekenkast in haar voortuin. “Iedereen die een boek in mijn kast steekt, mag er ook een uitnemen”, vertelt de boekenwurm.

News

Fietsstraat aan Sint-Bavoplein geopend: “Eindelijk gedaan met gevaarlijke toestanden”

Sinds deze week is het straatje achter de kerk aan het Sint-Bavoplein in Boechout officieel een fietsstraat. “We zijn blij dat koning fiets hier nu regeert”, klinkt het.

Traffic

Houtstapel vat vuur, brandweer kan erger voorkomen

De brandweer bluste vrijdag een houtstapel aan de Groenstraat in Boechout. Opmerkelijk: in dezelfde buurt vatte eerder deze week ook een berghok vuur.

Alert

Uitbaatster De Pelikaan: “Van zomerconcerten naar festival”

Met een reeks van vier zomerconcerten wil Mieke Kaniszaï weer leven in het stille Vremde brengen. “Ooit hoop ik hier een festival in het park te kunnen organiseren”, droomt de 38-jarige uitbaatster van café De Pelikaan.

News

Kleuters zullen zich niet bezeren aan ramen van nieuwe school

Op zaterdag 23 juni, tijdens het jaarlijkse schoolfeest, wordt de nieuwe kleuterschool van de Jan-Frans Willemsschool in Boechout feestelijk ingehuldigd. Tekenaar en papa Tom Schoonooghe (44) uit Boechout versierde de grote ramen met mooie tekeningen.

News
Download