Nodig je buren uit op Hoplr
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Jeugdhuis De Leonaar moet stiller

Volgens het Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) is de geluidssterkte in jeugdhuis De Leonaar te zwaar, en dus liet het gemeentebestuur een geluidsbegrenzer plaatsen. “Onterecht”, volgensde jeugdraad en oppositiepartij NAP.

Nieuws

Opnieuw hevige brand in oud kasteel Lindenbos

Het heeft dinsdagnacht opnieuw hevig gebrand in het voormalige kasteel Lindenbos langsheen de Boomsesteenweg in Aartselaar. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit het gebouw. De voorbije jaren brak er al meermaals brand uit. Mogelijk is het vuur veroorzaakt door krakers.

Politie en veiligheid

Open Vld denkt aan fietsers

Onder het motto “Uw fiets, uw vrijheid” organiseerde Open VLD een actiedag in het kader van de ‘week van de mobiliteit’. Om het lokale beleid rond onze zwakke weggebruikers onder de aandacht te brengen, deelden enkele partijleden flyers en fietslichtjes uit aan de inwoners.

Wegen en verkeer

Afterglow als cultuurvereniging erkend

Onlangs diende evenementenorganisatie Afterglow vzw, bekend van onder andere Afterglow ­Festival, een aanvraag in om als erkende vereniging aan te kunnen sluiten bij de cultuurraad. In hun motivatie vermelden ze als organisator van podiumvoorstellingen in de gemeente te werken en dat zonder winst- of handelsoogmerk.

Nieuws

Aartselaar knoopt opnieuw aan met wielerkoers

Zoals de organisatoren hoopten, vormde hun Eerste Grote Prijs Beerens, Memorial Stanny Verlooy, een echt dorpsfeest. Terwijl ouders genoten van de koers en de Kwaremont drankstand konden de kinderen op de springkastelen terecht.

Nieuws

Vrouw die al haar charmes gebruikte om mannen geld af te troggelen krijgt werkstraf

De Antwerpse strafrechter heeft Sandrina L. (50) uit Antwerpen veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur. De vrouw gebruikte al haar charmes om vier mannen duizenden euro’s lichter te maken met allerlei smoesjes.

Nieuws

Basketclub is klaar voor het nieuwe seizoen

Vrijdagavond vond de officiële ploegvoorstelling van Aartselaar BBC plaats. Na een korte sobere voorstelling werd van elk van de teams maar ook van de ganse spelersgroep een fotoshoot georganiseerd.

Nieuws

Blokkendoosschool gaat met talenten aan de slag

Via een echte loper konden vrijdagochtend 415 leerlingen en kleuters terecht in de GO Basisschool De Blokkendoos. “Kinderen gaan dit schooljaar op zoek naar hun eigen en anders’ talenten en vaardigheden”, zegt directeur Bart Willemen. “Alhoewel het voor de leerlingen voor het eerste jaar om een klein geboortejaar gaat, hebben we dit keer 33 eerste leerjaartjes voor het eerste verdeeld over twee klasjes. Maar er is ook een toestroom in de andere jaren wat uiteraard extra aandacht vraagt.”

Nieuws

Dansfestival op Oeyevaersbosch

Dansliefhebbers zijn zaterdag welkom op het terrein Oeyevaersbosch waar VZW Crystal Events uitpakt met hun vierde Vice Festival.

Nieuws

Restaurant The Hub heet nu Midpoint

Ferre Noterman (21) is de nieuwe verantwoordelijke van het restaurant aan de Guido Gezellestraat 35. Hij zorgt voor een frisse wind in het vroegere The Hub, dat vanaf nu de naam Midpoint meekrijgt.

Nieuws
Download