Help
Veelgestelde vragen
 • Wat kan ik doen met hoplr?
 • Waarom moet ik mijn adres ingeven?
 • Mijn adres wordt door de site automatisch gewijzigd, wat nu?
 • Te veel e-mails?
 • Kan ik registreren in meerdere buurten?
 • Hoe plaats ik mijn Facebook evenementen op hoplr?
 • Wie kan mijn berichten of evenementen zien?
 • Hoe blijf ik op de hoogte van een evenement?
 • Welke voordelen zijn verbonden aan een geverifieerd adres?
 • Hoe nodig ik buren uit?
 • Waar kan ik mijn gebruikersnaam aanpassen?
 • Hoe verwijder ik mijn profiel?
 • Waar kan ik mijn taal aanpassen?
 • Hoe worden buurtgrenzen gedefinieerd?
Wat kan ik doen met hoplr?
hoplr is een buurtplatform waarmee je op de hoogte blijft van alles wat er leeft in je stad of gemeente. Wij willen op deze manier mensen lokaal met elkaar verbinden en samenhorigheid stimuleren. Om de kracht van een lokale gemeenschap te benutten kunnen mensen initiatieven opstarten, praten over lokale nieuwtjes en evenementen plaatsen. Wij bieden daarvoor een krachtig platform aan dat zowel de mensen online als op de straat met elkaar verbindt.
Waarom moet ik mijn adres ingeven?
Hoplr buurten zijn privé en besloten. Je moet bijgevolg in de buurt wonen om toegang te krijgen. Het ingeven van je adres is daarom essentieel om te verifiëren of je effectief in de buurt woont. Dit doen we om het vertrouwen zo hoog mogelijk te houden. Je gegevens zijn 100% beschermd. Enkel buren kunnen je straatnaam zien, maar niet je huisnummer. Om diezelfde reden is het momenteel niet mogelijk om zelf je adres aan te passen.
Mijn adres wordt door de site automatisch gewijzigd, wat nu?
De registratieprocedure van Hoplr werkt met Google Maps. Het durft gebeuren dat Google je adres niet herkent en je straatnaam automatisch aanpast. Geen paniek, ga gewoon verder met de registratieprocedure en stuur nadien een mailtje naar support@hoplr.com. Wij passen je adres dan aan.
Te veel e-mails?
Bij instellingen kan je steeds aanpassen van welke e-mail notificaties je op de hoogte gehouden wil worden.
Kan ik registreren in meerdere buurten?
Neen, maar we bekijken wel de mogelijkheden om gebruikers ook toegang te geven tot aangrenzende buurten. Voorlopig kan je dus maar in één buurt registreren.
Hoe plaats ik mijn Facebook evenementen op hoplr?
Heel eenvoudig! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is inloggen met je Facebook account. Alle publieke evenementen die aangemaakt zijn worden automatisch in de juiste kalenders op hoplr geplaatst.
Wie kan mijn berichten of evenementen zien?
Je berichten zijn enkel zichtbaar binnen de buurt. Je kan in het tabblad "buren" zien wie lid is.
Hoe blijf ik op de hoogte van een evenement?
Soms wil je nog niet direct beslissen om je "aanwezig" te plaatsen op een evenement. Daarom hebben wij de "herinner mij" knop in het leven geroepen. We houden je via e-mail op de hoogte de dag voor dat het evenement doorgaat.
Welke voordelen zijn verbonden aan een geverifieerd adres?
Bij je inschrijving vragen we naast je stad of gemeente ook naar je adres. Op die manier kunnen we hoplr nog relevanter voor jou maken: wegenwerken in je straat, verkeersinformatie, stadsmedelingen of buurtinfo. We geven jouw adres nooit publiek vrij.
Hoe nodig ik buren uit?
Hoplr wordt nuttiger met meer vrienden en buren. Daarom maken we het makkelijk om mensen uit te nodigen via Facebook. Je kan vrienden of buren uitnodigen door in het menu bovenaan op "leden" te klikken. Daarna zie je een blauwe knop die je toelaat om via Facebook uitnodigingen te verzenden.
Waar kan ik mijn gebruikersnaam aanpassen?
Je gebruikersnaam kan je aanpassen bij instellingen. Instellingen kan je bereiken door op je profielfoto te klikken rechts bovenaan.
Hoe verwijder ik mijn profiel?
Je kan je profiel annuleren bij instellingen, links onderaan klikken op ‘Profiel annuleren’.
Waar kan ik mijn taal aanpassen?
Je kan de taal aanpassen door naar instellingen te gaan bij taal & opties. Instellingen kan je bereiken door op je profielfoto te klikken rechts bovenaan.
Hoe worden buurtgrenzen gedefinieerd?
Een buurt kan op twee manier worden opgericht. Een geëngageerde oprichter uit de buurt tekent uit wat volgens zijn/haar gevoel de buurt is. Erg vaak komt dit overeen met de officiële grenzen vastgelegd door het bestuur of Hoplr werkt samen met een stads- of gemeentebestuur om buurten op te richten. In dat laatste geval maken we gebruik van gebruik van officiële buurtgrenzen. Eenmaal een buurt getekend is de grenzen niet meer aangepast worden. Moest dat toch nodig zijn om een of andere reden, neem dan contact op met support@hoplr.com en geef een nauwkeurige beschrijving van het probleem.