De naam Hoplr komt van cityhopping
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Minister niet overtuigd na doorlichting joodse meisjesschool

“Er blijft een spanningsveld tussen de eindtermen en de joodse geloofsovertuiging.” Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) na de doorlichting van de joodse meisjesschool Yavne-Benoth Jeruzalem in Antwerpen.

Nieuws

Lidl en luxe-appartementen in vernieuwd pakhuis Montevideo

Het beschermde Montevideo-pakhuis, nu niet meer dan vier muren, zal in het voorjaar van 2021 volledig gerestaureerd zijn. Er komen onder meer een supermarkt van Lidl en co-workingruimtes. Op de kop van het gebouw, aan het Limaplein, worden luxeappartementen gebouwd.

Nieuws

Studenten aan de (gezonde) drank

Zeshonderd studenten op campus Kronenberg van de AP Hogeschool lopen sinds begin dit jaar rond met een waterflesje in de hand. Dat kregen ze cadeau van de school. Uit onderzoek van de AP Hogeschool bleek dat minder dan de helft van de studenten voldoende water drinkt.

Nieuws

Ex-migrantenjongere organiseert reünie voor lotgenoten

Abdellah Zahnoun (56) maakte deel uit van de eerste generatie migrantenkinderen in België. “Op school waren wij verloren, maar in vrouwencentrum YWCA in de Paleisstraat vonden wij een tweede thuis.” Die mooie herinneringen wil hij oprakelen tijdens een reünie op 17 juni.

Nieuws

Celstraf voor diamantair die kidnapping in scène zette

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft diamantair Prashant B. (32) veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor een in scène gezette tigerkidnapping, waarbij voor 10 miljoen euro aan diamanten werd gestolen. Ook negen medeplichtigen, onder wie zijn vrouw, werden veroordeeld. Zij kregen celstraffen die variëren van 1 tot 4 jaar celstraf. De verdachten moeten ook bijna 10 miljoen euro, de tegenwaarde van de gestolen diamanten, ophoesten.

Melding

Verdachte van moord op gevangenisverpleegster blijft aangehouden, maar: “Ik heb het niet gedaan”

De raadkamer in Turnhout heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van het koppel (Ashley V.D.V. en Marco L.) dat verdacht wordt van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Grobbendonk. Ashley V.D.V. (33) en Marco L. (43) werden eind april opgepakt in Spanje, kort na de vondst van het lichaam van Lenaerts langs het kanaal Herentals-Bocholt in Olen, en werden vorige week aan ons land overgeleverd.

Melding

Antwerpse sekscinema moet definitief de deuren sluiten: zetels en vloer vol spermavlekken

Het prostitutieteam (PTA) van de Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdagochtend haar jaarverslag voorgesteld. Er werden in 2017 maar liefst 4.825 raamsekswerkers gecontroleerd, één sekscinema werd definitief gesloten.

Melding

Wie zag Pierre (66) nadat hij zijn woonboot verliet?

De politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor de 66-jarige Pierre De Pauw. De man verliet op maandag 21 mei 2018 zijn woonboot aan de Binnenvaartstraat in Antwerpen, sindsdien ontbreekt elk spoor van hem.

Melding

Drukmetingen voor containergevangenis op de Hoek

Dinsdag 22 mei kwam er een vreemd tuig aan op de Zandvlietse Hoek. Via een dieplader werd een tankachtig voertuig op de schapenweide gebracht van de familie Van der Poel-Van Look.

Nieuws

VIDEO. Axel Daeseleire zet Rubens in de verf

Een opmerkelijk beeld dinsdag op de Groenplaats. Want daar stond een 6-tal ezels. Schildersezels dan wel. Met nog een paar schilders erachter ook. Al waren het maar enkele amateurschilders die de penseel mochten vastnemen. Zij willen zo de vernieuwde Rubenswandelingen promoten. Die komen er binnenkort naar aanleiding van het Barokjaar 2018.

Vrije tijd en hobby
Download