Wat een weertje zeg!
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Mariabeeld overleeft als bij wonder verkeersongeval met vluchtmisdrijf

Het Mariabeeld in het eeuwenoude kapelletje in de Horststraat in Arendonk heeft een goede engelbewaarder. Als bij wonder heeft Onze Lieve Vrouw dinsdag een zwaar verkeersongeval overleefd.

Wegen en verkeer
Nieuws

Trucker verwoest eeuwenoude kapel

Het Mariabeeld in het eeuwenoude kapelletje in de Horststraat in Arendonk heeft een goede engelbewaarder. Als bij wonder heeft Onze Lieve Vrouw dinsdag een zwaar verkeersongeval overleefd.

Nieuws

Liefdespaden lokaal erfgoed

De vele smalle steegjes onder de kerktoren van Arendonk, waar ’s avonds en in het weekend tal van jonge koppels afspreken om elkaar hun liefde te betuigen, worden opgewaardeerd tot een toeristische attractie.

Nieuws

Rusthuisdossier botst op verzet: vakbond ACV dient klacht in tegen fusie

Het ACV heeft een officiële klacht ingediend tegen de geplande fusie van het privérusthuis Hoge Heide en het woonzorgcentrum van het OCMW in Arendonk. De vakbond gaat niet akkoord dat er jobs uit in de openbare sector verdwijnen en overgaan naar de privé.

Nieuws

Gemeente bouwt nog meer publieke laadpalen voor elektrische auto’s

Na het eerste oplaadpunt op de parking van het OCMW-rusthuis in Arendonk wil het gemeentebestuur nog twee extra publieke laadpalen voor elektrische wagens plaatsen in het dorp.

Nieuws

Wortels van omgewaaide bomen duwen beton omhoog

De versleten gemeentewegen Broekstraat, Torenstraat, Diepenbeemd en Gildestraat worden dit jaar allemaal opgebroken en en voorzien van een nieuw wegdek en riolering. “Maar daarbovenop voeren we ook nog twee andere dringende renovaties uit: in de Netestraat en de verbindingsweg tussen Moerenstraat en Biezen”, zo bevestigt schepen van Openbare Werken Luc Bouwen (CD&V) na een vraag van gemeenteraadslid Benny Maes (A+).

Wegen en verkeer
Nieuws

‘Bij Liske Wets’ sluit na 72 jaar de deuren

Huwelijkslijsten zijn helemaal passé, maar potten, pannen en ander kookgerei zijn populairder dan ooit. “Dankzij de vele kookprogramma’s op tv”, zeggen de uitbaters van een aloude dorpswinkel in Arendonk die na 72 jaar definitief verdwijnt.

Nieuws

Duo riskeert dertig maanden cel

Het Openbaar Ministerie vordert dertig maanden cel voor twee Polen die betrokken waren bij het onderhoud van cannabisplantages in Arendonk en Kontich. De speurders ontdekten op 26 augustus 2015 tijdens een onderzoek naar leegstand in een hal op de Hoge Mauw in Arendonk 907 planten.

Nieuws

Polen riskeren dertig maanden cel voor plantages

Het Openbaar Ministerie vorderde dertig maanden cel voor twee Polen die betrokken waren bij het onderhoud van cannabisplantages in Arendonk en in Kontich. De speurders ontdekten op 26 augustus 2015 tijdens een onderzoek naar leegstand in een hal op de Hoge Mauw in Arendonk een plantage met 907 cannabisplanten.

Nieuws

Talentenschool Atlantis begint magisch aan krokusvakantie

De laatste schooldag voor de krokusvakantie werd in basisschool Atlantis in Arendonk letterlijk magisch afgesloten: met een spectaculaire goochelshow.

Nieuws
Download