Zijn we bijna thuis?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Tips om drugsplantages te herkennen

Om cannabisplantages en drugslabo's sneller op te sporen, organiseren enkele Nederlandse grensgemeenten infoavonden. De inwoners van Baarle-Nassau, waar een jaar geleden in een landbouwbedrijf een groot amfetaminelabo werd opgerold, kregen maandag de uitleg. “Het doel is om ondernemers en bewoners weerbaarder en alerter te maken”, zegt Amer Gobeljic, adviseur Lokale Projecten van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). “De focus ligt op preventie. Mensen van de politie vertellen over de gevaren en processen van hennepkwekerijen, gevolgd door uitleg over productie van synthetische drugs. De experts van de politie geven een breed scala aan mogelijke zaken die kunnen wijzen op drugsproductie. Duiven kunnen een aanwijzing zijn. Ze zoeken warmte op en gaan bij een raam of goot zitten waar veel warmte vrijkomt. Het in- en uitladen van grondstoffen voor drugsproductie gebeurt meestal met busjes die zo dicht mogelijk tegen een gebouw aan worden geparkeerd. Ook stank is vaak een goede indicator. Constante rook uit een raam kan wijzen op een drugslabo omdat daar zwavelrook vrijkomt.” De politie gaf op de infoavond mee dat verhuurders best geen groot bedrag cash accepteren en altijd een huurcontract moeten opstellen.

Politie en veiligheid
Nieuws

Tot vijf jaar cel voor mannen die aan de haal gingen met honderden biljartkeus

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de leden van een Nederlandse dievenbende veroordeeld tot gevangenisstraffen van 3 tot 5 jaar. De bende pleegde in 2015 en 2016 verscheidene inbraken, ramkraken en een diefstal met geweld in Antwerpen en Limburg. De grootste buit maakten de inbrekers in februari 2016 bij Verhoeven Biljarts in Malle.

Politie en veiligheid
Vrije tijd en hobby
Nieuws

Heemkring wil voormalig grensstation opwaarderen

Heemkring Amalia Van Solms heeft aan de twee gemeente­besturen de jaarlijkse roggerentjes overhandigd. Er wordt gevraagd om samen de omgeving van het vroegere station Baarle Grens op te waarderen.

Nieuws

Enclavetheater speelt vijf voorstellingen

De leden van het Enclavetheater zijn volop aan het repeteren voor de klucht 'Mag het een beetje meer zijn?'. De eerste voorstelling vindt plaats op vrijdag 26 januari.

Nieuws

Zes straten krijgen nieuwe aanplantingen

Het gemeentebestuur van Baarle-Nassau gaat in zes straten het openbaar groen vernieuwen. Het gaat om de Nassaulaan, Oranjelaan, Willem Alexanderstraat, Korenbloemstraat, Herenstraat en Markgravenstraat.

Wegen en verkeer
Nieuws
Download