Leuk dat je er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Gemeente Balen ontgoocheld in overleg met Weyts over sluiting Olmense Zoo

De gemeente Balen reageert woensdagavond ontgoocheld op het overleg met minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) over de sluiting van de Olmense Zoo vorige week. Ze kreeg naar eigen zeggen te weinig duiding bij de reden voor de beslissing en stelt dat de voorwaarden voor een eventuele heropening te streng zijn om snel gerealiseerd te worden.

Nieuws

Gerecht voert onderzoek naar Olmense Zoo

Het gerecht in Turnhout heeft een onderzoek geopend naar de wantoestanden in de Olmense Zoo in Balen. Zo bevestigt procureur des Konings Dominique Reyniers een bericht uit Het Laatste Nieuws.

Nieuws

Vlaams parlement voert debat over Olmense Zoo

In het Vlaams Parlement wordt vandaag gedebatteerd over de sluiting van de Olmense Zoo. Die sluiting kwam er na herhaaldelijke pv’s van de inspectiedienst dierenwelzijn.

Nieuws

Parfumverkoop helpt Olmense Zoo

Ann Wouters en haar vriend Marc Mertens steunen met hun cosmeticabedrijf de Olmense Zoo. Ze verkopen zes parfums, waarvan een deel van de opbrengst naar de dierentuin gaat.

Nieuws

Medewerkers Olmense Zoo openen pop-upbar

De solidariteit voor de Olmense Zoo in Balen blijft enorm. Enkele horeca- en kassamedewerkers het park openden afgelopen weekend een pop-upbar en intussen wordt er nog altijd voedsel binnengebracht voor de dieren.

Nieuws

Buurt staat als een blok achter Olmense Zoo

De plotse sluiting van de Olmense Zoo raakt ook veel mensen uit de buurt. Met zwarte vlaggen en pompoenen steunen de buurtbewoners het dierenpark. Anderen zijn op hun beurt gestart met eten te verzamelen voor de dieren.

Nieuws

Directeur Olmense Zoo in tranen tijdens speech: “Het is alsof ik naar mijn eigen begrafenis moet”

Aan de Olmense Zoo laaien de gemoederen, één dag nadat het bevel tot sluiting van minister Ben Weyts werd afgeleverd, nog steeds hoog op. Donderdagnamiddag was er een moment waarop 200 bezoekers, personeel en vrienden van de Zoo bijeen kwamen aan de ingang. Ze brachten ook een petitie en spandoeken mee, en de hele straat hangt vol zwarte vlaggen. Directeur Charel Verheyen, die in het park woont, gaf een zeer emotionele speech waarin hij zich strijdvaardig toont. Hij hoopt de beslissing van de minister alsnog terug te draaien.

Nieuws

Leerling met dyslexie moet jaar plots overdoen

Kaatje V. (16) uit Balen begon dit schooljaar in het vierde jaar, maar wegens een administratieve fout moet ze nu terug naar het derde. Haar vorige school weigert het vorig jaar toegekend B-attest nog om te zetten in een attest van regelmatige lesbijwoning.

Nieuws

Uitbaatster bedreigd met mes

Gaby Luyckx (67) van 't Gazetje in de Steegstraat beleefde maandagochtend de schrik van haar leven. Een overvaller dwong haar met een mes om de inhoud van de kassa te geven.

Nieuws

Plots gesloten en geen inkomsten meer: wat gebeurt er nu met de dieren van de Olmense Zoo?

De eigenaars van de Olmense Zoo zijn naar eigen zeggen geschrokken door de plotse sluiting door minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Maar hoe moet het nu verder met de honderden dieren nu de zoo zonder inkomsten valt?

Nieuws
Download