Hoplr in Israël

Thursday, October 5, 2017

Israël is een land waar ondernemen met de paplepel ingegeven wordt, en waar na Sillicon Valley het meeste durfkapitaal ter wereld aanwezig is. Stad Antwerpen en Startups.be vonden dat zoiets inspirerend kan werken voor ondernemers van hier en sloegen de handen in elkaar om een handelsmissie op touw te zetten naar Tel-aviv en Haifa.

Hoplr ging mee en ontmoette vele andere start-ups, bezocht de gerenommeerde Technion University, en dompelde zich helemaal onder in wat daar het Silicon Wadi genoemd wordt. Natuurlijk werd er ook uitgekeken naar initiatieven die sociale cohesie verhogen en burgerparticipatie voorzien. Wat bleek? Wij in België moeten allesbehalve onderdoen voor het gelauwerde Israël wat betreft innovatie en digitalisatie. Belgen zijn minder goed in het aanprijzen en verheerlijken van hun eigen onderneming, maar onder de motorkap hebben we minstens evenveel paardenkracht te bieden.

Magic comfort zone

We hebben veel goede contacten gelegd, want de maatschappelijke visie gekoppeld aan technologische ontwikkelingen zoals dat bij Hoplr gebeurt, daar wou men meer over weten. Ook in Israël hebben buren en lokale overheden immers nood aan goede tools.

Zo kwamen we dus terug met een hoop inspiratie, een uitgezweet lichaam, en veel nieuwe contacten.

picture article
Pierre De Reu and 1 other like this