Zeg, hebt ge het al gehoord?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Chiro Kievitjes koopt speelterrein

Chiro Kievitjes kocht het speelterrein rond zijn lokalen in De Keyserhoeve aan. Jeugdschepen Nabilla Ait Daoud bezocht de werf.

Nieuws

Opvang zoekt nieuwe thuis voor bijna honderd verwaarloosde knaagdieren

Er moet een oplossing komen voor de 95 verwaarloosde degoes (Chileense knaagdieren, nvdr.) die de politie deze zomer weghaalde uit een studio in Berchem. Ze verblijven voorlopig bij knaagdierenopvang Het Knagertje in het Nederlandse Den Haag, maar die kan zo’n massa niet aan.

Politie en veiligheid

Kinderrommelmarkt in De Brenne

In basisschool De Brenne aan de Monnikenhofsteraat 3 te Berendrecht wordt op zondag 19 november een kinderrommelmarkt gehouden. Deze vindt plaats van 9 u. 30 tot 13 u. 30. Kom langs voor aankoop en verkoop van 2dehands of nieuw speelgoed en kledij. Vrije toegang. De opbrengst is ten voordele van Ruilwinkel Polderhart. Info: Debrenne.be.

Rommelmarkt

VIDEO. Transportbedrijf uit Zandvliet krijgt Europese onderscheiding voor verkeersveiligheid

Het Zandvlietse bedrijf ATF heeft een Europese onderscheiding gekregen voor de inspanningen die het bedrijf levert voor de verkeersveiligheid. Met allerlei acties probeert het bedrijf zijn personeel te sensibiliseren om zo veilig mogelijk de weg op te gaan. Met succes want het aantal ongevallen is er de afgelopen jaren spectaculair gedaald.

Wegen en verkeer

Leegstand aan bod in districtsraad

Tijdens de districtsraad van maandag 23 oktober is door raadslid Marc Maes (N-VA) de leegstand van een aantal gebouwen op tafel gebracht.

Nieuws

Lichterkaai in de Zouten te Berendrecht

William Demoor van de Antwerpse haven, is op de districtsraad van maandag te Berendrecht uitleg komen geven over de plannen om in de Zouten een lichterkade aan te leggen. Deze komt over een lengte 1200 meter in het kanaal ter hoogte van Berendrecht.

Nieuws

Schepenen bezoeken ruwbouw Kievitjes

Jeugdschepen Nabilla Ait Daoud en districtschepen Nathalie Aertssen bezochten zaterdag de ruwbouwwerf van chirogroep Kievitjes. Tijdens de Open Werven Dag van 5 november nodigt de chirogroep iedereen uit om ook een kijkje te komen nemen.

Nieuws

Marieke danst in Molengeest

Gisteren was er weer eens een dansnamiddag van Radio Minerva in DC Molengeest te Berendrecht. Er waren 120 aanwezigen, onder wie Marieke Duerlo. Ondanks haar 74 jaar danste zij op kop van de line dansers die hun prestaties demonstreerden op muziek van Danny Van Tichelen.

Nieuws

De Wever opent BIN en sust inzake het "gevang"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft woensdagavond in het districtshuis van Berendrecht de aftrap gegeven van een nieuw buurtinformatienetwerk in het Polderdistrict. Het kreeg de naam Bin Reigersbos Berendrecht, een initiatief van Carina Stark. De raadzaal was nagenoeg volgelopen. Er werden nauwelijks vragen gesteld. Buiten het Bin kwam ook het "gevang" aan bod.

Nieuws

Schoonzussen winnen 147.000 euro met ‘The Wall’

Schoonzussen Brigitte Sterckx en Chantal Van der Linden wonnen gisteren 147.000 euro in The Wall op VTM. Zelden wint iemand zoveel geld op tv. “We hebben de opnames in een roes beleefd.”

Nieuws
Download