Stel jezelf even voor aan je buren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

In Mechelen, Willebroek en Boechout hanteren politieagenten al bodycams om zichzelf te beschermen

Elke politieagent mag vanaf nu een bodycam dragen. Een wet die dat mogelijk maakt treedt vandaag in werking. Die wet laat ook dashcams in politiecombi’s toe.

Melding

Gratis lentefestival ’t Waait in ’t Park

Op zondag 27 mei vindt in het Georges Van Raemdonckpark in Boechout het gratis festival ’t Waait in ’t Park plaats. De cultuur- en milieuraad bundelen voor de elfde keer de krachten om ook dit keer te zorgen voor een leuke namiddag vol muziek, spel, animatie en lekker eten en drinken.

Vrije tijd en hobby

VIDEO. Boechout beste fietsgemeente in de Zuidrand

Brede fietspaden op asfalt, meer binnenwegen en goede fietsparkeerplekken, dat is waar de fietserbond Azura naar streeft. Woensdag werd het nieuwe fietsrapport voorgesteld en we mogen toch wel stellen dat er een lichte vooruitgang geboekt is.

Wegen en verkeer

Vespaclub organiseert benefiet voor Maud & Co.

Op zaterdag 19 mei organiseert de Boechoutse Vespaclub Ruiters van Damascus voor de 8ste maal een benefietavond in de serre van tuinder Danny Naenen aan de Lispersteenweg 71 in Boechout.

Nieuws

Straatvinken en CurieuzeNeuzen meten samen luchtkwaliteit

CurieuzeNeuzen Vlaanderen en Straatvinken hebben beslist de metingen samen te bekijken. “De luchtkwaliteit wordt immers grotendeels bepaald door het verkeer”, vindt Mik Renders (GROEN), schepen van Milieu.

Nieuws

Oppositiepartij N-VA hekelt financieel beleid

Oppositiefractie N-VA heeft via een actie zijn ongenoegen geuit over de leegstand van het pand van de voormalige Brandtfood-winkel in de Molenlei. “Dit kost de belastingbetaler handenvol geld”, zegt Sven Snyders. “De gemeente huurt het pand voor bijna 128.000 euro per jaar. Het gebouw staat na het failliet van Brandtfood al meer dan een jaar leeg. Het bestuur wil die leegstand nu camoufleren door er de dienst Burger en Welzijn in onder te brengen. Dat betekent dat de gemeente moet betalen voor een grondige verbouwing van een gebouw waarvan het geen eigenaar is.”

Nieuws

Deelnemers Kom op tegen Kanker krijgen warm onthaal

De deelnemers aan Kom op tegen Kanker zullen zich hun aankomst aan het Molenveld in Boechout nog lang herinneren. De Boechoutenaars waren massaal present om een lange erehaag te vormen.

Nieuws

Tienkamp kleurt Vremdekermis

Het vernieuwde Feestcomité van Vremde organiseerde dit weekend een tienkamp tijdens Vremdekermis. "We willen de kermis nieuw leven inblazen", klinkt het.

Vrije tijd en hobby

“Onze oudere supporters hebben het moeilijk met de fusieplannen”

De Boechoutse voetbalclubs FC Oxaco en Nieuw Boechout zullen het seizoen 2019-2020 aanvangen als één voetbalvereniging. “Wij gaan onze beschikbare middelen, mankracht en energie bundelen.”

Nieuws

Kleuters krijgen vertelplekje

De laatste kleuters van de Jan Frans Willemsschool laten hun huidige klaslokalen voor wat ze zijn en verhuizen naar een gloednieuwe stekje. Maandag begint hun nieuwe avontuur.

Nieuws
Download