Totally for free!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Roep om vuurwerkvrij dorpscentrum

De brand in de kerststal van Zondereigen (Baarle-Hertog) maandagnacht doet de discussie over de veiligheid van vuurwerk opnieuw oplaaien. Zeker nu blijkt dat Jef Mertens, de beheerder van de parochiezaal, vergeefs aan de gemeente en politie heeft gevraagd om het vuurwerk in het dorpscentrum te verbieden.

Alert

Zware brand zet “mooiste kerststal van de Kempen” met levende dieren in lichterlaaie: “De verslagenheid is groot”

Kort na middernacht heeft een hevige brand de levende kerststal opgeschrikt in Zondereigen, een deelgemeente van Baarle-Hertog aan de grens met Nederland. “De buren hebben de dieren er gelukkig nog snel uit kunnen halen. Maar de verslagenheid blijft groot”, bevestigt kersvers burgemeester Frans De Bont aan Het Nieuwsblad Online.

Alert

Voor duizenden euro’s aan sigaretten weg, maar twee deuren verder geraken dieven niet binnen

Inbrekers hadden het gemunt op twee tabakswinkels in de Molenstraat in Baarle in de nacht van donderdag op vrijdag. Bij Klavertje Vier geraakten ze niet binnen, bij World Tabak wel. Daar werd de toegangsdeur vernield en gingen de daders aan de haal met een grote hoeveelheid sigaretten.

Alert

24 jaar heeft deze gemeente erop moeten wachten, nu heeft ze eindelijk een kandidaat in Blokken

Het heeft 24 jaar geduurd, maar Baarle-Hertog is eindelijk toegetreden tot de beschaving: de gemeente levert met Koen Sannen (32) voor het eerst een kandidaat voor het spelprogramma Blokken. De blinde vlek op de kaart ­bestaat nu nog uit slechts vijf gemeenten.

News

Akkoord bereikt met klager: randweg over een jaar helemaal voltooid

De laatste obstakels voor de voltooiing van de randweg rond Baarle zijn van tafel geveegd. De persoon die beroep aantekende tegen elke vergunning, staakt de strijd na een overleg met de provincie Noord-Brabant.

News

Smokkelgemeente zet het nieuwe jaar in stijl in... met knallende grenspaaltjes

Heel wat Nederlanders komen deze maand naar de enclave­gemeente om vuurwerk te kopen. In de winkel van Loots is het assortiment dit jaar uitgebreid met knalvuurwerk waar grenspaaltjes op staan. In de Kapelstraat en Klokkenstraat heeft de gemeente opnieuw het nodige gedaan om de verkeersoverlast te beperken.

News

Voorlezen aan hond om zelfvertrouwen te vergroten

De bibliotheek van Baarle beleefde dinsdag een primeur. Twee kinderen kwamen langs om uit een boek voor te lezen aan therapiehond Joop. De bibmedewerkers willen met Hondenpraat leesangst bij jongeren wegwerken.

News

Eerste deel randweg Baarle-Hertog ingehuldigd

Het verkeer kan er enkele weken gebruik van maken, maar woensdag werd officieel de eerste 2,5 kilometer randweg in Baarle-Hertog geopend. De werken voor de tweede fase zijn volop bezig, maar er zijn nog procedures lopende.

News

Baarle-Hertog gaat stemmen: alle opties mogelijk voor een coalitie

CDK van burgemeester Leo Van Tilburg moet een zetel afgeven en zakt naar 4. De verloren zetel gaat naar huidig coalitiepartner Forum+, dat 3 zetels heeft. N-VA haalt net als zes jaar geleden 4 zetels.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Baarle-Hertog op 14 oktober

Burgemeester Leo Van Tilburg (CDK) gaf twee jaar geleden aan geen kandidaat te zijn om zichzelf op te volgen. Intussen is hij van mening veranderd en prijkt hij bovenaan de lijst CDK. Volgt hij zichzelf op of gaat iemand anders met de sjerp lopen?

News
Download