Always nice when you're here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Studenten zetten eerste stap naar volledig autonoom voertuig

Vier studenten van Thomas More Campus De Nayer (Sint-Katelijne-Waver) zijn erin geslaagd om een gsm om te toveren tot het brein van een auto.

News

Handelaars krijgen stoempkespotten voor peuken

Tijdens de tweede zwerfvuilactie verdeelden leden van N-VA in Beerse zaterdag zogenaamde stoempkespotten bij de handelaars. De potten zijn bedoeld om sigarettenpeuken in te deponeren.

News

Bart Smans is jongste kandidaat op provinciale N-VA-lijst

Bart Smans uit Vlimmeren (Beerse) staat op de zesde plaats op de provinciale lijst van N-VA. Met zijn 37 jaar is het huidig OCMW-raadslid en de zoon van burgemeester Marc Smans (N-VA) de jongste kandidaat van de lijst. “Als je weet dat er in ons arrondissement 27 gemeenten zijn, waarvan uiteindelijk negen kandidaten op de lijst komen, ben ik blij dat ik er daar een van mag zijn”, legt Smans uit. “Ik heb tien jaar ervaring als financieel analist in de scheepvaart. Ik legde me de voorbije jaren bij het OCMW toe op het werken aan een gezond budget.”

News

Zandstrand en verenigingen staan centraal op zomerse Bar5

Met Bar5 opent nu vrijdag een gloednieuwe zomerbar aan de zwaaikom van Brug 5 in Beerse. Kollektiv Productions installeerde daar samen met nv De Visscher een opstelling met containers en een heus zandstrand.

News

Diamanten echtparen bezoeken Atomium

Negen echtparen uit Beerse die zestig jaar getrouwd zijn, bezochten maandag samen met een delegatie van het gemeentebestuur het Atomium in Brussel.

News

Doodrijder niet in beroep tegen rijverbod en celstraf

Jermo H. (26) uit Vosselaar gaat niet in beroep tegen de celstraf en het rijverbod dat de politierechter in Turnhout hem woensdag heeft opgelegd. “Mijn cliënt heeft altijd gezegd dat hij zijn straf zal aanvaarden”, zegt zijn raadsman.

Alert

Dronken doodrijder van Gilles (18) krijgt 18 maanden cel

De ouders van Gilles Dierckx (18) uit Beerse, die in september vorig jaar het leven liet bij een ongeval met vluchtmisdrijf, kunnen leven met de straf voor de dader. Jermo H. (26) uit Vosselaar kreeg drie jaar rijverbod, waarvan 6 maanden met uitstel, en 18 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. “Ze zijn opgelucht dat een gedeelte van de celstraf effectief is”, zegt hun advocate.

News

Celstraf en drie jaar rijverbod voor man die fietser doodreed en vluchtmisdrijf pleegde

De 26-jarige Jermo H. uit Vosselaar is woensdag door de politierechtbank in Turnhout veroordeeld tot achttien maanden cel waarvan twaalf voorwaardelijk voor een ongeval met vluchtmisdrijf in september, waarbij hij twee fietsers aanreed van wie er één overleed: de 18-jarige Gilles Dierckx uit Beerse. De bestuurder krijgt ook een rijverbod van drie jaar en moet een boete van 8.000 euro betalen. De nabestaanden van de overleden fietser krijgen een schadevergoeding van 50.000 euro.

Traffic

Vier gemeenten stadsregio Turnhout pakken samen leegstand aan

Met een gezamenlijk plan willen de vier gemeenten van de stadsregio Turnhout hun winkelkernen volop laten bruisen. De aanpak van leegstand en een kernversterkend beleid zijn de grote aandachtspunten.

News

Vijftig vissen sterven door zuurstofgebrek

Door een acuut zuurstofgebrek is op de vijver aan Oosteneinde in Beerse een vijftigtal karpers gestorven. “De oorzaak is te vinden in de dikke sliblaag van de vijver”, zegt Dirk Proost (BEERSEplus), schepen van Milieu in Beerse. “Door het zogenaamde keren van de bodem is er veel ammonium en nitraat vrijgekomen, waardoor vissen die zich op minder dan 20 centimeter van de bodem bevonden, gestikt zijn.” De gemeente wil het euvel voorkomen door het water te behandelen met coccolietenkrijt. Dat kan pas in het voorjaar 2019 omdat het water een bepaalde temperatuur moet hebben.

Leisure and hobby
Download