When is dinner ready?
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Droevig nieuws uit Olmense Zoo: vier pasgeboren jachtluipaardjes gestorven

In de Olmense Zoo in Balen zijn vier jachtluipaardjes gestorven. De welpen waren amper een maand geleden geboren. Het gaat om een natuurlijke dood, meldt de dierentuin.

News

In deze mobilhome vertellen ze je welke subsidies en uitkeringen je allemaal kunt krijgen

De ViA-mobiel is maandag voor het eerst uitgereden in Balen. In deze mobilhome wordt de dienstverlening van verschillende organisaties en diensten gebundeld. Het proefproject loopt tot juni 2019 en wordt dan verder uitgebreid tot de hele Kempen.

News

Johan Leysen (CD&V) volgt zichzelf op als burgemeester van Balen

Met alle stembureaus geteld zijn de definitieve resultaten binnen voor Balen. Met 36,6% van de stemmen komt de CD&V van burgemeester Johan Leysen uit op 12 zetels. Coalitiepartner sp.a Balen 2025 verliest een zetel, maar blijft in de meerderheid. N-VA zakt van 8 naar 6 zetels, maar blijft de grootste oppositiepartij. Vlaams Belang wint vier zetels en Open Vld Plus houdt nog één zetel over.

News

ANALYSE. Johan Leysen (CD&V) volgt zichzelf op als burgemeester van Balen

Met alle stembureaus geteld zijn de definitieve resultaten binnen voor Balen. Met 36,6% van de stemmen komt de CD&V van burgemeester Johan Leysen uit op 12 zetels. Coalitiepartner SP.A Balen 2025 verliest een zetel, maar blijft in de meerderheid. N-VA zakt van 8 naar 6 zetels, maar blijft de grootste oppositiepartij. Vlaams Belang wint vier zetels en Open VLD Plus houdt nog één zetel over.

News

Eén jaar na de verplichte sluiting: "Van Olmense Zoo een modeldierentuin maken lukt niet op een-twee-drie”

Exact een jaar geleden is het dat het nieuws van de onwaarschijnlijke sluiting van de Olmense Zoo insloeg als een bom. Op 11 oktober 2017 trok Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de vergunning van de Kempense dierentuin in. Wij brengen een jaar later nog eens een bezoekje om te zien wat er sindsdien veranderd is.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Balen op 14 oktober

In Balen trekken op 14 oktober zeven partijen naar de stembus. Houdt de huidige coalitie van CD&V en SP.A stand of neemt N-VA het volgend jaar over? Dat is de vraag.

News

Martijn (14) wordt goochelkampioen met Rubiks Kubus: “Niet te geloven”

Martijn Spaepen (14) uit Olmen is Belgisch Kampioen Goochelen geworden tijdens het nationale kampioenschap in Vilvoorde. Hij won in de categorie ‘close-up magie’, dankzij zijn optreden met een Rubiks Kubus. “Het is een kwestie van vingervlug te zijn.”

News

Smeekbede na dodelijk verkeersongeval: “Wie heeft de gsm van mijn broer gezien?”

Een half jaar nadat Toon Vanhoof in Balen om het leven kwam bij een verkeersongeluk, doet zijn zus Riet een oproep op Facebook om zijn gsm te vinden. Die is sinds het ongeval spoorloos. “Op de gsm staan honderden foto’s en filmpjes van Toon die voor ons van onschatbare waarde zijn”, zegt Riet.

News

Feest in de Olmense Zoo: vier jachtluipaardjes geboren

De Olmense zoo is dolblij: voor het eerst in dertien jaar zijn er weer jachtluipaarden geboren. In de Kempense dierentuin is vorige week immers één van de roofdieren bevallen van een gezonde vierling. “Mama en kroost stellen het wel, maar verblijven voorlopig nog veilig en warm in hun binnenverblijf”, klinkt het bij de dierentuin.

News

Verkeersongeval op Olmensebaan in Balen

Op de Olmensebaan in Balen-Rosselaar heeft woensdagmiddag rond 13.30u een zwaar verkeersongeluk voorgedaan. Het ging om een bijna frontale botsing tussen een wagen van de gemeente Balen en een personenauto.

Traffic
Download