Hoplr, het private sociale netwerk voor je buurt
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Kinderen drinken geen leidingwater meer

De 406 leerlingen van de gemeentelijke basisschool Albertstraat in Beerse drinken, net als de leraren, geen leidingwater meer. Bij een controle door Pidpa zijn verhoogde loodwaarden vastgesteld. “Elke school wordt om de drie jaar gecontroleerd”, laat het drinkwaterbedrijf weten.

Nieuws

Drinkwater van kleuterschool bevat te veel lood

In het drinkwater van de kleuterschool in de gemeentelijke basisschool Albertstraat (BAB) in Beerse zijn verhoogde loodwaarden ontdekt. De school en de gemeente namen meteen maatregelen.

Nieuws

Beerse betuigt medeleven bij overlijden Lies Lefever

Het plotse overlijden van comédienne Lies Lefever (37) laat ook de inwoners van Beerse niet onberoerd. De jonge vrouw bracht haar jeugd door in Beerse. Het gemeentebestuur betuigde al zijn medeleven aan haar familie en vrienden.

Nieuws

Beerse verwarmt zich aan Wintervuur

Bezoekers genieten van de gezelligheid van vuurkorven op het Kerkplein in Beerse. De wijkraad van Beerse pakte zaterdagavond uit met de tweede editie van Wintervuur, de nieuwe formule van de kerstboomverbranding in de gemeente. Een twaalftal buurten stond in voor de organisatie van het evenement, waarbij allerlei dranken en hapjes werden aangeboden. Ook voor de kinderen was er aangepaste animatie.

Nieuws

Collega's In Actie steunen Hoeve Megusta

Zorgboerderij Hoeve Megusta in Vlimmeren (Beerse) ontving 743 euro van de werkgroep Collega’s In Actie (CIA) van het gemeente- en OCMW-bestuur en van de gemeentescholen van Beerse.

Nieuws

Beersenaren verwarmen zich aan Wintervuur

De inwoners van Beerse kunnen op zaterdag 6 januari van 18u tot middernacht op het Kerkplein komen genieten van het evenement Wintervuur, de nieuwe formule voor de voormalige kerstboomverbranding.

Nieuws

Nieuwjaarszangers trotseren wisselvallig weer

Tientallen nieuwjaarszangers gingen zaterdagochtend ook in Vlimmeren (Beerse) op pad in het dorp. Ze moesten hiervoor wel het wisselvallige en winderige weer trotseren. Op de parking Vlimmerlee kregen ze van verenigingen zoals KLJ, VIB en van de Worstenfeesten allerlei lekkers aangeboden. Ook op het Kerkplein in Beerse werden de nieuwjaarszangers in de watten gelegd.

Nieuws

Wolves GRin laat tanden zien

Met Wolves GRin heeft Beerse zijn eigen gin te pakken. De smaakvolle gin is ontwikkeld door Gunter Roefs van het bedrijf GR Technics in Beerse.

Nieuws

Fakkeltocht leidt langs kerststallen

Ongeveer 150 wandelaars namen donderdagavond deel aan de fakkeltocht, een feeërieke winterwandeling, langs de drie kerststallen in Beerse. De tocht ging van start aan de kerststal in Vlimmeren om via een tussenstop in Den Hout te eindigen aan de kerststal in Beerse. De wandelaars genoten in Den Hout van een kop soep en van de kerstliederen gebracht door het koor Cantate. Toerisme Beerse organiseerde busvervoer om de wandelaars bij het begin van Beerse naar Vlimmeren te brengen en omgekeerd bij het einde van de wandeling.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Groen licht voor hoogbouw

Het schepencollege van Beerse keurde een verkavelingswijziging voor een perceel aan het kruispunt Bax goed. Hierdoor komt de bouw van een nieuw kantoren- en wooncomplex een stapje dichterbij.

Nieuws
Download