Even de buurt checken?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Wandeling sluit herdenking WO I af

De werkgroep Zondereigen van heemkring Amalia Van Solms uit Baarle sluit op zondag 3 juni de herdenkingen van 100 jaar Eerste Wereldoorlog af. Dat gebeurt met een gratis wandeling van 8 kilometer, waar op enkele plaatsen straattheatergezelschappen en muziekgroepen optreden.

Vrije tijd en hobby

Uitspraak Raad van State maakt randweg weer wat ronder

Twee belangrijke hinderpalen voor de aanleg van de randweg op het Belgische gedeelte in Baarle zijn door de Raad van State weggenomen. Bij de beide gemeentes en provinciebesturen heerst tevredenheid, maar er moeten nog uitspraken gedaan worden over een vijftal andere bezwaren.

Nieuws

Centrum enclave niet zo fietsvriendelijk

De fietsbarometer van de provincie Antwerpen geeft Baarle-Hertog een score van 6,6. Daarmee doet de gemeente het beter dan het provinciaal gemiddelde. Het centrum blijkt wel minder geschikt voor tweewielers.

Nieuws

Patissiers proeven taarten

In de bibliotheek proefden bakkers Kees Vromans en Fonne Gullickx en chocolatier Marijn Coertjens zondag de resultaten van Baarle Bakt! Inwoners mochten een taart en een cake bakken die door de driekoppige jury werden beoordeeld.

Nieuws

Ramkrakers spuiten brandblus-apparaat leeg in gezicht van uitbater (65): kopstuk riskeert vijf jaar cel

Het Openbaar Ministerie vorderde woensdag vijf jaar celstraf tegen het kopstuk van een bende ramkrakers. Toen de daders bij Koffiehuis Martens in Meersel-Dreef werden betrapt, spoten ze een brandblusapparaat leeg in het gezicht van de 65-jarige eigenaar.

Nieuws

Brommers verboden op twee paden

De gemeenteraad van Baarle-Hertog heeft een aanvullend ­verkeersreglement goedgekeurd voor het Dodendraadpad en het paadje naast de school van Baarle-Nassau in Hoogbraak.

Nieuws

Viking Genootschap bezoekt De Horizon

Op het grasplein voor basisschool De Horizon in Zondereigen (Baarle-Hertog) stond vrijdag een vikingkamp opgesteld. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar namen deel aan archeologische doe-dag. 

Nieuws

Bibliotheek zoekt voorlezers

Met Voorleespret nodigt de bib van Baarle elke eerste zaterdag van de maand kinderen tussen 3 en 6 jaar uit om naar een verhaal te komen luisteren. Mensen die willen komen voorlezen, zijn welkom.

Nieuws

Kijkvenster doet motteburcht herleven

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft infoborden en een kijkvenster geplaatst in de Vossenberg in Zondereigen (Baarle-Hertog). Die maken deel uit van een archeologisch leerpad.

Nieuws

Praatpunt wordt opengesteld voor mannen

In de bibliotheek van Baarle is sinds vorig jaar een Praatpunt waar anderstaligen Nederlands kunnen oefenen in een informele sfeer. De samenkomsten waren alleen voor vrouwen, maar voortaan zijn ook mannen welkom.

Nieuws
Download