“Zeg, zo’n hoplrbuurt starten… Is dat veel werk?”

Sunday, September 10, 2017

Kort samengevat: nee.
Maar in alles dat je goed wil doen, kruipt een minimum inspanning.

Het oprichten van je wijk is gebeurd op enkele minuten. Om te beginnen krijg je de keuze te registreren met e-mail of met Facebook. Eenmaal je geregistreerd bent zal Hoplr nagaan of er bij jou reeds een buurt bestaat. Zo ja, dan kan je verzoeken om bij de buurt toe te treden. Zo niet krijg je twee opties.

oprichter ja neeAls je de eerste keuze neemt dan hoop je dat een van je buren het initiatief neemt. Bij de tweede keuze ga je zelf aan de slag nadat je akkoord gaat met de proefperiode. Wacht dus niet te lang met het uitnodigen van je buren. Hoe je dat best aanpakt volgt later nog.

proefperiode


Het leuke aan de buurt oprichten is dat je zelf de naam mag kiezen en mag bepalen wat jouw buurt juist is. Met andere woorden, je tekent op een kaart de grenzen van jouw buurt. Let op, uit ervaring weten we dat buurten het best werken als er tussen de 500 en de 1500 huishoudens in zitten.

naam buurt

En zo simpel is het! Je buurt bestaat en je platform kan in gebruik genomen worden. Nu is er nog maar één hindernis die je moet nemen en dat is het eigenlijke uitnodigen van je buren. Hoplr bezorgt je gratis de brieven, reeds geplooid, en jij moet ze enkel nog even in de bus gaan stoppen. Maak er iets leuks van? Spreek enkele van je buren aan en vraag om wat hulp?
Voor je het weet is de eerste straatbarbecue georganiseerd, ben jij de held die de kat van de buren heeft gevonden in je tuin en heeft Tom van twee straten verder zo’n goede oogst gehad in zijn moestuin dat hij dringend van enkele heerlijke tomaten af wil.

Aan de slag en veel plezier!

picture article
Rudy Van Severen and 1 other like this