Welkom thuis!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Deinze naar Berchem zonder Jasper Sols

Bij SK Deinze is Jasper Sols (tweemaal geel tegen VW Hamme) geschorst voor de uitwedstrijd van zondag bij Berchem Sport.

Nieuws

“Nog te veel kansen nodig”

SK Deinze trainde deze week met gemengde gevoelens. De overwinning op het veld van VW Hamme bezorgde de ploeg van coach Regi Van Acker een mentale boost, maar de zware blessure van diepe spits Michael Lalleman zette een forse domper op het enthousiasme.

Nieuws

Opvang zoekt nieuwe thuis voor bijna honderd verwaarloosde knaagdieren

Er moet een oplossing komen voor de 95 verwaarloosde degoes (Chileense knaagdieren, nvdr.) die de politie deze zomer weghaalde uit een studio in Berchem. Ze verblijven voorlopig bij knaagdierenopvang Het Knagertje in het Nederlandse Den Haag, maar die kan zo’n massa niet aan.

Politie en veiligheid

‘Rook’ uit riolering Grote Steenweg: tramverkeer onderbroken

Door een brandweerinterventie op de Grote Steenweg in Berchem, ter hoogte van het districtshuis, was er dinsdagmiddag even wat hinder voor het tramverkeer.

Wegen en verkeer

Haalbaarheid stadion bekeken

Is de bouw van een nieuw voetbalstadion met 4.000 overdekte en op termijn 4.000 niet-overdekte plaatsen haalbaar? Deze opdracht krijgt het bureau MORGEN Architecten.

Nieuws

Knop voor groen geen succes

Het proefproject rond doorstroming op de Grotesteenweg in Berchem wordt niet uitgebreid. De lichte verbetering weegt niet op tegen de technische problemen en de kostprijs.

Nieuws

Auto’s een jaar lang verbannen uit Guldenvliesstraat

De riolering in de Guldenvliesstraat is deels verzakt. Daardoor bevindt de straat zich al jaren in zeer slechte staat. Dat probleem wordt begin 2018 aangepakt. De volledige straat wordt heraangelegd. Een jaar lang moeten auto’s omrijden. De tram blijft wel door de straat rijden.

Wegen en verkeer

Gestolen auto onderschept: inzittenden rijden tegen politiewagen, maar kunnen niet ontkomen

Op de Noordersingel in Berchem werd woensdagavond een gestolen auto opgemerkt door slimme camera’s. De bestuurders, een 20-jarige uit Mechelen en een minderjarige Antwerpenaar (17), werden gearresteerd.

Politie en veiligheid

Aannemer plaatst 120 meter fietsbrug

Na het plaatsen van de fietsbrug over de Singel in Berchem in april wordt deze week de brug helemaal afgemaakt. De aannemer plaatst de komende dagen de zes ontbrekende brugdelen op zijn plaats.

Nieuws

Aanleg fietssuggestiestrook ‘zal niets uithalen’

Volgende week krijgen de Statiestraat en de Driekoningenstraat een fietssuggestiestrook. Die moet duidelijk maken dat fietsers in beide richtingen door de winkelas mogen fietsen. “Niet nuttig”, klinkt de kritiek.

Wegen en verkeer
Download