Je kan aanstootgevende berichten ook rapporteren
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Middeleeuws feest in Berlaar

Dit weekend vindt op en rond domein 't Hooghuys het middeleeuwse evenement Quondam plaats. Daaraan nemen zo'n 700 re-enactors deel. Vandaag, zondag, kunt u er nog tot 18u terecht. Uw krant ging gisteren al eens langs.

Nieuws

StressFactor Live strijkt neer op speelplaats

Verschillende topartiesten hebben vrijdag het beste van zichzelf gegeven op de speelplaats van Heilig Hart van Maria Berlaar tijdens StressFactor Live. Lil Kleine, Mark With a K, MC Chucky en Whyes stonden op de affiche. De school werd omgetoverd in een festivalterrein en de leerlingen konden een hele namiddag genieten van de sfeer. "De hele organisatie was in handen van een groep leerlingen van de school", zegt directeur Jan Van Craen.

Nieuws

Teletijdmachine naar de periode van ridders, jonkvrouwen en narren

Zo’n zevenhonderd re-enactors uit twaalf landen zorgen ervoor dat u dit weekend op en rond domein ‘t Hooghuys de middeleeuwen kunt herbeleven. Een van hen is Walter Camters (54), een dokwerker uit Ekeren.

Nieuws

Cannabisplantage ontdekt na gevecht

Twee neven stonden voor de correctionele rechtbank terecht voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Smidstraat in Berlaar. Die werd ontdekt toen een van de mannen in de woning werd aangevallen.

Nieuws

Bezorgde Berlaarse burgers in actie tegen ‘appartementisering’ van dorp

In elke Berlaarse brievenbus valt de komende dagen een affiche van de actiegroep Bezorgde Berlaarse Burgers. Daarmee willen de inwoners achter het burgerinitiatief hun bezorgdheid uiten over de vele grote bouwprojecten in de gemeente. Want die dreigen het karakter van het dorp verloren te doen gaan, vinden ze.

Nieuws

Jarige pingpongclub huldigt leden

Tijdens de viering van het veertigjarig bestaan huldigde tafeltennisclub TTK Berlaar vier leden van het eerste uur: Dirk Van den Broeck, Werner Van den Broeck, Walter Luyten, Wilfried Geens en Ivan Nijs.

Nieuws

Raadslid herschildert zelf WOII-gedenksteen

De gouden letters op de Berlaarse gedenksteen voor de oudstrijders van Wereldoorlog II heeft een nieuw laagje verf gekregen. Het werkje werd op eigen houtje opgeknapt door raadslid en brandweerofficieer Rudy Nuyens.

Melding

Inwoners Berlaar kunnen stem uitbrengen in woonzorgcentra

Het schepencollege heeft beslist om op zondag 14 oktober een stembureau te openen in de twee woonzorgcentra in Berlaar.

Nieuws

Man knuppelt buurman neer omdat die zijn “vader wurgt”

De rechter heeft een 19-jarige man uit Berlaar schuldig bevonden aan slagen en verwondingen. De beklaagde Jozef J. kreeg het tijdens een wijkfeest aan de stok met zijn buurman toen hij zijn vader ter hulp kwam.

Nieuws

Oud-gemeenteraadslid uit Berlaar kandideert in Lier

Artur Issaev (29), tot midden vorig jaar gemeenteraadslid voor CD&V in Berlaar en ondertussen naar Lier verhuisd, mikt nu op een zitje in de Lierse gemeenteraad.

Nieuws
Download