Hoplr ondersteunt de lokale gemeenschap
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

PASH verliest subsidies

De overeenkomst tussen de stad Antwerpen en het Platform van Antwerpse Sociale Huurders (PASH) is niet meer verlengd. De organisatie verliest 25.000 euro aan subsidies.

Nieuws

“Ophalen van 5.400 ton zwerfvuil kost de stad jaarlijks 25 miljoen euro”

Het ziet eruit als een supermarkt. Maar in de rekken staan geen levensmiddelen. Wel lege drankverpakkingen, die in het water en op de straat zijn achtergelaten. Om dat zwerfvuil aan te pakken is in Antwerpen een proefproject gelanceerd met statiegeld. Zeven buurtverenigingen doen mee. Er dat is nog maar het begin.

Nieuws

Eerste Antwerpse winkel van Les Soeurs opent de deuren

In de Wiegstraat in het centrum van Antwerpen is vrijdag de eerste permanente winkel van ‘Les Soeurs’ geopend. Het Limburgse juwelen-en accessoireslabel had vorig jaar al een pop-up in ’t Stad. De drie zussen hebben ook een winkel in Hasselt en Knokke.

Nieuws

Elektronisch toezicht voor hacker die gratis vliegtickets bemachtigde

De 23-jarige hacker uit Mechelen die ‘gratis’ vliegtickets wist te bemachtigen, wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling bevestigt daarmee een eerdere beslissing van de raadkamer in Mechelen, waartegen het parket in beroep was gegaan.

Nieuws

Veertien maanden cel geëist voor pestfilmpje, advocaat beweert dat slachtoffer vrijwillig mee ging

Het openbaar ministerie heeft veertien maanden cel en 800 euro boete gevorderd voor Yannick G. (20) uit Mechelen, die betrokken was bij het pestfilmpje dat in juni werd opgenomen in Emblem, bij Ranst. Op de beelden was te zien hoe een 13-jarige jongen de keel werd dichtgeknepen tot hij het bewustzijn verloor. Hij werd ook in het Netekanaal gegooid.

Nieuws

Antwerpse Zoo verwelkomt speciaal biggetje en zoekt nog een naam

De Antwerpse Zoo heeft deze week de eerste beelden gedeeld van een wel heel speciaal biggetje. Sinds augustus mochten de verzorgers een aardvarkentje verwelkomen in de dierentuin. En dat het diertje er totaal niet uitziet als een doorsnee varken, wordt meteen meer dan duidelijk.

Nieuws

195.000 euro voor uitbreiding buddysysteem tegen armoede

Het project ArmenTeKort (ATK) in Antwerpen, dat mensen in armoede helpt door hen te koppelen aan een zogenaamde buddy die hen bijstaat, krijgt een subsidie van 195.000 euro. Dat heeft Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans ­­(N-VA) beslist. “Door het sociale netwerk van de kwetsbare gezinnen te versterken, stimuleren we hen om zelfredzaam te worden,” zegt ze.

Nieuws

Antwerpenaars fietsen voor kortingen

Zo’n 1.400 Antwerpenaren hebben in totaal al 591.538 fietskilometers afgelegd in meer dan 70.000 ritten. Ze deden dat terwijl ze geregisteerd waren via een smartphona-applicatie Ring-Ring, waardoor ze kortingen bij elkaar kunnen fietsen in verschillende winkels. Momenteel zijn er al 1.350 geldige aanvragen voor deze kortingsregeling. Daarvan hebben 739 deelnemers een eerste uitbetaling ontvangen. Een groot deel van de gebruikters heeft ook een nieuwe fiets gekocht via de kortingen.

Vrije tijd en hobby

Nadat hij hersentumor overwon, hielp Wim dansschool van zijn dochter uit de nood

Het leven lacht Wim Verhaert (55) eindelijk toe. Na 17 jaar en 27 operaties overwon hij zijn hersentumor. Nadat hij dat nieuws vernam, besliste hij prompt om het heft in handen te nemen en twee danszalen te bouwen voor de dansschool van zijn dochter.

Nieuws

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout (N-VA) gaat opnieuw in behandeling voor alcoholverslaving

Antwerps schepen en Vlaams parlementslid Ludo Van Campenhout (N-VA) gaat zich opnieuw laten behandelen voor zijn alcoholverslaving. Van Campenhout is in Antwerpen schepen voor Personeel, Markten en Foren, Publiek Domein, Sport en Diamant. Hij kampte eerder al met een alcoholprobleem.

Nieuws
Download