Een leukere buurt start bij jezelf!
Je bent momenteel niet ingeschreven in jouw buurt. Schrijf je hier in

Pseudovogelpest uitgebroken bij duivenhouder in Berchem

Bij een duivenhouder in Berchem is een uitbraak van pseudovogelpest of paramyxo vastgesteld. Dat is een voor vogels zeer besmettelijke ziekte die echter ongevaarlijk is voor de mens, zo laat het Voedselagentschap (FAVV) weten.

Vrije tijd en hobby

Man (62) komt om na val uit ladderlift

Op het kruispunt van de Floraliënlaan en de Rysheuvelsstraat in Berchem is donderdag een 62-jarige dakwerker om het leven gekomen bij een val van grote hoogte. Het lijkt erop dat de man gevallen is toen een ladderlift die in de straat gebruikt wordt voor werken, kantelde.

Wegen en verkeer

Twee jaar stadionverbod gevorderd voor aanval waarbij Antwerpsupporter gebroken ruggenwervel opliep

Twee fans van voetbalclub Beerschot-Wilrijk worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd voor de aanval op een Antwerpsupporter begin vorig jaar. Het openbaar ministerie vorderde voor beide een werkstraf van 100 uur, 1.200 euro boete en twee jaar stadionverbod.

Nieuws

School in Berchem schorst tiener (12) die met groot keukenmes dreigt

Een banale ruzie is uit de hand gelopen in een school in Berchem. Een leerling van 12 toonde dinsdag een groot keukenmes, nadat hij eerder in een WhatsApp-groep foto’s van wapens had gepost. Twee leerlingen zijn preventief geschorst.

Nieuws

Tiener (12) geschorst nadat hij groot keukenmes op school toont

Een banale ruzie is in een school in Berchem uit de hand gelopen. Een leerling van 12 toonde dinsdag een groot keukenmes, nadat hij eerder in een WhatsApp-groep foto’s van wapens had gepost. Twee leerlingen zijn preventief geschorst.

Nieuws

Antwerps examencentrum voor pleziervaart uitgebreid

Personen die een vaarbewijs willen voor de pleziervaart, kunnen voortaan gemakkelijker in het examencentrum in Berchem terecht. Dat is vernieuwd en uitgebreid. Het werd dinsdag geopend door staatssecretaris voor de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld).

Nieuws

VIDEO. 'Vertelliving' moet ouderen zich laten thuisvoelen

Een speciale woonkamer die zo is ingericht dat alle zintuigen geprikkeld worden. Dat is de "vertel-living" van het woonzorgcentrum Sint Maria en die werd gemaakt door een team studenten van de AP Hogeschool. De bedoeling is om ouderen in het centrum te stimuleren om hun wensen en gevoelens te uiten, want dat blijkt in een woonzorgcentrum vaak niet zo eenvoudig.

Nieuws

Kat overleeft val van elf verdiepingen: “Hoogst uitzonderlijk”

Een verbrijzeld achterpootje. Als bij wonder houdt de anderhalf jaar oude kat Marley niet meer over van een val vanop de elfde verdieping van een appartementsgebouw in Berchem.

Nieuws

Nieuw stadsproject: gratis nestkasten voor gierzwaluwen

De stad Antwerpen en de districten Berchem, Borgerhout en Antwerpen starten een project waarbij inwoners zelf een aanvraag kunnen doen om een of meerdere gierzwaluwnestkasten aan hun gevel te laten ophangen. Het project werd woensdag voorgesteld op het Laar in Borgerhout. Acteur Michaël Pas is peter van het project.

Nieuws
Download