Soon it will be spring again!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Vader verzorgt de paarden, zoon is omroeper en dochter amazone. “Elke kerst vieren we in de Nekkerhal tijdens de jumping”

Wim Malisart is zo goed als de helft van zijn leven behandelend paardenarts van de Kerstjumping in Mechelen. Sinds kort is de opvolging verzekerd, want zoon Ben is omroeper van dienst, Lies is amazone. De kinderen groeiden op in het Nekkerzand.

News

“We zijn nog in rouw, maar krabbelen stilaan weer recht”

De herorganisatie van de Berlaarse kerkgemeenschap krijgt vorm. De Nijlense pastoor Michel Brasseur is

er aangeduid als administrator en ook andere priesters springen bij waar nodig. Door de renovatie van de kerk zullen de parochianen niet alleen aan een nieuwe pastoor, maar ook aan een nieuwe locatie moeten wennen.

News

Vijf jaar cel voor verkrachting tiener: “Op haar 13de verjaardag stuurde hij haar een berichtje ‘Gelukkige ontmaagding’”

Een 46-jarige Berlaarnaar is veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf omdat hij de minderjarige dochter van zijn toenmalige vriendin maandenlang seksueel had misbruikt. Het meisje durfde er pas jaren na de feiten over praten.

News

Pand Carnavalshop staat te koop: onzekerheid over voortbestaan

Carnavalshop Augustijnen in Berlaar staat te koop. Althans, zo staat er te lezen op de vitrine van de zaak. Toch denkt zaakvoerster Augusta 'Gusta' Van der Spiegel (77) nog niet aan stoppen. “We huren dit pand, maar de eigenaar wil het verkopen.”

News

“Het wordt tijd dat het vernielde gebouw eindelijk weg is”

Een gespecialiseerde firma zal de verkoolde resten opruimen van de gebouwen op de hoek van de Markt en de Legrellestraat in het centrum van Berlaar. Dat werd bepaald in samenspraak met de gemeente. Het werk zal wel pas in de tweede helft van januari uitgevoerd kunnen worden.

News

Twee gewonden bij ongeval in Berlaar

Op de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar-Heikant zijn omstreeks 8 uur twee bestuurders gewond geraakt.

News

BeerWalk pakt weer prijs

News

Badkamer- en tegelwinkel Steylaerts maakt plaats voor 42 appartementen

Tegenover de Sint-Pieterskerk in Berlaar, waar tot voor kort badkamer- en tegelzaak Steylaerts gevestigd was, verrijzen over twee jaar 42 appartementen, verdeeld over drie gebouwen. De verkoop van het project start midden 2019.

News

Fanfare neemt afscheid van geliefde muzikant (95)

Vrienden en familie namen vrijdagochtend afscheid van Willy Van Hoof (95) in de Sint-Lambertuskerk in Heist-op-den-Berg. Hij was jarenlang een trouwe steun en toeverlaat van fanfare Moed en Volharding.

News

Man verdacht van verkrachting en misbreuk 13-jarige stiefdochter

Een 46-jarige man uit Berlaar hangt een effectieve celstraf van vijf jaar boven het hoofd voor het seksueel misbruik van de minderjarige dochter van zijn ex-vriendin. Volgens het slachtoffer werd ze maandenlang verkracht en werd ze ook gedwongen om naar porno te kijken met de man.

News
Download