Hoog tijd voor nieuwe spreuken van de dag!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Boechout wil geen snelle elektrische fietsen

Het gemeentebestuur van Boechout weert speed pedelecs, snelle elektrische fietsen, uit de straten van het centrum én op de fietsostrade. “We trekken de kaart van de veiligheid”, zegt de nieuwe schepen van Verkeer Johan Van Hoof (Pro).

Nieuws

Vier gratis zomerconcerten aan café De Pelikaan

Met een reeks van vier muzikale avonden, telkens op donderdag, willen Mieke Kaniszai (37), uitbaatster van café De Pelikaan, en muzikant Vincent Van Santfoort (21) in juli zorgen voor wat animo en sfeer in hartje Vremde.

Nieuws

Gesjoemel met oostblokpuppy’s kan hondenverkopers jaar cel en monsterboete kosten

De zaakvoerders van hondenspeciaalzaak Puppy House in Boechout worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd, omdat ze honderden te jonge puppy’s uit Oost-Europa verkocht hadden aan onwetende kopers. Het openbaar ministerie vorderde voor Mathieu C. een jaar cel en voor zijn echtgenote Louisa T. een werkstraf van 200 uur. Voor beiden werd ook 12.000 euro boete geëist en een verbod op het houden van dieren gedurende drie jaar. Voor Puppy House werd een boete van 18.000 euro gevorderd. De procureur vroeg ook de verbeurdverklaring van 286.500 euro, zijnde de verkoopopbrengst van de te jonge puppy’s.

Nieuws

Broodfokkers staan vandaag terecht wegens verkoop ‘Oostblokpuppy’s: “Veel van de hondjes stierven kort na aankoop”

De zaakvoerders van hondenspeciaalzaak Puppy House uit het Antwerpse Boechout staan vrijdag terecht voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Ze zouden honderden te jonge en soms zelfs zieke puppy’s uit Oost-Europa verkocht hebben aan onwetende kopers. Veel van de dieren werden kort na aankoop ziek of stierven zelfs.

Nieuws

Jeugdverenigingen willen alcoholgebruik inperken

In Grand Café Sneppenbos aan het nieuwe sportpark in Boechout hebben zeven lokale jeugdverenigingen en het gemeentebestuur een alcoholcharter ondertekend. Daarmee engageren zij zich om het gebruik van alcohol tijdens jeugdactiviteiten, fuiven of andere evenementen te matigen.

Nieuws

Boechoutse jeugdverenigingen willen alcolholgebruik matigen

Gisteren werd in Grand Café Sneppenbos aan het nieuwe sportpark in Boechout een alcoholcharter ondertekend door de jeugdverenigingen en het gemeentebestuur van Boechout. Hiermee engageren zij zich om het gebruik van alcohol tijdens jeugdactiviteiten – fuiven of andere evenementen – te matigen.

Nieuws

VDAB in zee met dertien Antwerpse gemeenten/OCMW’s om inwoners aan werk te helpen

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) en de OCMW’s en/of gemeentebesturen van dertien gemeentes rond Antwerpen gaan beter samenwerken om werkloze inwoners uit kansengroepen aan een job te helpen. Daarover is donderdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Nieuws

Dakwerker twee keer overvallen in half jaar: 55.000 euro verlies

De bestelwagens van dakwerker Luc Van Steertegem (53) uit Hove werden afgelopen weekend voor de tweede keer vernield en leeggeroofd in zijn magazijn in Boechout. “Eind vorig jaar liep de geleden schade op tot 40.000 euro”, herinnert de onfortuinlijke zaakvoerder zich. “Nu schat ik het verlies op 15.000 euro.”

Nieuws

Man (22) krijgt celstraf en rijverbod voor dodelijk ongeval met Vespa

De Antwerpse politierechter heeft Elmond B. (22) uit Hemiksem dinsdag veroordeeld voor een dodelijk ongeval dat hij vorig jaar met zijn motorfiets veroorzaakt had in Boechout. Een 75-jarige fietser was daarbij om het leven gekomen. Hij kreeg zes maanden cel, waarvan twee maanden effectief, 6.000 euro boete, waarvan 3.600 euro effectief en een jaar rijverbod, waarvan de helft effectief.

Wegen en verkeer

Minder Mobielen Centrale Mimosa al twintig jaar op de baan

Mimosa is een door vlinders geliefde bloem, maar ook de naam van de intergemeentelijke Minder Mobielen Centrale van Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem en Boechout die 20 jaar geleden werd opgericht. “Met 295 leden spelen we duidelijk in op een behoefte”, aldus OCMW-voorzitter Ann Baele (Gemeentebelangen), die de 35 chauffeurs in de bloemen zette.

Nieuws
Download