Look around you once in a while
You are currently not registered in your neighbourhood, Sign up

Onderzoek naar matchfixing in Antwerpse derde provinciale: “Onze keeper kreeg telefoon: maak met opzet fouten”

Het bondsparket voert een onderzoek naar een poging tot matchfixing tussen twee voetbalclubs uit de Antwerpse derde provinciale. Kessel United diende een klacht in omdat hun keeper telefoon zou hebben gekregen van een speler van SV Aartselaar met de vraag om bewust te blunderen in de degradatiestrijd.

News

Vice Festival zoekt naar discobars van weleer

De jongeren van vzw Crystal Events uit Schelle pakken het eerste weekend van augustus aan het Oeyvaersbosch in Aartselaar uit met een vijfde editie van Vice Festival. Voor het lustrum van het dancefestival zoeken ze een stukje nostalgie op met legendarische discobars van weleer.

News

Drukke tijden voor garagisten: "Het zijn de werken in de stad"

Het zijn drukke tijden voor vervangers en herstellers van autoruiten in het Antwerpse. Wie een barst in zijn voorruit heeft, is lang niet de enige. Het is de jongste maanden en weken uitzonderlijk druk bij alle hersteldiensten. De garagisten zien één grote oorzaak: de vele wegenwerken in en om Antwerpen. Vrachtwagens komen van de werf en verliezen wel eens kiezels, die wegschieten tegen rijdende wagens. Vloeken voor automobilisten, gouden tijden voor de ruitenherstellers.

Traffic

Dolor-boegbeeld Hendrik Boonen vrijgesproken van oplichting

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Hendrik Boonen (65) maandag vrijgesproken van oplichting. Vijf vroegere leden van zijn belangenvereniging Dolor verweten hem dat hij enkel op persoonlijk en commercieel gewin uit was, maar de rechtbank vond dat niet aangetoond.

News

Te veil: prachtige Antwerpse Minerva in “uitmuntend goede staat”

Het Antwerpse veilinghuis Moyersoen veilt volgende week een opvallende auto: een Minerva uit 1927. Volgens het veilinghuis verkeert de Minerva in “uitmuntend goede staat”. Openingsbod: 30.000 euro. Maar de prijs zal allicht snel oplopen.

News

Dieven richten grote ravage aan in café Café

Er is donderdagochtend ingebroken in het bekende café Café in de Kapellestraat in Aartselaar. De daders lieten een grote ravage achter in de zaak. De inbraak werd vermoedelijk tussen 4 en 5u gepleegd.

Alert

Openingsweekend nieuw Antwerps diamantmuseum goed voor 5.000 bezoekers en wereldrecord

Het feestelijke openingsweekend van DIVA, het nieuwe museum en belevingscentrum rond diamant, juwelen en edelsmeedkunst in hartje Antwerpen, heeft van vrijdag tot zondagavond om en bij de 5.000 bezoekers gelokt. Volgens de directie waren zowat alle tijdsloten - ook ‘s nachts - volledig volzet. Als kers op de taart werd ook de wereldrecordpoging diamantslijpen - 57 uur lang door twee slijpers uit een team van vijf die elkaar mochten aflossen - met succes afgerond.

News

Niet Edegem maar Aartselaar is het meest vergrijsd

Edegem was verschillende jaren de meest vergrijsde gemeente van de provincie. Maar volgens de Gemeente- en stadsmonitor is daar verandering in gekomen en voert in de Antwerpse zuidrand Aartselaar nu de lijst aan.

News

“Degradatie zou een ramp zijn”

Aartselaar moet zondag vol aan de bak tegen rode lantaarn Hove Sport. Na de 0-3 nederlaag thuis tegen Wavria moeten Mathias Renders en co hopen op een slipper van Kessel of Nielse om de eindronde alsnog te ontlopen.

News

Eerste deelname Buitenspeeldag is voltreffer

Kampen bouwen, sumoworstelen, springkastelen uittesten, voorlezen, knutselen in een mooie tipi of een lasershoot, het jonge volkje kon zich uitleven aan het sportcentrum, in de Solhofdreef en op de speelkoer aan IBO Robbedoes. Een massa kinderen profiteerde met volle teugen van de eerste keer dat hun gemeente ook deelnam aan de Buitenspeldag. De opkomst was dermate groot dat een gemachtigd opzichter zijn handen vol had met de verkeersbegeleiding in de Kleistraat.

News
Download