Jah, tijd voor een buurtfeest zeker?
Je bent momenteel niet ingeschreven in je buurt, Meld je aan

Fietspad en trottoir Buerstede heraangelegd

Arbeiders van de eigen wegendienst hebben het fiets- en voetpad van de Cleydaellaan tussen A12/N177 en Rozenlaan opnieuw aangelegd. De Buerstedewijk is daardoor beter bereikbaar.

Wegen en verkeer

Fietspad en trottoir Buerstede heraangelegd Provincie pakt wateroverlast aan

Het fiets- en voetpad van de Cleydaellaan tussen A12/N177 en Rozenlaan werd opnieuw aangelegd. De Buerstedewijk is daardoor beter bereikbaar.

Wegen en verkeer

Buren willen geen parkeergebouw: “Schrik voor wateroverlast zit erin”

Bewoners van de Zinkvalstraat zijn niet opgezet met de plannen van Garage Beerens om op het achterliggend terrein van de zaak een parkeergebouw op te trekken. Ze krijgen hierbij steun van de milieuraad.

Nieuws

Ontbijt voor jongeren aangesloten bij jeugdbeweging

De Jeugddienst nam voor de eerste maal deel met een activiteit voor de Dag van de Jeugdbeweging. Jongeren die vrijdagochtend in uniform opdaagden kregen op het kleine Laarplein een ontbijt aangeboden. “Spijtig dat de weersomstandigheden niet meezaten”, zegt jeugdschepen Mark Van Hecke (N-VA). “Gelukkig hadden we met de kleine refter van Cade een plan B aan dit grasplein een plan B. Er daagden ruim 200 jongeren op waardoor het wel drummen en aanschuiven was maar met de steun van onze middenstanders was er genoeg voor iedereen.”

Nieuws

Ook bewoners Kleistraat ergeren zich aan getalm

Omdat de administratieve weg onverwacht langer uitvalt dan gepland, starten de weg- en rioleringswerken in de Kleistraat niet dit, maar pas volgend jaar.

Wegen en verkeer

Buren ongerust over plannen voor moderne verbrandingsoven

De Aartselaarse milieuraad en bewoners van de Neerlandwijk Wilrijk plannen acties tegen de bouw van een nieuwe ISVAG-verbrandingsoven.

Nieuws

Politie houdt spookrijder tegen tijdens flitsmarathon

Ook bij politiezone Hekla werd woensdag de hele dag geflitst. Ruim 95% van de gecontroleerde voertuigen hield zich aan de toegelaten snelheid. Twee rijbewijzen werden wel onmiddellijk ingetrokken.

Politie en veiligheid

Verwelkoming nieuwe inwoners

Tweemaal per jaar organiseert het gemeentebestuur een verwelkoming van nieuwe inwoners. Nadat twee promofilmpjes werden getoond en enkele toespraken volgden, was het tijd voor een glas en een gesprek met diverse aanwezige organisaties en verenigingen. Burgemeester Sopie De Wit en de auteur van het vrijwilligerslied Bart Callaert hadden een gesprek met Johan Buts, Jana Muys en zoontje Finn.

Nieuws

Trio gaat door met zwembad

Na het afhaken van Boom, Rumst en Schelle, komen Aartselaar, Hemiksem en Niel nu overeen om een bestek met raming te laten opmaken voor een intergemeentelijk zwembad in Aartselaar.

Nieuws

Groen en SP.A niet in kartel naar verkiezingen in Aartselaar

Het kartel SP.A-Groen houdt na de huidige legislatuur op te bestaan in Aartselaar. Onenigheid over de komende lijstvorming (en naam) leidt tot onoverkomelijke verdeeldheid.

Nieuws
Download