Nodig je partner, huisgenoten of buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Romantische steegjes opgewaardeerd tot erfgoed

Arendonk is een nieuwe toeristische attractie rijker: de ‘Hufkens’. Het gaat om een netwerk van romantische steegjes pal onder de kerktoren, waar ’s avonds en in het weekend tal van jonge koppels afspreken.

Nieuws

Deze Kempense ‘liefdespaadjes’ zijn nu lokaal erfgoed

De Kempense gemeente Arendonk heeft een nieuwe toeristische attractie: de ‘Hufkens’. Het gaat om een uniek netwerk van romantische steegjes pal onder de kerktoren van Arendonk, waar ’s avonds en in het weekend tal van jonge koppels afspreken om elkaar de liefde te betuigen.

Nieuws

Sinksenfestival serveert soldatenbier en smoutebollen

Het Sinksenfestival van harmonie De Arend in Arendonk, dat jaarlijks plaatsvindt in het pinksterweekend, is dit jaar om meer dan één reden bijzonder: het is de 25ste editie op de huidige locatie in de Wampenberg en staat in het teken van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog.

Nieuws

Gemeenteraadslid pleit voor papierloze campagne

Gunther Hendrickx (sp.a) roept de politieke partijen in Arendonk op om voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een papierloze campagne te voeren.

Melding

Raadslid pleit voor papierloze campagne

Gunther Hendrickx (SP.A) roept de politieke partijen in Arendonk op om voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober een papierloze campagne te voeren. “We leven in een digitale wereld. Het is misschien een onbereikbare droom, maar door geen borden te plaatsen en geen folders te drukken kunnen we geld uitsparen én het milieu helpen”, zegt hij. Burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA) is er geen voorstander van. “Bij verkiezingen horen nu eenmaal verkiezingsborden. Het is ook een beetje folklore”, meent de burgemeester. Gemeenteraadsvoorzitter Rob Blockx (CD&V) vindt dat elke partij voor zichzelf moet uitmaken hoe ze campagne voert.

Melding

Kempense barbecuechefs bakken lekkerste brisket

De Kempense barbecuechefs Mano Zaal (links) uit Mol en Benny Rombouts (rechts) uit Arendonk zijn met hun team BBQ+ Belgisch barbecuekampioen geworden in de categorie ‘low & slow’.

Vrije tijd en hobby

Dieven breken binnen in drie bedrijven en één clublokaal

Dieven hebben zaterdag ingebroken in drie bedrijven in industriepark Hoge Mauw in Arendonk. Eerder was er ook al een poging tot inbraak in een clublokaal.

Melding

Tot 2 jaar cel voor duo dat man in val lokt met seksdate

Omdat ze een man uit Wilrijk in de val hadden gelokt met een zogenaamde seksdate en hem vervolgens hadden bestolen van geld en een gouden ketting, kregen twee jonge daders tot twee jaar effectieve celstraf.

Nieuws

Nederlander verdacht van inbraak in woning

De raadkamer heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van een 22-jarige Nederlander uit Tilburg. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning in Arendonk.

Melding

Gemeente kan 30.000 euro besparen door lichten te doven

Door de straatlampen in het dorp ’s avonds vroeger te doven en ’s morgens later weer aan te steken, kan de gemeente Arendonk in totaal 30.000 euro besparen. Daarmee is niet alleen het milieu, maar ook de gemeentekas gespaard.

Nieuws
Download