Nice to have you here!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Brand vernielt chalet en duizend vierkante meter vegetatie

Wat zondagmiddag rond 15.30 uur begon als een klein heidebrandje in Grees in Balen-Hulsen ontpopte zich door de droogte al snel tot een felle vegetatiebrand. De politie onderzoekt of dit het werk is van de pyromaan.

Alert

Brand verwoest groot stuk heide in Balen

Aan een loods in de Balense deelgemeente Hulsen, in de Kempen, heeft er een grote vegetatiebrand gewoed. Twee kleine stalletjes brandden uit, er vielen geen gewonden.

News

‘Sus en Klus’ weer vervolgd voor 16 inbraken: "Karma is coming"

Dylan F. en Damon V.H. zijn ondanks hun jonge leeftijd goede bekenden van justitie. Dinsdag hoorden ze opnieuw celstraffen vorderen tegen hen, veertig maanden opsluiting vroeg de procureur. Het duo pleegde nog maar eens ­zestien inbraken. “Ze noemden zich de Bende van Karma. Wel, vandaag is karma coming.”

News

Onweer raast kort maar fel over Kempen

Het zomeronweer sloeg boven de Kempen rond 0.30u toe en ging vooral gepaard met heel felle windstoten en hevige regenval. Vooral jeugdbewegingen op kamp werden er het slachtoffer van.

News

Bewoners Stappersdijk zijn losbrekende koeien beu

De gallowayrunderen die langs de Nete grazen, zijn de afgelopen dagen verschillende keren losgebroken. Buurtbewoners vrezen dat dit tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ze vermoeden dat de dieren honger hadden, maar volgens Natuurpunt is er genoeg voedsel en drinkwater.

News

Balen in de ban van pyromaan: “Hopelijk doet hij het nog een keer. En dan betrappen we hem”

Balen is bang. In de ban van de brandstichter die al een keer of tien vuur heeft gestookt in de buurt. Eerst een strobaal en een papiercontainer, dan leegstaande panden, nu woonhuizen pal in het centrum. “De kick moet elke keer groter, ­zeker? Maar hoeveel groter nog? Tot er iemand in blijft?”

News

Alerte buren voorkomen erger bij zoveelste aangestoken brand in Balen

De ‘pyromaan van Balen’ heeft woensdagnacht opnieuw toegeslagen. Deze keer werd een schutting van een huis in brand gestoken. Met de negende aangestoken brand in de regio sinds eind mei blijft waakzaamheid geboden.

News

Pyromaan van Balen slaat weer toe: schutting in brand gestoken

In Balen heeft de pyromaan de voorbije nacht weer toegeslagen. Deze keer moest de houten schutting naast een huis eraan geloven.

News

Vandalisme skatepark

De Sportdienst van Balen stelde vorige week vandalisme vast aan het nieuwe skatepark op de Bleukens. De poort werd opengebroken, de omheining werd vernield en de sproeiers werden afgebroken en verplaatst. De grasmatten werden pas aangelegd, de sproeiers zijn dus nodig om de dure investering van het gras niet verloren te laten gaan. Als er nog vandalisme wordt vastgesteld, zal de gemeente het skatepark sluiten.

Leisure and hobby

“Die reeks branden is echt angstaanjagend”

Vrijwillig brandweerman Ronny Mols uit Balen zag donderdagochtend zijn schuur met landbouwmateriaal en auto’s in Breden Els in de vlammen opgaan. Het is al de achtste brand in korte tijd in de regio. De Balenaars zitten intussen met de daver op het lijf.

Alert
Download