Ik zou me registeren op hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Burgemeester verbiedt vuurwerk op Avondfeest

Bezoekers van het Avondfeest moeten het dit jaar zonder het traditionele vuurwerk stellen. De droogte dwingt de burgemeester om de jaarlijkse show af te gelasten.

Nieuws

Berlaarse burgemeester verbiedt vuurwerk op 40ste Avondfeest

Bezoekers van het Berlaarse Avondfeest moeten het dit jaar zonder het traditionele vuurwerk stellen. De weersomstandigheden dwingen de burgemeester om de jaarlijkse show af te gelasten.

Nieuws

Gezin vindt wurgslang in tuin: “Gelukkig niet in paniek geschoten”

De familie Bauwens-Van Gorp uit de Antwerpse gemeente Berlaar-Heikant (Berlaar) kreeg zondagvoormiddag onverwacht bezoek in haar tuin op de Heistsebaan. Ze trof er een kleine wurgslang aan. De brandweerpost van Putte kwam ter plaatse en kon het dier vangen.

Politie en veiligheid

Oorlogsmonument op Markt krijgt opknapbeurt

Een gespecialiseerde firma is gestart met de voorbereidingen van een opknapbeurt van het oorlogsmonument op de Markt. De firma zal het monument volgende week in fases verfraaien.

Vroeger en nu

Omgeving station richt buurtinformatienetwerk op

In de ruime omgeving van het station is een tweede buurtinformatienetwerk, kortweg bin, opgericht. Het is het tweede dergelijke netwerk in de gemeente Berlaar.

Nieuws

Boom dreigt te vallen tijdens wekelijkse markt

De brandweer heeft woensdagvoormiddag een lindeboom aan stukken gezaagd tijdens de wekelijkse markt in Berlaar. Dat was nodig want door de hevige wind dreigde de boom af te knakken en op de kramen en mensen terecht te komen.

Politie en veiligheid

Nijlense speelster moet onverwacht boeken aan de kant gooien voor WK Tafeltennis

De Nijlense Margo Degraef (18) heeft ons land mee vertegenwoordigd op de Wereldkampioenschappen Tafeltennis in het Duitse Düsseldorf. Door haar late selectie moest ze haar boeken onverwacht aan de kant gooien om zich voor te bereiden.

Vrije tijd en hobby

Eerste intergemeentelijke handhavingscel omgevingsrecht ziet het daglicht

Als eerste in Vlaanderen gaan de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek een intergemeentelijke samenwerking aan rond omgevingsvergunningen. Normaal gezien zou die vanaf 1 juni in voege treden en de klassieke stedenbouwkundige en milieuvergunning vervangen, maar de Vlaamse overheid is nog niet klaar met de regelgeving en stelde ze uit tot 1 januari 2018. Dit houdt de gemeenten echter niet tegen nu al een samenwerking op te starten.

Nieuws

Crowdfunding na hevige brand in Hof ter Laar: “Joyce en Stefanie verdienen alle steun”

De Lierse Nathalie Vanhoutte is gestart met een crowdfundingsactie voor de uitbaters van brasserie Hof ter Laar in Berlaar. De zaak werd maandagochtend geteisterd door een zware brand.

Politie en veiligheid
Download