Secondje, even iets halen...
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Invasie van ooievaars in Berlaar: "Hopelijk zijn ze niet op zoek naar baby's"

Een kolonie ooievaars heeft maandagavond heel wat bewonderende blikken geoogst in Berlaar. De grote vogels cirkelden eerst even rond boven De Kijfbossen, Gestel en het dorpscentrum om dan neer te strijken op en rond de Sint-Pieterskerk. De dieren bleven er wellicht overnachten “Momenteel is de trek van ooievaars volop aan de gang. Zij komen van het oosten en trekken richting zuiden om te overwinteren. Maandag werden op 19 plaatsen in Vlaanderen ooievaars gespot.”, zegt Stef Janssens van Natuurpunt.Of er nu binnenkort in de buurt een babyboom komt, valt af te wachten.

Vrije tijd en hobby

“Dit heet dan bloed, zweet en tranen”

Heist had niet het minste overschot tegen het één reeks lager spelende City Pirates om zich te kwalificeren voor de vijfde ronde in de Beker van België. Een verplaatsing naar Knokke met op de affiche Knokke-Heist. Gekker kan het niet.

Nieuws

Gemeente zoekt kandidaten voor Steunprijs voor Ontwikkelingssamenwerking

Elk jaar reikt de gemeente Berlaar de Steunprijs voor Ontwikkelingssamenwerking uit. Het gaat om 400 euro.

Nieuws

Berlaarse tiener doet het goed op EK eenwieleren

Jolan Jacobs uit Berlaar heeft het goed gedaan op het Europees kampioenschap eenwieleren in Sittard.

Nieuws

Berlaarse avond op Zomer van Balder

Tijdens de zomer kan je op de Markt in Berlaar elke woensdagavond genieten van sfeervolle open- luchtconcerten voor jong en oud.

Nieuws

Geen verdeling gratis rattenvergif meer

Het gemeentebestuur heeft beslist vanaf 1 september niet langer gratis rattenvergif uit te delen aan het onthaal van het gemeentehuis.

Nieuws

Nieuwbouw van Steylaerts in Lier start nog deze zomer

Na het bouwverlof starten de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van Steylaerts langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat in Lier. De deuren gaan in augustus volgend jaar open.

Nieuws

Dieven forceren deur en stelen geld van wereldwinkel

Dieven hebben dinsdagnacht toegeslagen in de wereldwinkel op de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant. Ze konden de inhoud van de kassa stelen. Een flinke domper voor de vrijwilligers van Oxfam, net nu ze een nieuwe winkel gaan openen in het centrum van Berlaar.

Politie en veiligheid

Inbrekers plunderen kassa wereldwinkel

Dieven hebben dinsdagnacht toegeslagen in de wereldwinkel aan de Aarschotsebaan in Berlaar-Heikant. Ze konden de inhoud van de kassa stelen. Een flinke domper voor de vrijwilligers van Oxfam.

Politie en veiligheid

Jaar lang geen verkeer van en naar Kessel

Het gemeentebestuur investeert volop in de (her)aanleg van enkele voet- en fietspaden. Dat zorgt vanaf volgende week op drie plaatsen voor verkeershinder.

Wegen en verkeer
Download