Altijd tof als jij er bent!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Herrieschoppers rijden in op klanten

Twee klanten van Bowling Helios in Balen werden eind oktober opzettelijk aangereden door een auto. De daders zijn nog steeds spoorloos. Het VTM-opsporingsprogramma Faroek filmde daarom maandagavond een reconstructie.

Nieuws

Brug Nyrstar gaat meer dan maand dicht voor onderhoudsbeurt

De ophaalbrug ter hoogte van zinkfabriek Nyrstar in Balen-Wezel krijgt tussen maandag 19 februari en 30 maart een grondige onderhoudsbeurt. Fietsers en brommers kunnen oversteken via een ponton.

Nieuws

Eigenzinnige kunstenaar Jef Geys overlijdt op 83-jarige leeftijd: “Jef stelde zijn persoon altijd in functie van zijn kunst"

De Balense kunstenaar Jef Geys (83) is maandag overleden. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, maar verzette zich tegen snobisme in de kunst.

Nieuws

Wie eerst een haan kan onthoofden, wordt koning

Olmen staat nog tot morgen woensdag in het teken van de Vastenavondpartijen. Maandag vond op vijf plaatsen het hanenkappen plaats, waarbij elke wijk zijn koning koos.

Nieuws

In Beeld. Carnavalsstoet zet Balen op zijn kop

Het centrum van Balen stond afgelopen zondag al in het teken van carnaval. Ondanks het koude weer bracht de carnavalsstoet veel volk op de been. De toeschouwers konden genieten van ruim veertig praalwagens en honderden kleurrijk uitgedoste feestbeesten. CV De Biersussen, die de stoet organiseert, pakte naar jaarlijkse traditie weer uit met een opvallende praalwagen, dit jaar rond het rock-thema.

Nieuws

Olmense Zoo verwelkomt tweeling penseelooraapjes

De Olmense Zoo heeft woensdag twee nieuwe leden aan zijn dierenaantal mogen toevoegen. Een witoorpenseelaapje beviel er van een gezonde tweeling. Via Facebook kunnen enthousiastelingen suggesties voor de namen van de aapjes doorspelen.

Nieuws

Kunstenaars veilen werken ten voordele van ALS-liga

Kunstkring Balen (KuBa) houdt zaterdag 3 februari een veiling van kunstwerken ten voordele van de ALS Liga. Acteur Raf Jansen is de veilingmeester van dienst.

Nieuws

In Beeld. Betoverend spektakel tijdens vuurwandeling Olmense Zoo

In de Olmense Zoo vond zaterdag de vuurwandeling plaats. Bezoekers konden genieten van een sfeervolle avondwandeling met onderweg een aantal spectaculaire vuuracts en gezellige stopplaatsen. Als afsluiter was er nog een spetterende slotshow op het plein.

Vrije tijd en hobby
Nieuws

Man en vrouw betrapt bij stelen van airbag uit auto op oprit

Een 32-jarige man uit Meerhout en een 36-jarige vrouw uit Tessenderlo zijn aangehouden op verdenking van zware diefstal, drugshandel en bendevorming. Ze werden in Balen betrapt bij een inbraak in een voertuig.

Politie en veiligheid
Nieuws
Download