Hoplr-buurt Arbed organiseerde benefiet voor eigenaars afgebrand huis

Wednesday, June 21, 2017

De buurt Arbed in Gent heeft ons rond de jaarwisseling zo ontroert, dat we hun verhaal nog even willen delen.

Wouter De Jonghe, oprichter van Arbed, vertelde ons dat er net voor de feestdagen een huis in zijn straat volledig was afgebrand. De bewoners waren gelukkig ongedeerd, maar ze waren alles kwijt. Verschillende buurtbewoners besloten om samen een benefiet te organiseren om de eigenaars van het afgebrande huis een hart onder de riem te steken. Ze werden zo niet enkel financieel geholpen, er werd hen ook duidelijk gemaakt dat ze er niet alleen voor stonden in deze moeilijke tijden. Om geld in te zamelen voor het getroffen gezin organiseerden ze een tombola en een ‘mini-kerstmarkt’. Na een berichtje van de initiatiefnemers op Hoplr stroomden de reacties binnen. Mensen uit de hele buurt doneerden spullen die als prijs voor de tombola konden dienen, zoals thee-setjes, dvd’s, boeken,… Voor de kerstmarkt werden koekjes en hamburgers gebakken, werd er chocomelk en Glühwein verkocht en zorgde Café Bombardon voor een streepje muziek. Iedereen droeg dus zijn of haar steentje bij.

De organisatoren kenden zelfs de naam niet van het getroffen gezin, de stad Gent bood daarom aan om de opbrengsten van de kerstmarkt en de tombola aan het gezin over te maken.
Wij zijn ervan overtuigd dat in tal van buurten gelijkaardige dingen gebeuren. Het hoeft niet altijd groots te zijn, gelukkig brandt er ook niet elke dag een huis af natuurlijk. Heb jij een leuke anekdote uit jouw buurt? Deel hem met ons via onze sociale media op Facebook of Twitter. Dat kan over van alles gaan, alles interesseert ons.

Het mooie gebaar van de buurt Arbed werd begin januari ook opgepikt door Het Laatste Nieuws.


Elke dag zetten wij bij Hoplr ons in om buren met elkaar te verbinden. Wat voorheen een voorgevel was waar je af en toe iemand zag buitenkomen of het gras afdoen, wordt na verloop van tijd het huis van de familie Janssens met die twee beleefde kinderen die bijverdienen als babysit voor de buurt. Na drie jaar hebben we al heel wat positieve verhalen verzameld, maar sommigen zijn zo mooi dat ze extra aandacht verdienen.

picture article
Jonas Heirwegh and 1 other like this