Look, the girl next door...
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

SP.A sluit niets uit na gesprek met De Wever, Van Besien wil ingaan op uitnodiging voor tweede gesprek

Bart De Wever heeft er een drukke dag opzitten in Antwerpen. De N-VA-burgemeester/formateur ontving Filip Dewinter (Vlaams Belang), Jinnih Beels (SP.A) en Wouter Van Besien (Groen), allemaal in het gezelschap van twee andere verkozenen. Over de inhoud van de gesprekken wilden de betrokkenen niets zeggen, maar duidelijk is wel dat bij SP.A en Groen niemand uitsluit dat er nog gesprekken komen.

News

De man zonder houdbaarheidsdatum: waarom Bart De Wever verkiezing na verkiezing wint

“Mijn houdbaarheidsdatum is beperkt”, zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever al jarenlang. Maar al even lang wint hij verkiezing na verkiezing. Zelfs na 14 jaar voorzitterschap verraste hij afgelopen zondag vriend en vijand met een sterke score in Antwerpen. Hoe komt dat?

News

Hoe het brein achter de bizarre kluizenkraak bij KBC de politie uitdaagde met een T-shirt

Het was een ongeziene roof, nu vijf jaar geleden. In het bankkantoor van KBC in de Antwerpse Boerentore sloegen dieven erin om op klaarlichte dag 14 kluizen leeg te halen. En dat in amper 20 minuten. De buit was enorm: zo’n 280.000 euro, ­juwelen, goud, aandelen en obligaties ter waarde van honderdduizenden euro’s. Het gerecht denkt dat Kristof D.R. (36) het brein was, al ontkent die.

Alert

Boekenbeurs moet uitgeverij die boeken van Vlaams Belang-politici publiceert toelaten van rechter

Boek.be, organisator van de Boekenbeurs in Antwerpen, betreurt de uitspraak van het Antwerpse hof van beroep, maar zegt in een reactie het arrest te zullen respecteren. Het hof van beroep besliste maandag dat Uitgeverij Egmont, die onder meer werken van Vlaams Belang-politici publiceert, voortaan altijd een stand op de Boekenbeurs moet krijgen op straffe van een dwangsom van 500.000 euro.

News

Vermoedelijke dader van ammoniakaanval op Sint-Jansplein moet voor rechter verschijnen

De raadkamer in Antwerpen heeft Abdelmajid E.O. (40) naar de correctionele rechtbank verwezen voor een aanval met ammoniak op een 49-jarige man afgelopen zomer. De Marokkaan zal er zich moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen met verminking tot gevolg. Dat meldt het parket van Antwerpen.

Alert

“Welke maaltijd redden we vandaag, schat?”

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Die krijgt dit jaar de hashtag #zerohunger. Want hoe kan het nu dat één miljard mensen gaat slapen met een lege maag terwijl er zo’n overvloed aan voedsel is? We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de voedselproblematiek. De app Too Good To Go (TGTG) helpt je daar al een eindje mee op weg.

News

Groepsverkrachting van Nederlandse vrouwen wordt in november behandeld

De correctionele rechtbank van Antwerpen behandelt op 9 november de zaak van vier jongemannen die vervolgd worden voor de verkrachting in groep van twee jonge Nederlandse vrouwen in hun hotel in Antwerpen. Dat werd dinsdag beslist op een inleidende zitting.

News

Instituut voor Tropische Geneeskunde opent nieuw hoogbeveiligd lab

In Antwerpen heeft het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) een nieuwe hoogbeveiligd laboratorium in gebruik genomen. In het lab wordt onderzoek naar tuberculose gedaan en het kan in de toekomst voor onderzoek naar nieuwe virussen en parasieten gebruikt worden.

News

Man die met ammoniak gooide, wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen

De Antwerpse raadkamer heeft beslist om Abdelmajid E.O. (40), die ervan verdacht wordt ammoniak te hebben gegooid naar een andere man tijdens een caféruzie, te verwijzen naar de correctionele rechtbank. De feiten werden gekwalificeerd als opzettelijke slagen en verwondingen met verminking tot gevolg.

Alert

Man crasht met auto en verdwijnt, inzittenden blijven achter

Een autobestuurder crashte maandagochtend in de Balansstraat ter hoogte van de Victor Driessensstraat tegen een paal. De auto kwam bovenop de paal terecht en was niet meer geschikt om te rijden.

News
Download