Doe alsof je thuis bent
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jarigen van juli vierden in Molengeest

In DC Molengeest te Berendrecht werden op dinsdag 25 juli de jarigen van de maand juli gevierd. Zij waren met veertien.

Nieuws

Veer Lillo Doel vaart op 6 augustus

Het zag er tot voor kort naar uit dat de Scheldewijding in Doel het dit jaar op 6 augustus zonder de populaire oeververbinding Lillo-Doel zou moeten stellen. Enkele weken geleden vernamen de organisatoren namelijk dat de steiger in Doel was afgekeurd. Dat leek vreemd want volgens mensen die er iets van kennen was er met de steiger – op uitzondering van jaarlijkse onderhoudswerken – niets aan de hand. Uiteindelijk ging bevoegd minister Ben Weyts in op de vraag van de organisatoren van de Scheldewijding om de steiger grondig te laten inspecteren.

Nieuws

Jubilerend paar viert drie weken te Berenderecht

Zaterdag 15 juli kwam schepen Rudi Sempels een huldiging brengen bij Erna Daelemans en Ben Huegens voor hun 50e huwelijksverjaardag.

Nieuws

Bosnisch echtpaar vierde 50 jaar huwelijk

Op 22 juli waren Vida Valentic en Zlatko Vrtaric 50 jaar getrouwd. Zij kwamen 43 jaar geleden vanuit Bosnië (toen nog Joegoslavië) naar België.

Nieuws

De Zandvliet-trail is aan zijn tweede editie toe

Net zoals vorig jaar organiseert de vzw Zaaflit een recreatieve loopwedstrijd doorheen de Zandvlietse straten, horeca en bezienswaardigheden. Dit jaar zal de 2e editie doorgaan op zondag 16 juli 2017 van 15u tot 17u.

Nieuws

Vijfde editie buikschuiven komt er aan

Het WK Buikschuiven gaat zijn vijfde editie in. Vanaf een grote stelling van 7 meter hoog vertrekken 2 lange plastieke banen. Deze worden perfect glad gehouden door veel water, honderden liters schuim en ‘baancommissarissen’ die alles in het oog houden. Ook is er een kortere schans die uitkomt in een zwembad. Nieuw dit jaar is een extra dag voorbehouden voor bedrijven en verenigingen om een groepencompetitie aan te gaan.

Nieuws

Zandvlietenaren van 1938 vierden samen

Op 17 juni kwamen vijftien Zandvlietenaren van 1938 samen om hun verjaardag te vieren. Zij deden dat met hun partners in het Reigershof te Berendrecht . Na deze geslaagde bijeenkomst hopen ze volgend jaar op 16 juni 2018 zeker iedereen terug te zien voor het vieren van hun tachtigste verjaardag.

Nieuws

Werken bij Tijsmanstunnel gaan vlot

De vernieuwing van het wegdek van de R2 tussen de Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel in Antwerpen verloopt vlotter dan verwacht. De eerste fase zal komende zaterdag afgerond zijn. Daarmee liggen de werken ruim twee weken voor op schema. De oorspronkelijke timing blijft wel aangehouden en fase 2 van de werken start op 4 augustus. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer donderdag.

Wegen en verkeer

Sponsoractie voor Jelle

Sportman Jelle Massart heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Hij won provinciale en Vlaamse titels op de trampoline en dubbele mini trampoline. Ook behaalde hij een selectie voor de World Age Group Competition of de wereldkampioenschappen voor de Jeugd die dit jaar plaatshebben in Sofia (Bulgarije).

Nieuws

Polderkoers met een hart

Bert van de Wouwer won dinsdag de Polderkoers met een hart te Zandvliet. Het werd een spannende wedstrijd die op 19 uur begon met deelname van meer dan 60 renners. Lokale ploegen streden er voor een goed doel dat achteraf wordt gekozen. Het was een mooie bende die aan deze echte kermiskoers deelnam. Het volk kwam talrijk opdagen en de mensen profiteerden van een lauwe zomeravond.

Vrije tijd en hobby
Download