De avonturen van hoplr en de mobiele applicatie

Monday, February 16, 2015

Hopla, dag 5. Zo snel gaat dat. :)

Vandaag stond helemaal in het teken van onze mobiele Android applicatie. Dus ik dacht, laten we daar dan een keer iets over schrijven hé? We boeken alleszins enorme vooruitgang en hopelijk kunnen we het beestje zo snel mogelijk op jullie loslaten. Spanneeeuuuhhhnd…

Waarom nu pas mobiel? Tja, zelf heb ik nul-komma-nul ervaring met de ontwikkeling van smartphone applicaties, dus hebben we er voor gekozen om te starten met een website. Die konden we dan makkelijk én vooral gratis na onze uurtjes ontwikkelen om zo ons concept te toetsen aan de buitenwereld. Tot als er middelen zouden zijn…

Een deftige en intuïtieve Android applicatie bouwen doe je namelijk niet op 1 2 3. Ofwel doe je het allemaal zelf en kost het tijd en energie, ofwel besteed je het uit en kost het bakken geld. Zo simpel is het. Een budget hadden we niet, maar één ding is zeker, mobile is een must.

Vandaag surft al meer dan 30% van onze hoppers via hun mobieltje. Dat is alvast veelbelovend! Daarom rekenen we ook op extra groei eens we smartphone applicaties kunnen aanbieden met push notificaties voor zowel Android, iOS als Windows Phone 8.

Van meet af aan hebben we alleszins enorm veel aandacht besteed om onze website zo mobielvriendelijk mogelijk te maken, maar het kan en moet dus nog beter! Om de mobiele hoplr ervaring verder te verbeteren, hebben we een half jaartje geleden Jelle De Weerdt aangeworven. Zijt gerust, dit rasecht fuifbeest - én ondertussen mede zaakvoerder - stel ik zeker nog eens uitvoerig aan jullie voor in een reeks blogs over het team. Beloofd! :)

En de reden waarom we het allemaal zelf doen? Eenvoudigweg om de ontwikkeling volledig intern te kunnen beheren én omdat we nog elke dag veranderingen aanbrengen aan hoplr en ons concept. De prijs zou anders nog al eens kunnen oplopen, nietwaar? Plus, als je het voor jezelf doet, leg je er ook meer passie in.

Nog eventjes geduld dus. En dan… dan kunnen we met zijn allen duimen op onze schermpjes op zoek naar nieuwe mobiele hoplr avonturen.

Dus… wie duimt mee? - www.hoplr.be

picture article
Videonas and 6 others like this