Hoplr is een privé initiatief dat vertrekt vanuit de buurtbewoners
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Dokterskoets van oplichter gerestaureerd

De dokterskoets uit het rariteitenkabinet van Omer Honoré Van Caesbeecke is gerestaureerd. Het theatergezelschap De Genooten van den Laesten Stuyver gebruikt hem nu in zijn voorstellingen.

Nieuws

Taveerne De Buitenmolen in nieuwe handen

Sinds zaterdag is taveerne De Buitenmolen in handen van een jong koppel, met name Levin Willemen en Daphne Andries, allebei uit Berendrecht.

Nieuws

Hulpkreten zetten politie aan tot zoekactie

De politie hield afgelopen nacht een zoekactie in de buurt van de Derdeweg in Zandvliet.

Politie en veiligheid
Nieuws

VIDEO. Berendrecht loopt storm voor keizerrijden

Het was een hoogdag voor de Antwerpse polderdorpen. Want in Berendrecht werd zondag het keizerschap gansrijden gereden. De koningen van de verschillende verenigingen nemen het dan tegen elkaar op om als eerste de kop van de gans te trekken. Wie daarin slaagt mag zich een jaar lang keizer van het gansrijden noemen.

Nieuws

Keizersstoet trekt volksfeest op gang

Het keizerschap is het hoogtepunt van het gansrijdersseizoen. Deze namiddag van 15u strijden 31 ruiters voor de hoogste titel.

Nieuws

Willen is Kunnen met kunstconcert in kerk

Onder leiding van Willy Versweyveld werd door de Kon. Fanfare Willen is Kunnen een kunstconcert gegeven. Dit ging door op vrijdag 16 maart vanaf halfnegen in de kerk van Berendrecht.

Nieuws

Topman BASF bij Espa in Zandvliet

Espa, de Vereniging voor Maritieme Journalisten en publicisten, hield haar algemene vergadering op 15 maart in de Martinushoeve te Zandvliet. Eregast was Wouter De Geest, de grote baas van BASF Antwerpen, die werd verwelkomd door voorzitter Freddy Michiels.

Nieuws

Davidsfonds Berendrecht-Zandvliet naar Achtmaal

Op zondag 25 maart gaat het Davidsfonds Zandvliet Berendrecht op stap naar het domein “Oude Buisse Heide” te Achtmaal in Noord-Brabant. Vooraleer de tocht begint onder leiding van natuurgids Frans van Dyck, wordt uitleg gegeven over het ontstaan van het domein.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Achttienjarige Laura Adriaenssens op de tweede plek N-VA-lijst

De 18-jarige Laura Adriaenssens trekt vanop de tweede plek naar de verkiezingen van oktober.

Nieuws

Zeventig jaar gansrijden zet polder op zijn kop. Wie wordt dit jaar keizer?

Zondag is de ontknoping van de gansrijderswedstrijd in de polder. Voor de zeventigste keer wordt er gestreden voor de hoogste titel van ‘keizer’. En dat gaat gepaard met een kleurrijk volksfeest met een carnavaleske stoet, een feestmarkt en vooral veel spanning.

Nieuws
Download