Rome was not built in a day
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Diete (4) raapt zwerfvuil op: zeven volle vuilniszakken op 600 meter

“Papa, wanneer gaan we nog eens rommel oprapen?” Amper vier lentes telt ze, toch heeft Diete Jordan er een hekel aan dat de bermen in haar straat in Balen vol zwerfvuil liggen. Dus trekt ze met papa ten strijde.

News

KuBa veilt kunstwerken voor ALS-liga

KuBa (Kunstkring Balen) hield zaterdagavond een veiling ten voordele van de ALS-liga. Maar liefst 39 kunstwerken gingen daarbij onder de hamer. De veiling bracht minstens 3.000 euro op. 

News

Olmense Zoo schrapt circus en maakt er binnenspeeltuin van: “Niet meer van deze tijd”

De Olmense Zoo heeft er een nieuwe attractie bij: een binnenspeeltuin. Maar er staan ook andere winterse activiteiten op het programma, zo werden ook drie nieuwe educatieve panelen rond het thema ‘winter’ onthuld. 52 leerlingen werkten eraan mee.

News

Bosgroepen planten 1,9 hectare nieuw bos

Verschillende vrijwilligers van de Antwerpse bosgroepen hebben zondagvoormiddag weer en wind getrotseerd voor de aanplanting van 1,9 hectare bos in Balen-Rosselaar. Er werden maar liefst vijfduizend bomen geplant. 

News

Imposante trouwstoet met 68 tractoren vergezelt koppel naar kerk

Voor Jo Van Loco (37) en Karlijn Kemps (27) was het zaterdag de grote dag. In de kerk van Olmen gaven ze elkaar het jawoord. Een klein uurtje voordien vertrokken ze met een imposante trouwstoet van 68 tractoren. 

News

“Ons oud gebouw was echt versleten”

Het gloednieuwe jeugdcentrum Biesakker in Balen is afgelopen zaterdag feestelijk geopend. Vorig jaar werd het oude jeugdcentrum afgebroken. In de plaats staat nu een nieuwbouw die vier jeugdverenigingen huisvest.

News

Verwaarloosde weekendhuisjes ontsieren domein Keiheuvel-De Most

Tientallen verlaten weekendhuisjes in de omgeving van Keiheuvel-De Most in Balen liggen er troosteloos bij.  Sommigen zijn zelfs een echt sluikstort geworden. “Omdat het om privé-eigendommen gaat, kunnen we ze niet zomaar afbreken”, zegt schepen voor Milieu Zjeen Reynders.  

News

Opa Boonen blijft in beweging dankzij nieuwe kinéruimte Nethehof

De 131 bewoners van het Nethehof in Balen kunnen voortaan gebruikmaken van een gloednieuwe kinéruimte. Een van de tevreden bewoners is Raymond, grootvader van Tom Boonen. “Elke dag train ik hier minstens een uur.”

News

Jana (18) eerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’ met haar Pecan Caramel. “Ik vreesde eerst dat mijn recept te braaf was”

Jana Jansen (18) uit Balen mag zich de allereerste Belgisch Junior Kampioen ‘ijs bereiden’ noemen. Haar Pecan Caramel viel in de smaak op de Horecabeurs in Gent.

News

Drie voertuigen betrokken bij verkeersongeval: één gewonde naar ziekenhuis

Op de Bankei in Balen-Wezel is donderdagmiddag een verkeersongeval gebeurd waarbij drie voertuigen betrokken waren. Een persoon werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

News
Download