Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Omwonenden kunnen participeren in Storm-windpark

Van donderdag 21 september tot en met zaterdag 21 oktober kunnen de inwoners van Zandvliet, Berendrecht en Lillo zich inschrijven voor de bewonersparticipatie van het Storm-windpark in Zandvliet.

Nieuws

Teerfeest en uithalenvan de keizer

In Berendrecht zal op 23 september het teerfeest van de keizer plaatsvinden. Dit wordt ingericht door de Nieuwe Gans. Het feest gaat door in de feesttent die opgericht wordt in de buurt van het Ganzenhof aan de Bullenstee. Vincent Koch werd keizer in Hoevenen en bracht de kroon mee naar Berendrecht.

Nieuws

Zij ontmoetten elkaar in de rups

Lydia Wouters en Rik Hendrickx vierden hun vijftigste huwelijksverjaardag en werden gefeliciteerd door districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) en schepen Marcel Bartholomeeussen (sp.a).

Nieuws

Sport op z'n best in sportbeurs

Onder algemene leiding van voorzitter Sportraad Ivo Luyckx hebben een tiental clubs uit Berendrecht en Zandvliet, zaterdag een demo gehouden in de Sporthal Berendrecht.

Nieuws

Lillo vreest uitwerking Masterplan

In het najaar van 2018 start in Lillo de eerste fase van het Masterplan. De uitvoering neemt één tot anderhalf jaar in beslag. Zij omvat de heraanleg van een gescheiden riolering, (hemelwater-afvalwater). De eerste fase bestaat ook uit de aanleg van straten met platte kasseien, verder een nieuw plein, een bewonersparking, uitbreiding van de bezoekersparking aan de Scheldelaan en de vorming van een gedeelte van een bastion.

Nieuws

Maria en Robert 60 jaar getrouwd

Op 7 september was het precies 60 jaar geleden dat Maria Van Sundert en Robert Schepers samen in het huwelijksbootje stapten. Maria (83)werkte als bediende op de de Keyserlei terwijl Robert (87) aan de kost kwam als bediende bij De Schelde verzekeringen. Na een korte tijd in Antwerpen te hebben gewoond verhuisden zij naar de Zoutestraat om nog later in de Zandvlietse Dorpstraat een eigen huis te bouwen.

Nieuws

Ruim duizend bezoekers op rommelmarkt in feesttent

De rommelmarkt die zondag 10 september doorging in de feesttent van fanfare Willen is Kunnen, kende een groot succes. Zij stond deze keer opgesteld op een verkaveling in plaats van op de feestweide waar zij tientallen jaren stond. Dit werd algemeen afgekeurd.

Rommelmarkt

Nieuwe plaats voor Polderrommelmarkt

Voor het eerst in vele jaren staat de tent voor de Polderrommelmarkt niet meer op de tulpenweide. Voor de 31ste editie was de inrichter verplicht om uit te wijken.

Rommelmarkt
Download