Carpe diem!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

VIDEO. Berchem moet duizenden euro's neertellen voor risicomatchen in eerste amateurliga

Risicomatchen in het voetbal. Je komt ze niet alleen in eerste klasse A en B tegen. Ook in de eerste amateurliga kennen ze de term al. Want Berchem is dit weekend al aan zijn vierde risicomatch van het seizoen toe. Eendracht Aalst komt op bezoek. Voor een club als Berchem is zo'n risicomatch geen evidentie. Want ze vraagt extra organisatie en ook extra kosten. En dat blijkt niet altijd nodig te zijn.

Nieuws

Motorrijders tonen hart voor Adea

De Lierse kleuter Adea (5) die behandeld wordt voor een hersenstamtumor (DIPG) in Mexico, stelt het opnieuw wat beter. Zaterdag 24 maart is er een benefiet in Berchem.

Nieuws

Drie jaar cel voor aanrijding van jongetje tijdens wilde achtervolging

De bijzondere jeugdkamer van de correctionele rechtbank heeft een 20-jarige jongeman uit Antwerpen veroordeeld tot drie jaar cel en twee jaar rijverbod. Hij had als minderjarige een jongetje van 7 aangereden in Berchem en vluchtmisdrijf gepleegd. De beklaagde had zich ook weerspannig opgesteld en slagen toegebracht aan een agent. De jeugdrechter besliste om hem uit handen te geven, waardoor hij als volwassene berecht werd.

Politie en veiligheid
Nieuws

Veertien rijbewijzen ingetrokken tijdens Wodca-controle

In de nacht van zaterdag op zondag vond een wodca-actie plaats. In totaal werden er 1.421 voertuigen gecontroleerd op de Singel ter hoogte van Berchem-station en op de Plantin Moretuslei ter hoogte van het voormalige station Antwerpen-Oost.

Wegen en verkeer
Nieuws

Keukenbrand in appartement: Grote Steenweg opnieuw vrijgegeven

In een appartementsgebouw aan de Grote Steenweg in Berchem is vrijdagochtend brand uitgebroken.

Politie en veiligheid
Nieuws

MONA Film Festival krijgt tweede editie

Vrijdag 9 maart tot zondag 11 maart vindt het MONA Film Festival plaats in het cultureel centrum in Berchem. Het festival wordt georganiseerd door Al.Arte vzw. Dit jaar ligt de artistieke coördinatie in de handen van filmsociologe Btisam Akarkach. Het festival draait recente films uit het Midden-Oosten en Noord- Afrika.

Nieuws

The Illustrated Paper stelt politieke correctheid aan de kaak

Op 24 februari presenteerde de jonge Belgische artiest William Ludwig Lutgens in de PLUS-ONE Gallery zijn politiek incorrect dagblad, genaamd 'Het Geïllustreerd Blad/The Illustrated Paper'. Dit is ondertussen de tweede uitgave van het dagblad. De krant is bedoeld als kritische nabootsing van alledaagse kranten, waarin de integriteit en neutraliteit van de media in vraag wordt gesteld.

Politie en veiligheid
Nieuws

Rioolcamera fotografeert Antwerpse ondergrond

De stad Antwerpen laat preventief alle rioolputten fotograferen. Via deze nieuwe techniek kan er goedkoop en snel een correct beeld geschetst worden van de ondergrond. Dat gebeurt om onder meer zinkgaten te vermijden en om de straten efficiënter te renoveren.

Nieuws

Handtassen van Lies Mertens vallen in de smaak in Leeuwenkuil

Lies Mertens (28) vroeg gisteren in Leeuwenkuil of de leeuwen 90.000 euro wilden investeren in haar handtassen. Ja, dat wilden ze. “Nu, een half jaar na die opnames, heb ik mijn eigen flagshipstore. Van alle kandidaten die succesvol hebben deelgenomen aan het programma, sta ik al het verst.”

Nieuws

Bromfietser met levenslang rijverbod knalt tegen geparkeerde auto’s

Een man die onder invloed was én een levenslang rijverbod heeft, is zondagavond gewond geraakt toen hij met zijn brommer tegen een aantal geparkeerde auto’s is gereden.

Nieuws
Download