Hoplr is constantly building new features for your neighbourhood
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Voorlezen aan hond om zelfvertrouwen te vergroten

De bibliotheek van Baarle beleefde dinsdag een primeur. Twee kinderen kwamen langs om uit een boek voor te lezen aan therapiehond Joop. De bibmedewerkers willen met Hondenpraat leesangst bij jongeren wegwerken.

News

Eerste deel randweg Baarle-Hertog ingehuldigd

Het verkeer kan er enkele weken gebruik van maken, maar woensdag werd officieel de eerste 2,5 kilometer randweg in Baarle-Hertog geopend. De werken voor de tweede fase zijn volop bezig, maar er zijn nog procedures lopende.

News

Baarle-Hertog gaat stemmen: alle opties mogelijk voor een coalitie

CDK van burgemeester Leo Van Tilburg moet een zetel afgeven en zakt naar 4. De verloren zetel gaat naar huidig coalitiepartner Forum+, dat 3 zetels heeft. N-VA haalt net als zes jaar geleden 4 zetels.

News

ANALYSE. Dit staat er op het spel in Baarle-Hertog op 14 oktober

Burgemeester Leo Van Tilburg (CDK) gaf twee jaar geleden aan geen kandidaat te zijn om zichzelf op te volgen. Intussen is hij van mening veranderd en prijkt hij bovenaan de lijst CDK. Volgt hij zichzelf op of gaat iemand anders met de sjerp lopen?

News

Loots trekt N-VA-lijst

N-VA trekt in Baarle-Hertog met voorzitter Philip Loots als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Op plaats 2 staat de 20-jarige studente Silvie Segers uit Zondereigen.

News

Politiesamenwerking gestart

Officier Eric Verboven van politie regio Turnhout en zijn Nederlandse collega Renier Iseboud zijn gisteren voor de eerste keer samen op pad geweest. Het is de start van een proefproject dat maandelijks met een Belgisch of Nederlands voertuig herhaald wordt in Baarle en Alphen-Chaam. Tussen de twee agenten gebeurt vooraf een informatie-overdracht.

Alert

Burgervader Leo van Tilburg trekt lijst CDK

CDK, dat deze bestuursperiode een coalitie vormt met Forum+, heeft al enkele namen gelost voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Burgemeester Leo Van Tilburg staat ietwat verrassend bovenaan. Vorig jaar liet hij nochtans verstaan geen kandidaat meer te zijn. “Intussen ben ik van gedachten veranderd”, zegt Van ­Tilburg. “Ik doe het nog altijd veel te graag. Op vraag van de partij ben ik akkoord gegaan om lijsttrekker te worden.” Op plaats twee staat schepen Ann Brosens uit Zondereigen. De lijst wordt geduwd door Marc Bruurs. Bij de lijstvorming is gekeken naar een goede verdeling tussen Baarle en Zondereigen.

News

Nederlandse en Belgische agenten gaan samen op pad

De politie regio Turnhout gaat intenser samenwerken met de politie van het Nederlandse district De Baronie. Vrijdag is de eerste gezamenlijke patrouille gepland in het grensgebied.

Alert

Solexrace met gendarmen en nonnen

De Plattinnekes organiseerden dit weekend de jaarlijkse 2CV-meeting in Zondereigen (Baarle-Hertog). Zaterdag stond een solexrace van twee uren op het programma met het thema ‘Louis de Funes’.

News

“Ze hadden het beeld misschien nodig om Hemelvaart te vieren”

Het kapelletje op het pleintje naast de parochiezaal in Zondereigen (Baarle-Hertog) heeft geen Mariabeeld meer. Jef Mertens, beheerder van de parochiezaal, merkte dinsdag op dat het deurtje openstond. Zo werd het een Hemelvaartsdag zonder Onze-Lieve-Vrouw.

News
Download