Your data is safe and protected
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Allicht geen derde Antwerpse sp.a-schepen vóór verkiezingen in mei

Bijna twee weken na het bestuursakkoord tussen N-VA, sp.a en Open Vld in Antwerpen blijft het de vraag wie de derde schepenpost van sp.a zal opnemen. Tom Meeuws zal allicht tot mei - wanneer het Vlaamse en federale verkiezingen zijn - de extra bevoegdheden opnemen bovenop zijn eigen schepenmandaat.

News

Moeder en dochter openen samen tattooshop: “Luna heeft zeven van mijn tattoos gezet en ik elf van de hare”

Moeder Peggy (44) en dochter Luna (20) leggen samen de laatste hand aan hun nieuwe zaak, ‘Miss Fino Tattoo Shop’ in de Jules Moretuslei in Wilrijk. Maandag verwachten ze de eerste klanten voor een tatoeage. Ervaring hebben de twee al, ze hebben in het totaal al 18 tatoeages op elkaars lichaam gezet. “We zijn allebei een reclamebord voor de andere.”

News

Geurhinder in Antwerps kraantjeswater: “Drink flessenwater”

De Antwerpse watermaatschappij Water-link heeft donderdagochtend heel wat klachten binnengekregen over geurhinder in het Antwerpse kraantjeswater.

News

Onderzoekers slapen drie nachten in academie

Schrijver, dichter en beeldend kunstenaar Marcel Van Maele overleed tien jaar geleden. Onderzoeker Idris Sevenans (27) archiveert momenteel zijn werk. Dat doet hij in ware Van Maele-stijl met hier en daar een opvallende actie zoals het doorbrengen van drie nachten in een ijskoude academie.

News

Antwerpen krijgt eerste veganistische festival

In Meatpack vond in december nog de eerste veganistische kerstmarkt van Antwerpen plaats. En dit jaar komt nu ook het Vegan Street Festival van Brussel naar Antwerpen. Een dag die volledig in het teken staat van plantaardig leven, zonder enige vorm van dierlijk leed.

News

Jonge tienerpooier ontfermde zich over weglopertjes die hij dan dwong zich te prostitueren

De Antwerpse strafrechter heeft woensdag een celstraf van vijf jaar uitgesproken voor Ilyasse C., een 20-jarige jongeman uit Willebroek die als ‘loverboy’ fungeerde voor minstens drie minderjarige meisjes die van huis of uit een instelling weggelopen waren. Drie kompanen kregen straffen van één tot twee jaar, al dan niet met uitstel.

News

Tui vliegt 9 keer naar Frankrijk waaronder 2 keer uit Antwerpen

TUI fly vliegt vanaf 7 april 2019 negen keer per week vanuit België naar Frankrijk. Uit Charleroi gaat het 3 maal naar Montpellier, 2 maal naar Toulon en 2 maal naar Nice. Uit Antwerpen wordt 2 maal per week naar Toulon gevlogen.

News

Spoedarts, die “moeilijk te mobiliseren” was, vrijgesproken voor dood van vrouw na late diagnose

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is woensdag de 61-jarige spoedarts F.G. vrijgesproken voor de onopzettelijke dood van de 34-jarige Tamara Huijgen uit Stabroek eind 2011. De vrouw overleed aan de gevolgen van een hartinfarct, maar die diagnose werd erg laat gesteld. Volgens de spoedarts vertoonde de vrouw een atypisch ziektebeeld. Het openbaar ministerie had opschorting van straf gevraagd.

News

Tot twee jaar cel voor gauwdieven in Sportpaleis

De Antwerpse strafrechter heeft woensdag twee mannen schuldig bevonden aan gauwdiefstallen tijdens optredens van Dimitri Vegas en Like Mike eind 2016 in het Sportpaleis. De 24-jarige Italiaan Federico C. kreeg twee jaar met uitstel en zijn kompaan Youssef B., die verstek liet gaan, twee jaar effectief. De twee zouden destijds speciaal vanuit Turijn naar Antwerpen zijn gekomen om diefstallen te plegen.

News

UAntwerpen lanceert nieuw plan om studenten uit kansengroepen beter te laten presteren

De Universiteit Antwerpen heeft een nieuw “diversiteitsactieplan” klaar om ervoor te zorgen dat er meer studenten uit kansengroepen afstuderen. “Het is tijd om een versnelling hoger te schakelen”, vindt rector Herman Van Goethem. “Veel jongeren uit kansengroepen voelen zich niet helemaal thuis aan de universiteit.”

News
Download