Welcome home!
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Nieuw Antwerps diamantmuseum 2 miljoen in het rood, directeur al na drie maanden weg

Het nieuwe diamantmuseum DIVA in Antwerpen is twee miljoen in het rood gegaan. Drie maanden na de opening stopt Jeroen Martensal als directeur, zo meldt De Standaard.

News

Taxi’s weigeren te rijden voor man met rolstoel: “Nog nooit ben ik zo gediscrimineerd door mijn beperking”

De 51-jarige Johan Claes uit Dendermonde, die lijdt aan osteoporose, hoopte samen met zijn echtgenoot en een vriend een mooie dag te beleven bij de Antwerp Pride. Maar ze waren amper in de stad toen een grote deceptie volgde, zo schrijft de Gazet Van Antwerpen.

News

Nummer twee van Antwerpse PVDA-lijst trekt zich terug

PVDA moet in Antwerpen op zoek naar een nieuwe nummer twee voor de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Zohra Othman, momenteel districtsschepen in Borgerhout en als dusdanig de enige mandataris van de partij, laat dinsdagavond weten dat ze geen kandidaat meer is. Ze blijft wel nog districtsschepen tot het einde van het jaar, maar zal daarna stoppen met de actieve politiek.

Alert

VIDEO. Cybercriminelen kunnen concertzaal Trix niet oplichten

Cybercriminelen hebben concertzaal Trix in Borgerhout proberen op te lichten. De dader of daders hebben in naam van de directie een mail naar de boekhouding gestuurd met een betalingsopdracht. In de mail vragen ze om een dringende overschrijving uit te voeren met een groot bedrag. De boekhouding merkte tijdig op dat de mail afkomstig is van oplichters.

News

Nieuw stadsfestival opent tweede deel van Antwerps Barokjaar

Van 31 augustus tot 2 september trapt de stad Antwerpen op het De Coninckplein het tweede deel van haar Barokjaar af. Dat gebeurt in de vorm van het stadsfestival “Festival Royal”. Jong muzikaal talent zal er hiphop en spoken word met meer klassieke genres verenigen, fotograaf Tony Le Duc houdt een mini-expo rond hedendaagse voedselstillevens en tijdens het literaire deelevenement “Behoud de Begeerte” staat auteur Jean-Marie (J.M.H.) Berckmans centraal, exact tien jaar na zijn overlijden.

News

Tien gestolen fietsen gevonden tijdens huiszoeking na zoekertje op internet

De politie heeft maandag een huiszoeking uitgevoerd bij iemand die een gestolen fiets te koop had aangeboden via het internet. Daarbij werden in totaal tien gestolen fietsen teruggevonden.

Alert

Celstraf voor jonge serie-inbrekers die elektronica en auto’s stalen

Deurnenaars Sofiane F. (19) en Najim E.M. (20) hebben dinsdag een celstraf van respectievelijk 40 maanden en 30 maanden met uitstel opgelopen voor een reeks inbraken en diefstallen. Ze waren er onder meer met elektronica uit enkele winkels vandoor gegaan, en ook met verschillende auto’s.

Alert

Antwerpen plaatst 30 nieuwe laadpalen

Met de komst van steeds meer elektrische deelwagens en taxi’s is er een grote nood aan meer laadpunten in de stad Antwerpen. Daarom komen er op vijftien strategische plekken in de stad dertig laadpunten bij. Dat is een vijfde van het huidige aantal laadpunten. Ook elders in Vlaanderen groeit het aantal laadpalen snel.

News

Britt en Elien Ruysschaert sluiten zomer af met zilver: “Al bij al is het mooi geweest”

Met Dennis Deroey - Martijn Colson bij de mannen en Maud Catry - Els Vandesteene bij de vrouwen als kampioenen, moesten de Antwerpenaars zich op de BK-finales in Duinbergen tevredenstellen met zilver en brons.

News

Poppy belandt op zijkant, bestuurder vlucht weg

Huurautodienst Poppy is opnieuw slachtoffer geworden van een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder reed zondag met één van de Volkswagens van het bedrijf tegen een geparkeerde auto op de Rijnkaai, belandde op zijn zij en vluchtte daarna weg.

News
Download