Borrow something fast? No problem!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Solexrace met gendarmen en nonnen

De Plattinnekes organiseerden dit weekend de jaarlijkse 2CV-meeting in Zondereigen (Baarle-Hertog). Zaterdag stond een solexrace van twee uren op het programma met het thema ‘Louis de Funes’.

News

“Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren”

Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw.

News

Kinderen rijden koers

De KLJ van Zondereigen organiseerde zondag voor de vierde keer een retrokoers. Fietsen mochten geen klikpedalen hebben en de versnellingen moesten aan de baar zitten.

Leisure and hobby

Rommelmarkt in dorpscentrum

Wie op zoek is naar tweedehands spullen, moet op de nationale feestdag in Zondereigen (Baarle-Hertog) zijn. Afgelopen zaterdag kwamen weer heel wat standhouders en bezoekers naar het centrum.

Jumble sale

Nieuwe brug duidt de grens tussen België en Nederland aan

Het verkeer tussen de Schoorstraat in Minderhout (Hoogstraten) en Haldijk in Castelré (Baarle-Nassau) moet voortaan niet meer omrijden. De voertuigen kunnen gebruik maken van een nieuwe brug.

News

Loslopende kippen worden gevangen en krijgen nieuwe thuis

Een gespecialiseerd bedrijf gaat deze week de loslopende kippen in het centrum van de enclavegemeente vangen. De dieren krijgen zo veel als mogelijk een nieuwe thuis in kinderboerderijen.

News

Haan terug op kerk geplaatst met boodschap

Het gerestaureerde kruis met haan en gouden bol prijkt sinds maandagochtend opnieuw op de 46 meter hoge toren van de Sint-Remigiuskerk in Baarle-Hertog. De storm in januari had het kruis zwaar beschadigd. Het kerkbestuur plaatste een koker met allerlei boodschappen in de bol.

News

Inwoners kiezen straatnamen randweg

Het noordelijke deel van de randweg tussen de Bredaseweg en Alphenseweg zal nog dit jaar klaar zijn. Voor het andere gedeelte tot aan de Turnhoutseweg zijn de voorbereidende werken gestart. De beide gemeentebesturen geven de inwoners de mogelijkheid om een naam te kiezen voor de twee takken van de randweg. Voorstellen zijn tot 9 september welkom in een van de gemeentehuizen.Heemkring Amalia Van Solms bekijkt alle inzendingen. De winnaars ontvangen een cadeaubon.

News

Grens België-Nederland moet door nieuw cultuurcentrum lopen

De landsgrens tussen België en Nederland moet doorheen het nieuw cultureel centrum van Baarle lopen, net zoals dat het geval is bij het huidige. Dat besloten de gemeentebesturen van ­Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Het voormalige kloostergebouw in de Pastoor de Katerstraat, waar het cultureel centrum nu is, is te oud en de indeling is niet optimaal. Waar het nieuwe gebouw komt, is nog niet geweten. De Loswal is een van de mogelijke locaties. Het nieuwe cultuur­centrum mag maximaal zes ­miljoen euro kosten, zonder het bedrag erbij te tellen dat een ­verkoop van het ­bestaande ­gebouw kan op­leveren.

News

Grens moet sowieso door nieuw cultuurcentrum lopen

De landsgrens tussen België en Nederland moet door het nieuw cultureel centrum van Baarle lopen, net zoals dat het geval is bij het huidige. Dat besloten de gemeentebesturen van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Het voormalige kloostergebouw in de Pastoor de Katerstraat, waar het cultureel centrum nu gevestigd is, is te oud en de indeling is niet optimaal. Waar het nieuwe gebouw komt, is nog niet geweten. De Loswal is een van de mogelijke locaties. Het nieuwe cultuurcentrum mag maximaal zes miljoen euro kosten, zonder het bedrag erbij te tellen dat een ­verkoop van het bestaande ­gebouw kan opleveren.

News
Download