Hoplr, the private social network for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Coalitie met drie partijen rond in Boechout: T’Sijen blijft burgemeester

In Boechout hebben PRO Boechout&Vremde, Groen-Gangmaker en CD&V een akkoord om een coalitie te vormen met opnieuw Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde) als burgemeester. De mandaten zijn al verdeeld, voor de details van het inhoudelijke luik wordt nog een ‘participatietraject’ opgestart.

News

"Wachten op witte rook"

Zondag was al duidelijk dat PRO, de grote winnaar van de verkiezingen, opnieuw in zee zou gaan met CD&V en Groen-Gangmaker. “De partijbesturen komen vanavond bijeen”, zegt Koen T’Sijen (Pro). “We verwachten witte rook in de loop van de avond.”

News

“Geschokt door de manier van campagne voeren”

“De manier waarop in Boechout campagne werd gevoerd door sommigen is beschamend. Ik ben geschokt”, zegt Filip Peeters, lijstduwer van ’t Dorp. “De mensen van ’t Dorp hebben, zo vrees ik, geoogst wat ze gezaaid hebben”, reageert Koen T’Sijen.

News

ANALYSE. Huidige coalitie doet verder

Pro Boechout-Vremde, de lijst van uittredend burgemeester Koen T’ Sijen, zet zijn coalitie met Groen-Gangmaker en CD&V verder. Koen T’Sijen blijft burgemeester.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Boechout op 14 oktober

In Boechout kondigen de verkiezingen zich behoorlijk spannend aan. Vraag is of de partij PRO van burgemeester Koen T’Sijen zijn coalitie met Groen en CD&V kan voortzetten.

News

Speelbos Biesbesbos groeit

Boechout gaat samen met Kempens Landschap een perceel huren in het centrum dat aansluit op speelbos Biesbesbos en aan de fietsostrade Antwerpen-Lier ligt. Hierdoor wordt het speelbos zo’n 5,5 hectare groot.

News

‘Lieve Bompa’ uit Boechout krijgt veertien jaar cel voor misbruik van vijftien slachtoffers

Het Antwerpse hof van beroep heeft een 62-jarige man uit Boechout veroordeeld voor het seksueel misbruik van dertien kinderen en twee volwassenen. Voor twee minderjarigen werd hij vrijgesproken, maar toch kreeg hij dezelfde straf als in eerste aanleg: veertien jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. “Beklaagde is een gevaar voor kinderen”, stelde het hof.

News

Verdachten van reeks plofkraken blijven aangehouden

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van drie verdachten die vorige week werden opgepakt in het onderzoek naar zes plofkraken, die tussen mei en augustus gepleegd werden. Voor de vierde werd de zaak met een week uitgesteld, tot dinsdag 9 oktober.

Alert

“Maak van Capenberg een volwaardig mobipunt”

De Vlaamse overheid heeft plannen om de parkeercapaciteit aan de park&ride Capenberg, de eindhalte van tram 15, uit te breiden. Als het van PRO-schepen Philip Verstappen afhangt kan de terminal op termijn zelfs een volwaardig mobipunt worden.

News

’t Dorp presenteert programma als stickerboek

De nieuwe partij ’t Dorp heeft woensdag zijn programma voorgesteld. Alle inwoners van Boechout en Vremde hadden het afgelopen weekend het verkiezingsprogramma met Panini-stickers van de kandidaten al in de bus gekregen.

News
Download